Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

DS AUTOMOBILES PARTNER RETROMOBILE 2025

  • Om de zeventigste verjaardag van de lancering van de DS op de Autosalon van Parijs in 1955 te vieren, gaat DS Automobiles samenwerken met Retromobile 2025.
  • Op de officiële poster voor Retromobile 2025 staan de DS Balloons, een promotiemiddel dat symbool staat voor buitengewoon comfort.
  • De 49th Retromobile show vindt plaats van 5 tot 9 februari 2025 in Paris Expo, Porte de Versailles.
  • DS Automobiles werd opgericht in 2014 en bouwt voort op het erfgoed dat DS en SM hebben achtergelaten.

De DS, een meesterwerk van innovatie en Franse reiskunst, viert in 2025 zijn zeventigste verjaardag. Dit nu iconische model werd in 1955 gelanceerd op de Autosalon van Parijs en maakte meteen indruk op het publiek, getuige de duizenden bestelformulieren die tijdens de show werden ondertekend.

De DS, bedoeld om de avant-garde van de Franse industrie te weerspiegelen met zijn unieke technische architectuur, slanke design, rijplezier, comfort en veiligheid, heeft een legendarische status verworven en is een symbool van kunst geworden dat verder gaat dan de autowereld.

De officiële poster voor Retromobile 2025 toont de DS Balloons ontworpen door Claude Puech, een van de hoofdrolspelers bij de lancering van de DS. Deze in 1959 geproduceerde campagne benadrukt op een originele en impactvolle manier het eersteklas comfort in een DS, een comfort dat altijd aanwezig is in de genen van het merk.

Hierop is een DS 19 te zien in de oranje kleur “Tortoiseshell blonde” die op vier grote ballonnen zit in plaats van op zijn wielen, die de bollen van het oleo-pneumatische nivelleringssysteem van de hydropneumatische ophanging voorstellen, die allemaal op het water lijken te zweven. De foto’s, die de DS tot een avant-gardistisch kunstwerk verheffen, gingen de hele wereld over en droegen bij aan de invloed van de DS door de decennia heen.

Retromobile 2025 wordt een van de hoogtepunten van de viering van de zeventigste verjaardag van de DS, waarvan het programma binnenkort wordt onthuld.