Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nieuwe Opel Frontera vanaf nu te bestellen

Na onlangs de wereldpremière van de nieuwe Frontera Electric en de nieuwe Frontera Hybrid in Istanbul te hebben gevierd, heeft Opel vandaag de orderboeken geopend en de prijzen van de gezinsvriendelijke nieuwkomers bekendgemaakt. Klanten kunnen zich de nieuwe vijfzits Frontera Electric aanschaffen vanaf € 28.990 (BTW inbegrepen in België), terwijl de nieuwe Frontera Hybrid verkrijgbaar is vanaf € 24.250. Maar dat is nog niet alles. De nieuwe Frontera biedt ook de keuze tussen vijf en zeven zitplaatsen in optie, waardoor de nieuwkomer een perfecte shuttle is voor familie en vrienden.

“Onze nieuwe Frontera is een geweldig aanbod met veel waar voor je geld. De stoere interpretatie van onze gedurfde en pure designfilosofie in combinatie met de zeer concurrerende prijzen voor de volledig elektrische of geëlektrificeerde versie zal klanten enorm bekoren. Deze nieuwkomer toont onze ambitie om elektromobiliteit verder te democratiseren,” zei Florian Huettl, CEO van Opel.

Robuust uiterlijk en talrijke praktische standaardfuncties

Het opvallende design van de nieuwe Opel Frontera zorgt ervoor dat hij meteen opvalt. De Frontera is het eerste productiemodel dat trots het nieuwe Opel Blitz-embleem in het midden van het Opel Vizor-logo draagt. Prominente wielkasten en dorpels en het opvallende ontwerp van de C-stijl onderstrepen het robuuste karakter. Het moderne uiterlijk met een focus op de essentie zet zich naadloos voort in het interieur. De bestuurder en passagiers kijken naar een cockpit met een nieuw ontworpen stuurwiel en twee optionele 10-inch breedbeeldschermen. Als alternatief biedt de Frontera ook het innovatieve smartphone station, waarmee klanten de kracht van hun eigen smartphone als infotainmentsysteem kunnen gebruiken.

Geschiktheid voor zowel korte als lange ritten is een topprioriteit voor de nieuwe Frontera. Voorin kunnen de bestuurder en voorpassagier desgewenst plaatsnemen op de nieuwe gepatenteerde Intelli-Seat met een sleuf in het midden die de druk op het stuitje verlicht. In de bagageruimte kan 460 liter bagage worden opgeborgen; met neergeklapte stoelen zelfs tot 1.594 liter. Extra veelzijdigheid wordt geboden door de 60:40-splitsing van de achterbank, terwijl een tweede laadvloer standaard is. Klanten die nog meer bagage willen meenemen, kunnen bovendien kiezen voor de optionele functionele dakrails.

Eenvoud is de sleutel: Twee aandrijfconcepten, twee uitrustingen, twee optionele pakketten

Intuïtief, toegankelijk en gericht op de essentie: Opel voldoet in elk opzicht aan deze eisen met de nieuwe Frontera – van de keuze van de aandrijflijn tot de uitrustingsopties en het bestelproces.

De nieuwe Frontera is verkrijgbaar als hybride met 48-volt technologie of volledig elektrisch. Met een vanafprijs van € 24.250 heeft de Frontera Hybrid een 1,2-liter turbobenzinemotor van 74 kW (100 pk) die speciaal is ontwikkeld voor hybride gebruik. Deze werkt in combinatie met een 21 kW (28 pk) sterke elektromotor en een geëlektrificeerde zesversnellingsbak met dubbele koppeling, zodat het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot aanzienlijk lager zijn dan bij een conventioneel aangedreven model. Daarnaast is de Frontera Hybrid ook leverbaar met een 1.2 turbomotor met een vermogen van 100 kW (136 pk) vanaf € 26.050.

Klanten die lokaal emissievrij willen reizen, kunnen de batterij-elektrische Frontera Electric met een actieradius tot 305 kilometer (volgens WLTP) bestellen voor € 28.990. Als “Long Range”-versie kan de nieuwe Frontera Electric tot ongeveer 400 kilometer (WLTP) afleggen zonder te stoppen om op te laden.

Welke aandrijflijn de klant ook kiest, hij kan zich verheugen op een hoog niveau van rijplezier dankzij de specifieke chassisafstelling. De ingenieurs in Rüsselsheim hebben veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de carrosseriecontrole en het leveren van de typische rijeigenschappen van Opel, zelfs bij hogere snelheden op de Duitse Autobahn.

De uitrustingsvarianten van de Frontera zijn al even overzichtelijk voor klanten. De nieuwkomer is verkrijgbaar als Frontera Edition of als Frontera GS. Zelfs de instapversie is uitgebreid uitgerust. De GS-variant is standaard voorzien van multimedia-infotainment met een 10-inch kleurentouchscreen, geïntegreerde navigatie en een achteruitrijcamera. Frontera-klanten kunnen hun auto verder personaliseren met twee optiepakketten (“Comfort” en “Tech”) om ervoor te zorgen dat de nieuwkomer aan hun persoonlijke voorkeuren voldoet.

De 100% electrische versies en de Hybrid versie 136 pk zullen ter beschikking zijn vanaf december. De Hybrid versie 100 pk en de optie « 7 plaatsen » zullen ter beschikking zijn in de loop van volgend jaar.