Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De Peugeot 9X8 vs J. Demsky voor "Milan design week"

Het nieuwe grafische ontwerp van de PEUGEOT 9X8 Hypercar is gemaakt in samenwerking met de kunstenaar J. Demsky en is zojuist tijdens de “Milan Design Week” voor het eerst aan de internationale pers onthuld.

 Het is niet alleen de première van de PEUGEOT 9X8 Hypercar, maar van een volledig grafisch universum met de unieke handtekening van J. Demsky.

 Tijdens de “Milan Design Week” toont PEUGEOT een speciaal voor dit evenement gecreëerde ontwerp waarin kunst en technologie worden gecombineerd. Bezoekers kunnen een duik nemen in een meeslepend universum, bestaande uit een reeks schermen met zowel de unieke stijl van J. Demsky’s grafische kunst als de nieuwe kleurstelling van de PEUGEOT 9X8.

Matthias Hossann, PEUGEOT Design Director, Phil York, PEUGEOT Marketing and Communication Director en Gustavo Menezes, PEUGEOT TotalEnergies Team Driver waren allen aanwezig bij de onthulling van de nieuwe kleurstelling. De PEUGEOT 9X8 Hypercar zal tot 23 april voor het publiek te zien zijn.

Bij het bedenken van de nieuwe kleurstelling van de 9X8 deed J. Demsky meer dan alleen een auto versieren: hij geeft een krachtige boodschap af, in de grote traditie van de Art Cars die de autogeschiedenis hebben getekend, door deze toe te passen op een sportwagen die het allerbeste van PEUGEOT uitdrukt op het gebied van uiterlijk, efficiency en technologie. J. Demsky is een eclectische Spaanse kunstenaar en heeft ook een grafisch ontwerp gemaakt voor de pakken en helmen van de coureurs.

PEUGEOT zet zijn strategie van samenwerking met getalenteerde kunstenaars voort. Het grafische ontwerp van de PEUGEOT 9X8 is de tweede samenwerking van het jaar en illustreert perfect de belofte dat “The world is better with style“.

De unieke grafische vormgeving van deze liveries zal deelnemen aan de legendarische 24 uur van Le Mans, die dit jaar zijn 100e verjaardag viert. De PEUGEOT 9X8 treedt daarmee in de voetsporen van zijn illustere voorgangers, de 905 (winnaar op Le Mans in 1992 en 1993) en de 908 (2009). Deze hypercar met vierwielaandrijving brengt de hybride knowhow van PEUGEOT op het hoogste niveau op het wereldtoneel van de autosport.

Het PEUGEOT TotalEnergies Team heeft sinds juli 2022 twee 9X8’s ingeschreven in het FIA World Endurance Championship (WEC). In 2023 is dat het eerste volledige seizoen.

Speciale serie Fiat Pandina

Speciale serie Fiat Pandina Vandaag heeft FIAT de nieuwe speciale serie Fiat Pandina gepresenteerd. De presentatiedatum van 29 februari is een eerbetoon aan de historische

Lees verder »

RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC

RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC, HET NIEUWE GEZICHT VAN DE ELEKTRISCHE REVOLUTIE Wat is er beter dan een pop-icoon om de elektrische auto in Europa populairder

Lees verder »

Update voor Audi Q2

Update voor Audi Q2 Moderner, groter, digitaler: de Audi Q2-modellen krijgen midden 2024 een aanzienlijke upgrade. Het infotainmentsysteem voor de compacte SUV krijgt een uitgebreide

Lees verder »