Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Een wereld van emoties binnen handbereik

De bestuurder het gevoel geven dat alles om hem draait: van dat idee vertrok het CUPRA-team om vorm te geven aan het nieuwe designconcept voor het interieur van zijn toekomstige zuiver elektrische model, de CUPRA UrbanRebel Concept. “Zijn interieur is ontworpen om maximaal emoties op te wekken en rijden tot een totaalervaring te maken”, aldus Jorge Diez, Design Director van het merk. Een wereld van emoties binnen handbereik.

Een nieuw designconcept.“Om de elektrische auto van de toekomst te ontwerpen moeten we alle conventies overboord gooien en een auto voor de bestuurders van morgen creëren”, legt Jorge Diez uit. En die nieuwe generatie “is geboren in een wereld waar het internet met een muisklik instant sensaties biedt. Hun auto moet hen datzelfde gevoel geven dankzij een baanbrekend design waarmee ze zich vereenzelvigen”, voegt hij eraan toe.

De bestuurder als centrum van de wereld. Bij deze innovatieve aanpak bestond het belangrijkste concept voor het interieurdesign van de CUPRA UrbanRebel Concept erin de bestuurder centraal te stellen door een asymmetrische ruimte te creëren. “Bij CUPRA houden we van rijden en daarom zijn alle elementen gericht op de hoofdrolspeler, de bestuurder”, vertelt de Design Director. Twee van die elementen zijn de dubbele schermen die met een druk op de knop tevoorschijn komen. “Deze leddisplays geven de bestuurder alle informatie die hij nodig heeft om te rijden. Samen met het head-updisplay maken ze elke rit in de CUPRA UrbanRebel Concept tot een unieke emotionele ervaring”, benadrukt Jorge.

De elektrische auto van de volgende generatie. Met het oog op de volgende generatie wordt het interieur van de CUPRA UrbanRebel Concept gekenmerkt door een gaming-esthetiek, met elementen die zijn waarde verhogen dankzij een parametrisch design. Dat wordt nog versterkt door de interieurverlichting die sportiviteit verenigt met de videogamecultuur. “Toen we het interieur van de CUPRA UrbanRebel Concept ontwierpen, hielden we voortdurend de volgende generatie voor ogen, dus bedachten we een kleurenpalet voor de interieurverlichting dat de link naar de virtuele wereld accentueert met paars- en groentinten, en dat ook andere interieurelementen zoals de zwevende middenconsole in de verf zet.” De opvallende kleuren krijgen ook een nieuwe plaats in de gebeitelde designstoelen in fluorkleur, die op maat worden gemaakt met behulp van 3D-breitechnieken. Daarbij hanteren we de nieuwste technologieën voor het design van duurzamere onderdelen.

Klaar om het spel te beginnen.Het centrale element dat het interieur van de CUPRA UrbanRebel Concept onderscheidt, is het stuurwiel, waar beide werelden elkaar weer ontmoeten. “Het is een baanbrekend ontwerp met een afgeplatte onderkant die de sportiviteit benadrukt. Bovendien hebben we meerdere knoppen toegevoegd voor een uitgesproken controllerlook”, aldus Jorge. Het interieur is ontworpen om de toekomstige elektrische stadsauto van CUPRA tot een bron van puur rijplezier te maken.

Eerste tests 911 Hybrid

Eerste tests 911 Hybrid Ontwikkeling van de eerste 911 met hybride aandrijving succesvol afgerond. Uitgebreide tests in het stadsverkeer, op landwegen en op het circuit

Lees verder »

De nieuwe Volkswagen California

De nieuwe Volkswagen California De California is dé iconische camper. Na meer dan 280.000 exemplaren van deze bestseller te hebben gebouwd presenteert Volkswagen Commercial Vehicles

Lees verder »

De nieuwe Lancia Ypsilon

De nieuwe Lancia Ypsilon Na de officiële presentatie van de NIEUWE LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA in februari, is dit opnieuw een belangrijke dag in

Lees verder »