Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De Nieuwe Renault Captur

De lijn van Nieuwe Captur wordt nog gesublimeerd door de nieuwe kleur Gris Rafale en de Esprit Alpine-uitvoering en oogt atletischer en hoogwaardiger. Als pronkstuk van het nieuwe design van de wagen trekt de voorkant de aandacht met zijn weerkaatsing, zijn spel van licht en materialen. Met zijn nieuwe lichtsignatuur en zijn tweekleurige koetswerk dat 14 configuraties mogelijk maakt, is Nieuwe Captur verleidelijker dan ooit.

Een getransformeerde voorkant

Gefacetteerd radiatorrooster, Nouvel’R-logo geïntegreerd in het radiatorrooster, hogere en meer horizontale motorkap … Dit nieuwe design van de voorkant, dat tegelijk eleganter en technologischer is, geeft Nieuwe Captur een sterke identiteit.

Bovenaan het radiatorrooster zorgen reliëfs met diverse vormen in combinatie met het contrast tussen het Noir Brillant van de achtergrond en de transparantie van de spijlen voor een mooi lichtspel. Het radiatorrooster wordt geaccentueerd door tal van reflecties als een golf die zich van de ruit in het midden naar de koplampen en de bumper verspreidt, waarin kleine parallellogrammen zijn ingewerkt. Dit minutieuze spel van licht, materialen en oppervlak creëert een hypnotiserend visueel effect.

Voor de koeling van de motor omvat de voorzijde een horizontale luchtinlaat boven de aerodynamische lamel en een andere in de bumper. Twee luchtinlaten aan elk uiteinde van het voorste blok, naast de dagrijlichten, spelen een aerodynamische en koelende rol voor de voorremmen.

Het doordachte nieuwe design versterkt het gevoel van het hogere uitrustingsniveau van Nieuwe Captur.

Nieuwe lichtsignatuur

De nieuwe lichtblokken vooraan zijn standaard voorzien van full led-technologie op alle uitvoeringen. Net als bij Nieuwe Clio is de verticale halveruitvorm van de led-dagrijlichten een vrije inspiratie voor het logo van het merk. In een warme en moderne sfeer geven de koplampen een nieuwe lichtgevende welkomstsequentie wanneer de deuren op afstand worden ontgrendeld.

Gemoderniseerde achterkant

De behuizing van de achterlichten is voortaan transparant en laat de binnenkant van de lichtblokken zien. Deze stijlkeuze, in combinatie met het nieuwe logo en het herwerkte design van de diffuser, geeft de achterkant een moderne indruk van betere waarneembare kwaliteit.

Drie looks naargelang de afwerking

De Evolution-uitvoering heeft 17” Flexwheel-sierwieldoppen (17” lichtmetalen velgen als optie leverbaar), matzwart gelakte koetswerkdrempels en gordellijn en zwarte bodemplaten voor- en achteraan.

De superieure Techno-afwerking onderscheidt zich door onuitgegeven 18” lichtmetalen velgen, koetswerkdrempels en een gordellijn in Noir Grand Brillant.

De nieuwe Esprit Alpine-uitvoering, die vanaf de eerste aanblik herkenbaar is, krijgt specifieke logo’s in de kleur Ice Black, ruitomlijsting in Noir Grand Brillant, velgen met een specifiek design en afmetingen van 19″, een aerodynamische lamel en bodemplaten voor- en achteraan gelakt in Gris Schiste Mat.

Tweekleurig koetswerk: 14 mogelijke configuraties

Er zijn zes koetswerkkleuren verkrijgbaar: Blanc Nacré, Gris Cassiopée, Noir Étoilé, Gris Rafale, Bleu Iron en Rouge Flamme. De als optie verkrijgbare, populaire tweekleurige kleur maakt het dak en de buitenspiegels naar keuze in Gris Highland, Noir Étoile of Grège Perle mogelijk. Deze laatste is een nieuwe kleur waarvan de tint champagnekleur is. Hij is niet verkrijgbaar met de uitvoering Esprit Alpine.

De kleurrijke Nieuwe Renault Captur biedt 14 verschillende configuraties.

Een uitgebreid gamma nieuwe exterieuraccessoires

Om Nieuwe Captur te personaliseren, zijn tal van uitrustingen verkrijgbaar bij bestelling of na verkoop, zoals de zijverlichting, de treeplanken, de trekhaak, de fietsendrager en de deurdrempels met achtergrondverlichting.