Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe Opel Astra gaat full electric

Opel opent een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Astra. Het merk uit Rüsselsheim presenteert de nieuwe Opel Astra Electric: de eerste 100% elektrisch aangedreven Astra voor serieproductie sinds de start van zijn succesverhaal ruim dertig jaar geleden. De kersverse winnaar van het ‘Gouden Stuurwiel 2022’ komt niet alleen als elektrische vijfdeurs op de markt, maar ook als Astra Sports Tourer Electric – de eerste elektrische stationwagen van een Duitse autofabrikant.

“De Opel Astra Electric en Astra Sports Tourer Electric zijn echte pioniers. Met de nieuwe, batterij-elektrische vijfdeurs en stationwagen profiteren klanten van optimale dagelijkse bruikbaarheid in combinatie met een hoge mate van comfort en rijplezier, dat bovendien lokaal emissievrij is. Dit is wat we bedoelen met een verstandige manier van ‘Greenovation van mobiliteit’. Tegelijkertijd rollen we ons elektrificatieoffensief verder uit. De nieuwe Opel Astra Electric is een belangrijke mijlpaal op onze weg om een volledig elektrisch merk in Europa te worden”

De nieuwe Opel Astra Electric is vanaf het voorjaar van 2023 te bestellen. Daarmee wordt de Astra beschikbaar met meer aandrijfvarianten dan elke andere Opel. Momenteel is de Astra al leverbaar met keuze uit efficiënte benzine- en dieselmotoren en een plug-in hybride. De lancering van de batterij-elektrische versie maakt het gevarieerde aanbod compleet.

De nieuwe Opel Astra Electric is vanaf het voorjaar van 2023 te bestellen. Daarmee wordt de Astra beschikbaar met meer aandrijfvarianten dan elke andere Opel. Momenteel is de Astra al leverbaar met keuze uit efficiënte benzine- en dieselmotoren en een plug-in hybride. De lancering van de batterij-elektrische versie maakt het gevarieerde aanbod compleet.

Het gemiddelde energieverbruik van de Astra Electric bedraagt slechts 12,7 kWh/100 km (14,9 kWh volgens WLTP), waarmee het een efficiënte auto is en hij ook prima inzetbaar is voor langere afstanden. En als je langs de snelweg moet opladen, dan kun je je weg snel weer vervolgen. De Astra Electric is geschikt voor snelladen (DC) met een vermogen tot 100 kW, waarmee de batterij binnen een tijd van circa 30 minuten tot 80% is op te laden. Ook bij een AC-laadpunt is de batterij snel op te laden dankzij de standaard aanwezige 3-fasen 11 kW-boordlader.

Het batterijpakket van de Astra Electric is gemonteerd in de bodem van de auto, waardoor er geen zit- en bagageruimte verloren gaat. Bij de Astra Sports Tourer Electric biedt de bagageruimte zelfs een inhoud van 516 liter, die eenvoudig is uit te breiden tot 1.553 liter door de achterbank neer te klappen. De lage positie van de batterij zorgt ook voor een laag zwaartepunt, resulterend in een extra stabiele en veilige wegligging.

De nieuwe Opel Astra Electric staat ook binnenin garant voor een meeslepende rijervaring. Ten eerste dankzij de ergonomische sportstoelen – optioneel verkrijgbaar met Alcantara® bekleding – die de bestuurder en bijrijder het voor Opel kenmerkende, uitzonderlijke niveau van zitcomfort bieden. De AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) -gecertificeerde stoelen bieden uitstekende zijdelingse steun en een breed scala aan handmatige en elektrische verstelmogelijkheden. Hiermee kan iedere bestuurder de best mogelijke zitpositie aannemen voor een intense rijbeleving en uniek stuurgevoel.

Ook de volledig digitale Pure Panel-cockpit met twee 10-inch breedbeeldschermen draagt bij aan de algehele beleving in de Opel Astra Electric. De nieuwste generatie van de intuïtieve human-machine interface geeft alle belangrijke functies weer, zoals de laadstatus van de batterij en de actieradius, terwijl de klimaatregeling eenvoudig is te bedienen met fysieke knoppen. Tevens zorgen de grote E-HUD head-up display en bediening van functies met natuurlijke stemherkenning ervoor dat de bestuurder zijn ogen zo veel mogelijk op de weg kan richten.

De talrijke assistentiesystemen in de Opel Astra Electric variëren van een botswaarschuwing met automatische remingreep tot een actieve rijstrookassistent, vermoeidheidsdetectie, waarschuwing voor kruisend verkeer achterlangs en semi-automatisch wisselen van rijstrook. Al deze systemen, evenals de adaptieve Intelli-Lux LED® Pixel Light koplampen met 168 LED-elementen, zijn gebundeld onder de noemer Intelli-Drive 2.0 en zorgen voor een toonaangevend veiligheidsniveau.

Net als elke Opel Astra van de nieuwste generatie wordt de Astra Electric gekenmerkt door een zelfverzekerde en dynamische uitstraling met het Opel Vizor familiegezicht en een gedurfd en puur exterieurdesign. De Astra Electric onderscheidt zich daarbij met zijn sportiever ontworpen voorbumper en standaard 18-inch lichtmetalen wielen in diamond-cut of volledig zwarte afwerking.

De Fiat Grande Panda

De Fiat Grande Panda FIAT is een van de oudste autofabrikanten ter wereld en kent een rijke geschiedenis met bijzondere prestaties en records. Het merk

Lees verder »

Hongqi EH7

Hongqi EH7 Hongqi, het prestigieuze automerk dat exclusief verkrijgbaar is bij Hedin Automotive, brengt dit najaar de EH7 sedan naar België. De volledig elektrische EH7

Lees verder »