Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe MINI John Cooper Works Countryman.

De MINI John Cooper Works-modellen stonden altijd al bekend om hun opwindende prestaties. Met zijn tweeliter-viercilindermotor bestendigt de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman die onmiskenbare rijervaring. De nieuwe modelgeneratie van de ruime allrounder is merkbaar gegroeid en biedt nog meer ruimte, comfort en veiligheid. En dankzij zijn ALL4-vierwielaandrijving toont de Cross-over zich ook bijzonder terreinvaardig.

“De MINI John Cooper Works Countryman belichaamt een unieke combinatie van stijl, kracht en zin voor avontuur. Met zijn 300 pk sterke motor en zijn sportieve looks werpt hij zich op als de perfecte metgezel voor iedereen die op zoek is naar iets bijzonders,” aldus Stefanie Wurst, hoofd van het merk MINI.

Zijn nieuwe design wordt gekenmerkt door een verticaler en minimalistisch silhouet, waardoor de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman een gevoel van avontuur, veelzijdigheid en betrouwbaarheid uitstraalt. Ook werd het John Cooper Works-logo hertekend voor een moderne, heldere look. Op de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman wordt het nieuwe logo voor het eerst gebruikt in de klassieke combinatie van zwart, rood en wit.

Dankzij zijn gestroomlijnde design heeft de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,26, wat hem tot een van de meest aerodynamische auto’s in zijn klasse maakt. Dat helpt de 221 kW/300 pk sterke motor om de auto in nauwelijks 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u te stuwen. Het koppel van 400 Nm en de topsnelheid van 250 km/u staan garant voor een opwindende rijervaring.

Uitzonderlijke prestaties maken dynamisch rijden tot een waar genot

De standaard vierwielaandrijving verdeelt het vermogen in elke rijsituatie accuraat en betrouwbaar over de vier wielen. Het uiterst performante remsysteem met remzadels in Chili Red garandeert krachtige en nauwkeurige vertragingen. En bovendien maakt de kenmerkende klank van de kleppen in de uitlaat de MINI John Cooper Works Countryman onmiddellijk herkenbaar als een uiterst performant model. Binnenin draagt het realtime gegenereerde motorgeluid bij tot de emotionele rijervaring. De exclusieve JCW Sound Extension versterkt het startgeluid van de motor en intensiveert het klankpanorama met motorgeluiden geïnspireerd op de racerij.

De geoptimaliseerde zuigers, drijfstangen en motorsteunen puren het maximumvermogen uit de tweeliter-turbomotor. Een geavanceerde dubbele uitlaatgasturbo creëert extra druk in de motor. Samen met de open luchtinlaat naar de verbrandingskamer stelt dat de MINI John Cooper Works Countryman in staat om schitterende prestaties neer te zetten en in elke bocht een nog dynamischere rijervaring te verzekeren. De 30 millimeter grotere bandendiameter bedraagt nu 710 mm en de toegenomen breedte van 245 mm versterkt het typische kartgevoel van MINI. De aerodynamisch geoptimaliseerde 19”- en 20”-velgen, die exclusief zijn voorbehouden aan de JCW, vervolledigen het uitgebreide gamma.

Geavanceerde rijhulpsystemen verhogen het comfort

De nieuwe MINI JCW Countryman beschikt in totaal over twaalf ultrasone sensoren en vier omgevingscamera’s. Ze ondersteunen de innovatieve rijhulpsystemen en maken een gedeeltelijke autonomie van niveau 2 mogelijk met het uitgebreide optiepakket Driving Assistant Professional. De rijassistent detecteert vrije ruimten in het verkeer, die nodig zijn om van rijstrook te veranderen in de richting van een afrit en brengt de wagen op de ideale snelheid voor geassisteerde rijstrookwissels. Voor het eerst kunnen bestuurders in de MINI Countryman hun handen van het stuur halen op snelwegen en grote wegen, en dat bij snelheden tot 60 km/u en op voorwaarde dat ze het verkeer nauwlettend in het oog blijven houden en op elk moment kunnen ingrijpen.

Grootse uitstraling op elk terrein

De nieuwe MINI John Cooper Works Countryman meet zich een gedurfde en sportieve look aan, die geen twijfel laat bestaan over zijn prestaties en veelzijdigheid. Het koetswerk onderscheidt zich door een aantal modelspecifieke details die zijn algemene uitstraling nog versterken. Zo benadrukken de aerodynamische elementen met verticale reflectoren op de neus van de auto zijn brede postuur, terwijl de nieuwe MINI-ledkoplampen met horizontale spijlen in de JCW Signature Mode de cross-over een expressievere look geven. Ook wordt de voorkant gekenmerkt door een nieuw ontworpen achthoekig radiatorrooster in hoogglanzend zwart en een herwerkt driekleurig JCW-logo.

De nieuw ontworpen C-stijl sluit naadloos aan bij het contrasterende dak in het op de autosport geïnspireerde Chili Red. Het dak loopt naar achteren toe af en geeft de MINI John Cooper Works Countryman een wendbare look, ondanks zijn toegenomen hoogte en breedte.

Het contrasterende koetswerkdesign in combinatie met de koetswerkkleur Legend Grey benadrukt de sportieve look van het model. Achteraan omlijsten de rechtopstaande achterlichten van de John Cooper Works Signature Mode het verticale koetswerk en onderstrepen ze de toegenomen breedte.

Minimalistisch interieur met race-DNA

In het interieur inspireert de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman met een minimalistisch design. De cockpit is verdeeld in een bovenste en onderste deel, met verticale deurgrepen en ventilatieroosters in het bovenste deel. Die lay-out benadrukt de verticale en algemene uitstraling van de ruime cross-over. Het rood-zwarte kleurenschema op het dashboard, de deurpanelen en de hoogwaardige JCW-sportzetels is een knipoog naar het race-erfgoed van MINI. Het dashboard is gemaakt van tweekleurig textiel op basis van gerecycleerd polyester.

Achteraan toont de wagen zich erg veelzijdig en ruim. De achterbank kan in de lengte over 13 centimeter worden verschoven. En wanneer ze wordt neergeklapt, kunnen zelfs omvangrijke voorwerpen gemakkelijk worden vervoerd in de bagageruimte met een volume van 460 tot 1.450 liter.

De toegenomen functionaliteit staat garant voor een meeslepende rijervaring

Met de tuimelschakelaars op de ‘MINI toggle bar’ kunnen alle rijfuncties worden bediend. Het centrale OLED-scherm met hoge resolutie herbergt alle andere functies. Zo kan men op dit scherm de nieuwe ‘MINI Experience Modes’ selecteren en de favoriete rijsfeer met speciaal ontworpen achtergronden en geluiden instellen. De kartmodus verzekert een uitermate sportieve rijervaring en laat het motorgeluid met een indrukwekkende intensiteit weerklinken in het interieur. De MINI-projector op de achterkant van het OLED-scherm kan worden gebruikt om het dashboard te laten baden in atmosferische kleurschema’s en patronen die overeenkomen met de geselecteerde Experience Mode.

Bovendien kan men de spraakassistent gebruiken om tal van functies te bedienen, zoals navigatie, telefoon en entertainment. De spraakgestuurde interactie vindt plaats via het cirkelvormige OLED-scherm in de vorm van een animatie van grafische elementen, typografie en een avatar.