Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe PEUGEOT E-RIFTER

Net als de andere modellen van PEUGEOT tilt ook de nieuwe E-RIFTER elektrificatie en efficiëntie naar een hoger niveau. Het model toont het vermogen om een verscheidenheid aan klanten een opmerkelijk niveau van gebruiksvriendelijkheid te bieden, klaar voor een actief dagelijks leven.

ALLURE: een nog expressiever design voor een avontuurlijke uitstraling.
EMOTION: nieuwe technologieën verhogen het plezier van rijden en reizen
Excellence: verbonden en efficiënt, met elektrische aandrijving en een actieradius tot 320 kilometer.

PEUGEOT streeft ernaar om tegen 2025 het grootste aanbod van elektrische auto’s te hebben van alle volumemerken in Europa. De nieuwe E-RIFTER maakt deel uit van het breedste elektrische modellengamma van alle Europese autofabrikanten, bestaande uit negen personenauto’s en drie lichte bedrijfswagens.

In lijn met de strategie van Peugeot is de nieuwe E-RIFTER verder verbeterd op het gebied van elektrificatie, resulterend in een actieradius tot 320 kilometer. En dat terwijl PEUGEOT de kwaliteiten die het multifunctionele vrijetijdsvoertuig al tot een succes hebben gemaakt, nog verder heeft geoptimaliseerd: het comfortabele, ruime en modulaire interieur, de hoogwaardige technologie aan boord, het opmerkelijke rijplezier dat de auto biedt en zijn aantrekkelijke outdoor-uitstraling.

ALLURE: EEN AVONTUURLIJK DESIGN

De nieuwe PEUGEOT E-RIFTER introduceert de nieuwe designtaal van het merk en behoudt daarbij zijn gespierde, solide en vriendelijke uitstraling, die de basis vormt van zijn sterke, avontuurlijke karakter.

‘Allure komt in vele vormen’. De nieuwe PEUGEOT E-RIFTER sluit aan op de waarden en behoeften van zijn doelgroep: klanten die optimistisch en actief in het leven staan en een auto zoeken met een moderne uitstraling en de nieuwste connectiviteitstechnologie. Zij wensen een auto die dicht bij de natuur staat, bijdraagt aan de energietransitie en een interieur dat veel ruimte en comfort biedt.

De doelgroep weet het karakter van de E-RIFTER op waarde te schatten: hij vervult een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten (uitstapjes met gezin of vrienden, sportieve en culturele activiteiten, videogames, fotografie, muziek, enzovoort.) en voldoet aan de dagelijkse behoeften (zoals ritten met kinderen en huisdieren).

 • Nieuw front
  De nieuwe E-RIFTER heeft een nieuw ontworpen, dynamischer ogend front met een nieuwe grille en het nieuwe PEUGEOT-logo. De grille wordt geflankeerd door de iconische, drieklauwige lichtsignatuur van PEUGEOT.
 • Praktisch en robuust design
  De zelfverzekerde stijl van de E-RIFTER wordt verder versterkt door de nieuwe carrosseriekleuren Vert Sirkka en Bleu Kiama, waarin de royale vormen van de auto optimaal tot uiting komen. De E-RIFTER is bijzonder geschikt voor outdoor-activiteiten, benadrukt door zijn brede wielkasten, imposante flankbeschermers, dakdragers en ruime bodemvrijheid.
 • Nieuw dashboard
  De E-RIFTER is uitgerust met een nieuw dashboard – dat superieure ergonomie combineert met een hoogwaardige afwerking – en dat gebaseerd is op de iconische PEUGEOT i-Cockpit®. Midden op het dashboard is een nieuwe 10-inch HD-touchscreen gemonteerd.
 • Uitnodigend interieur
  De zitplaatsen in de E-RIFTER zijn bekleed met een nieuwe lichtgrijze stof, die helder is en warm aanvoelt en daarmee perfect past bij de andere materialen in het interieur. Het royale glasoppervlak – aangevuld door het iconische Zenith-dak en de talrijke opbergvakken – maakt het interieur nog lichter en visueel ruimer.

EMOTION: EEN E-RIFTER DIE ALLES KAN

De PEUGEOT E-RIFTER is veelzijdiger dan ooit. De nieuwe technologie aan boord en het bijzonder flexibele interieur zorgen dat hij voldoet aan alle behoeften en wensen…

 • Meer rijplezier dankzij de technologisch hoogwaardigere PEUGEOT i-Cockpit®.
 • De nieuwe E-RIFTER is uitgerust met een volledig digitaal instrumentarium van 10 inch, met geoptimaliseerde en aanpasbare weergave van essentiële informatie, onder meer van het navigatiesysteem, de energiestromen en het oplaadproces.
 • Een nieuw ontworpen, centraal gemonteerd 10-inch HD-touchscreen voor de bediening van het audio- en navigatiesysteem.
 • Een nieuw, compact, met leder bekleed en verwarmbaar stuurwiel met geïntegreerde bedieningsknoppen. Het compacte stuurwiel is een belangrijk element geworden van het kenmerkende rijplezier van PEUGEOT.
 • Nieuwe vooruitstrevende technologie voor maximale veiligheid.
  • Een uitgebreid assortiment rijhulpsystemen, bestaande uit onder meer vermoeidheidsherkenning met waarschuwing, verkeersbordherkenning, een rijstrookassistent, automatisch noodremsysteem met detectie van voetgangers en fietsers en een snelheidsbegrenzer. Bij de nieuwe PEUGEOT E-RIFTER is het aanbod van 18 rijhulpsystemen geoptimaliseerd met adaptieve cruise control.
  • De parkeerassistent is verbeterd en voorzien van twaalf sensoren, verdeeld over de voor- en achterzijde van de nieuwe E-RIFTER. Het maakt ook gebruik van een VisioPark 180°-systeem dat nu is uitgerust met een achteruitrijcamera met hoge resolutie.
 • Interieur met uitzonderlijke flexibiliteit.
 • De nieuwe E-RIFTER is beschikbaar in twee lengtevarianten – standaard (4,40 m) en lang (4,70 m) – beide met keuze uit vijf of zeven zitplaatsen. De verlengde versie heeft een langere wielbasis en extra overhang achter.
 • Op de tweede zitrij zijn de drie individuele zitplaatsen afzonderlijk neerklapbaar.
 • Laden en lossen is extra eenvoudig bij de E-RIFTER dankzij de schuifdeur aan weerzijden en de grote achterklep met een openslaande ruit – uniek in dit segment.
 • Royaal laadvolume. De batterij van de E-RIFTER bevindt zich onder de vloer, zodat die de interieur- en laadruimte niet beperkt. De bagageruimte biedt een volume van 775 liter onder de hoedenplank voor de vijfzits standaardversie tot 4.000 liter tot helemaal aan het dak en met alle zitplaatsen neergeklapt in de lange E-RIFTER. Er is voldoende bergruimte: tot wel 186 liter, afhankelijk van de versie. De rechter voorstoel is weg te klappen in de vloer, wat het vervoer van lange voorwerpen nog eenvoudiger maakt.

EXCELLENCE: VERHOOGDE EFFICIENCY EN VERBETERDE CONNECTIVITEIT

De nieuwe PEUGEOT E-RIFTER is uitgerust met de nieuwste technologie voor de elektrische aandrijflijn en connectiviteit…

 • De 100% elektrische aandrijflijn is efficiënter dan ooit tevoren.
 • Actieradius tot 320 kilometer. Voor maximale efficiëntie is de topsnelheid begrensd tot 135 km/u. De acceleratie van 0 naar 100 km/u duurt 11,2 seconden, terwijl de actieradius is vergroot tot 320 kilometer (WLTP gecombineerd, onder voorbehoud).
 • Comfortabel vermogen in drie rijmodi. De elektromotor in de E-RIFTER levert een vermogen van 100 kW (136 pk) en 270 Nm koppel. Er zijn altijd drie rijmodi: Eco voor een zo groot mogelijke actieradius, Power voor maximale prestaties onder volledige belasting, en Normal.
 • Een nieuw regeneratief remsysteem. Om het bereik te optimaliseren, heeft de nieuwe E-RIFTER een regeneratief remsysteem, waarbij de intensiteit van de drie niveaus is in te stellen met de flippers achter het stuurwiel – een unieke voorziening op de markt.
 • De nieuwe E-RIFTER is nu uitgerust met een warmtepomp die het comfort van de inzittenden verhoogt en tegelijk een positieve bijdrage levert aan de efficiëntie en daarmee de actieradius.
 • Effectief opladen. De 50 kWh-batterij van de nieuwe PEUGEOT E-RIFTER is op te laden met de standaard 11 kW-boordlader. DC-snelladen kan met een vermogen tot 100 kW.

Geschatte laadtijden zijn:

 • Via een 100 kW-snellader (DC): 30 minuten (0-80%)
 • Via een 11 kW AC-laadpunt: volledig opladen in 5 uur (11 kW-boordlader)
 • Via een versterkt huishoudelijk stopcontact van 16A: volledig opladen in 15 uur.
 • Connectiviteit van de nieuwste generatie.
 • Een groot centraal touchscreen. De nieuwe E-RIFTER is standaard uitgerust met een 10-inch HD-touchscreen in het midden van het dashboard voor de bediening van het connected infotainmentsysteem. Voor extra comfort zijn de belangrijkste functies te bedienen met natuurlijke spraakbediening dankzij de spraakassistent ‘OK Peugeot’.
 • De geavanceerde infotainmentsystemen PEUGEOT i-Connect® en PEUGEOT i-Connect® Advanced. PEUGEOT i-Connect® biedt veelomvattende en uiterst responsieve connectiviteit dankzij draadloze Apple CarPlay en Android Auto. De technologische ervaring wordt nog completer met het optionele PEUGEOT i-Connect® Advanced, dat ook TomTom connected navigatie omvat. Systeemupdates vinden ‘over-the-air’ plaats.
 • In de middenconsole bevindt zich een draadloze smartphone-oplader.
 • Meer aansluitingen: twee USB-C, een USB-A en een 230-voltaansluiting.
 • Connectiviteitsdiensten