Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De nieuwe Abarth 600e, de krachtigste ooit

De Nieuwe Abarth 600e onderging de laatste tests voordat hij vandaag zijn eerste publieke debuut maakt in Milaan, waar opnames zijn gepland voor zijn nieuwe commercial. Klaar, opwindend, gespierd en agressief: de eerste foto’s onthullen onmiddellijk de ‘kwaadaardige’ essentie van de lanceringsversie van de Abarth 600e Scorpionissima, die zal worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 1.949 exemplaren.

Het Scorpionissima-model is gemaakt om de fans van het merk sprakeloos te laten en is gebouwd rond drie hoofdkenmerken: een ontwerp om maximale prestaties te bereiken, een autostructuur om hem de krachtigste Abarth ooit te maken, en een competitieve geest om motorliefhebbers aan te trekken. Dankzij zijn beladen uitrusting zal de Nieuwe Abarth 600e motorliefhebbers kunnen bekoren, waardoor ze veilig kunnen rijden zonder de stoute en gespierde uitstraling van hun auto op te geven.  

Uitgerust met 240 pk is de nieuwe Abarth 600e Scorpionissima zeer competitief en krachtig. Er is nog nooit een krachtiger Abarth geweest. Bovendien bewijst de uitrusting van deze nieuwe Abarth dat prestatie het mantra is dat de Abarth-ingenieurs inspireerde. De Abarth 600e is gemaakt om uniek te zijn op het gebied van elektrische auto’s en zal beschikken over een mechanisch sperdifferentieel dat uitstekende rijstabiliteit, verbeterd rijgedrag en tractie garandeert.

De uitzonderlijke prestaties van het sperdifferentieel tillen de auto naar nieuwe hoogten, vooral in combinatie met de hoogwaardige banden die samen met de leverancier voor de Formule E zijn ontwikkeld om maximale grip te garanderen en een uitstekende racedynamiek onder allerlei omstandigheden te garanderen. Door de prestaties en de beperkte weerstand in evenwicht te brengen, wordt een harmonieus evenwicht bereikt, waardoor een verbeterde actieradius in een elektrisch voertuig wordt gegarandeerd.

Van buitenaf is het duidelijk een Abarth! Het exclusieve Hypnotic Purple, de lanceringskleur, benadrukt zijn agressiviteit, terwijl de aerodynamische spoiler is ontworpen om de prestaties te maximaliseren. Hij beschikt ook over een grote voetafdruk, een laag profiel en 20-inch wielen die zijn ontworpen voor een uitgebreid remsysteem. Bovendien wordt de Nieuwe Abarth 600e Scorpionissima geleverd met een echtheidscertificaat. En uiteraard volgt er nog meer. Blijf kijken.

Abarths doel – om van het gewone iets buitengewoons te maken – wordt opnieuw bereikt met het meest uitdagende en toch presterende project dat de afgelopen jaren is ontwikkeld. Het nieuwe juweel in het huis van Abarth is een combinatie van kennis, traditie, innovatie en prestaties, voortkomend uit verschillende expertises en partnerschappen.