Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

15e Love Bugs Parade "Driven by Love"

Nadat de recordeditie in 2023 met 300 aanwezige Kevers en Bulli’s niet minder dan 1800 bezoekers naar Autoworld trok, trekken we dit jaar erop uit voor de 15e editie van de Love Bugs Parade.

Dit jaar is de Love Bugs Parade “Driven by Love”, niet enkel de love voor de nostalgische Volkswagens maar ook samen met de unieke Porsche Driven by Dreams, een tentoonstelling die nog tot 23 februari in Autoworld loopt. Een trip down memory lane van 75 jaar Porsche, maar waar is de link met Volkswagen? Nadat in 1937 Ferdinand Porsche de eerste Kever ontwikkelde, bracht zijn zoon Ferry de eerste Porsche sportwagen op de basis van de Kever op de markt.

Vanaf 10u stonden de eerste Kevers al vol ongeduld te trappelen om de esplanade van het Brusselse Jubelpark te betreden. Een paar dagen voor Valentijn is dit dan ook de ideale moment voor deze Love Bugs Parade, om niet alleen de liefde te vieren maar ook de liefde voor de Volkswagen Kevers, Beetles en Combi’s. En die liefde zat er dik in, onder de statige bogen van het Jubelpark stond het plein met iets meer dan 300 deelnemers gezellig vol. Gepassioneerde eigenaars, liefhebbers en nieuwsgierigen wisselden in een gemoedelijke sfeer verhalen uit over hun geliefde oldtimers. Zelfs Duitsers, Fransen en Luxemburgers vervoegden deze 15e editie.

Maar ook dit jaar staat de vooruitgang van het Volkswagen busje niet stil en dat was duidelijk te merken aan de talrijke aanwezigheid van de ID.Buzz. Dit geeft vooral ook een duidelijk signaal dat het verhaal van het nostalgische Volkswagen busje niet noodzakelijk moet stoppen door de elektrificatie. Wij reden mee met deze gezellige bende in deze nieuwste generatie bus, de ID.Buzz.

Om 14.00 uur werd het startschot gegeven en vertrokken de auto’s onder een vrolijk concert van claxons en gejuich. Dan ging het richting Merode en de Tervurenlaan, waar de auto’s terechtkomen op het parcours dat in het roadbook beschreven staat. Deze route voerde ons vrolijk gezelschap langs de Vorstlaan, de Terhulpensteenweg, de Lorrainedreef, de Harasdreef en de Duboislaan. Via een korte passage over de Ring en een ommetje naar het Afrikamuseum in Tervuren reden we langs de Tervurenlaan terug naar Autoworld.

Na toekomst terug in het Jubelpark werden we nog uitgenodigd voor een hapje en een drankje in een gezellige jazzy sfeer tussen de Porsche’s van de tentoonstelling.

Kortom, een gezellig en geslaagd evenement dat op ieders gezicht, jong of oud, een glimlach tevoorschijn toverde, letterlijk “Driven by Love”. Wij kijken alvast uit naar de 16e editie en willen Volkswagen België hartelijk bedanken om onze deelname aan dit fantastische evenement mogelijk te maken.

Hieronder vind je nog wat sfeerbeelden en foto’s die we jullie zeker niet willen onthouden.