Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De BMW XM Label Red

De BMW XM Label Red speelt in op de behoeften en wensen van een wereldwijde doelgroep van individualisten – klanten met een voorliefde voor extraverte levensstijl en een passie voor ultieme prestaties in een auto die verder reikt dan de traditionele conventies. De productie start in augustus 2023 in de fabriek van de BMW Group in Spartanburg (VS). Voor dezelfde periode staat een exclusieve editie van het topmodel gepland, beperkt tot 500 exemplaren en met een koetswerkkleur in BMW Individual Frozen Carbon Black metallic.

De BMW XM Label Red viert zijn wereldpremière op het internationale autosalon van Auto Shanghai in april 2023. China is een van de belangrijkste verkoopregio’s voor de BMW XM Label Red, naast de VS en het Midden-Oosten. Hij is vanaf 28 april 2023 te bestellen bij Concessiehouders.

V8-motor met baanbrekende M TwinPower Turbo-technologie en klassiek hoogtoerig karakter.

Het M HYBRID-systeem van de BMW XM Label Red combineert de toekomstgerichte voordelen van elektrificatie met de traditionele kwaliteiten van een hoogtoerige achtcilinder verbrandingsmotor met M TwinPower Turbo-technologie. De nieuwste generatie van de V8 onderscheidt zich door zijn extreem snelle vermogensontplooiing, zijn hogere efficiëntie en zijn minimale uitstoot. Naast een dwars uitlaatspruitstuk beschikt hij ook over een versterkte krukasaandrijving, een turbo met een elektrisch gestuurde afblaasklep, een opgewaardeerde olietoevoer en een geoptimaliseerde oliescheiding.

In de BMW XM Label Red levert de V8 een nog grotere bijdrage aan de systeemoutput die samen met de elektromotor wordt gegenereerd. Zijn maximumvermogen van 430 kW/585 pk komt vrij bij 5.600 t/min. Het maximumkoppel bedraagt 750 Nm – een toename van 100 Nm ten opzichte van de motorversie in de standaard BMW XM – en is beschikbaar over een extreem breed toerentalbereik van 1.800 tot 5.400 t/min.

Met twee elektronisch gestuurde en continu verstelbare kleppen biedt het sportuitlaatsysteem van de BMW XM Label Red een emotioneel rijke aanvulling op de vermogensontplooiing van de motor, met een levendigheid en energie die normaal niet wordt geassocieerd met een achtcilinder. Het motorgeluid heeft daarom een heel eigen kwaliteit, net als de twee paar dubbele uitlaatpijpen, waarbij de afzonderlijke pijpen boven elkaar zijn geplaatst.

Superieure tractie, fascinerende prestaties: M xDrive en M Sport-differentieel.

De vierwielaandrijving M xDrive brengt het vermogen van de verbrandingsmotor en de elektromotor op elk moment nauwkeurig, snel en naar wens over naar de vier wielen. Het systeem heeft een naar achteren gerichte opstelling, wat de wendbaarheid van de BMW XM Label Red ten goede komt en wat vooral merkbaar is in de 4WD Sport-modus. Wanneer het DSC-systeem (Dynamic Stability Control) volledig is uitgeschakeld, kan de 4WD Sand-modus met geoptimaliseerde tractie – speciaal ontwikkeld om over duinen en soortgelijke oppervlakken te rijden – geactiveerd worden via het M Setup-menu.

Voortbouwend op het werk van het M xDrive-systeem is er een elektronisch gestuurd sperdifferentieel in de achteras, dat de tractie, wendbaarheid en richtingsstabiliteit verder verbetert. Het M Sport-differentieel zorgt voor een op de behoeften gebaseerde en volledig variabele verdeling van het aandrijfkoppel tussen de linker- en rechterwielen achteraan.

Extravert design met exclusieve details.

Zowel stilistisch als technisch neemt de BMW XM Label Red het eerste model sinds de legendarische BMW M1 dat uitsluitend als een uiterst performante wagen van BMW M GmbH werd ontworpen, mee naar een nog exclusiever terrein. De gespierde proporties van een dynamisch Sports Activity Vehicle gaan hand in hand met een extravert exterieurdesign met grote oppervlakken, heldere lijnen en een voorzijde kenmerkend voor BMW-modellen uit de luxeklasse. En aan die mix worden designaccenten toegevoegd die het unieke karakter van de BMW XM Label Red benadrukken als een auto die gericht is op het bereiken van de hoogste prestatiepieken.

De onderscheidende kenmerken van de prestatiegerichte XM-variant zijn onder meer een accentband in de metaalkleur Toronto Red, hoewel ook een zwarte accentband kan worden besteld. Het gebruik van rood geldt ook voor de modellogo’s en de wielinzetstukken. De BMW XM Label Red wordt standaard geschoeid met 21″ lichtmetalen velgen. De omlijstingen voor de BMW M-nieren en de diffusorelementen zijn uitgevoerd in hoogglanzend zwart.

Het gamma koetswerkkleuren dat voor het nieuwe model beschikbaar is, omvat één effen en acht metallic varianten. Klanten kunnen ook kiezen uit meer dan 50 speciale BMW Individual lakkleuren, waaronder de nieuwe BMW Individual Urban Green, BMW Individual Petrol Mica metallic, BMW Individual Anglesey Green metallic en BMW Individual Sepia metallic. De nieuwe BMW Individual Visualizer (op https://individual.bmw-m.com/) is voor het eerst beschikbaar vanaf het begin van de bestellingen voor de BMW XM Label Red om klanten te helpen bij het kiezen van de koetswerkkleur. De wagen wordt uiterst realistisch weergegeven in de lakkleur die de klant heeft gekozen tegen de achtergrond van BMW M Town. Hier is het te bekijken vanuit verschillende hoeken en met behulp van 360 gradenvideo.

De beperkte reeks van de BMW XM Label Red – waarvan wereldwijd slechts 500 exemplaren zullen worden uitgebracht – maximaliseert de exclusiviteitsfactor met een nog expressievere styling. De Toronto Red metallic voor de omlijsting van de BMW M-nieren en het inzetstuk van de diffuser achteraan creëert extra designelementen die worden gecombineerd met een koetswerkkleur in BMW Individual Frozen Carbon Black metallic. Het contrast van de glanzende kleuraccenten tegen glinsterende matte oppervlakken zorgt ervoor dat het exterieur van de BMW XM Label Red bijzonder meeslepend werkt.

Een zwart-rood-kleurenschema geeft ook het interieur van de BMW XM Label Red een visueel aantrekkelijke en sportieve smaak. De opvallende driedimensionale hemelbekleding en de bekleding van de koetswerkstijlen hebben zwarte oppervlakken. Rood wordt gebruikt om de ruitvormige bovendelen van de rugleuningen en de geïntegreerde hoofdsteunen van de zetels voor de bestuurder en voorpassagier en de buitenste achterzetels een extra gevoel van exclusiviteit te geven. Dat wordt nog aangevuld met rode contrasterende stiknaden voor de zwarte oppervlakken van de zetels, het instrumentenbord, de deurbekleding en de middenconsole en de eveneens rode accenten voor de verluchtingsroosters. Een van de andere exclusieve kenmerken van het interieur van de BMW XM Label Red is een rood ‘XM’-logo onder het controledisplay en een decoratieve strip in Carbon Fibre satin effect met rode en blauwe accentdraden die dit als een M-auto benadrukken. In de limited-editionvariant van de Label Red vinden klanten onder het controlelampje een plaatje waarop staat ‘1 van 500’.

De Fiat Grande Panda

De Fiat Grande Panda FIAT is een van de oudste autofabrikanten ter wereld en kent een rijke geschiedenis met bijzondere prestaties en records. Het merk

Lees verder »

Hongqi EH7

Hongqi EH7 Hongqi, het prestigieuze automerk dat exclusief verkrijgbaar is bij Hedin Automotive, brengt dit najaar de EH7 sedan naar België. De volledig elektrische EH7

Lees verder »