Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Dacia Jogger HYBRID 140: de eerste Hybride Dacia

HET SUCCESVERHAAL VAN JOGGER

Minder dan een jaar geleden commercialiseerde Dacia de heruitgevonden gezinswagen met 7 plaatsen. Sinds zijn lancering in maart 2022 kent Dacia Jogger een groot succes met wereldwijd meer dan 83.000 bestellingen en meer dan 51.000 inschrijvingen. Op minder dan een jaar tijd is Jogger immers uitgegroeid tot het op 1 na meest verkochte voertuig in het C-segment, uitgezonderd SUV’s.

2/3 van de Jogger-klanten koos voor de ECO-G 100-motor, waarbij ze genieten van de knowhow van Dacia inzake LPG.
2/3 van de Jogger-klanten koos het hoogste afwerkingsniveau voor hun voertuig.
55% van de klanten koos voor de versie met 7 plaatsen.

Het succesverhaal gaat verder… De HYBRID 140-motor die de prestaties van een automaat combineert met klauwkoppelingen zonder koppeling, is binnenkort verkrijgbaar op Jogger en zal nieuwe klanten overtuigen.

DACIA JOGGER HYBRID 140 BINNENKORT VERKRIJGBAAR

Jogger HYBRID 140 zal vanaf 2 januari 2023 te bestellen zijn; vanaf maart 2023 staat hij in de concessie. Jogger plukt de vruchten van de knowhow van Renault Group en wordt gebouwd in de fabriek van Mioveni in Roemenië. Het is het eerste Dacia-model met hybridetechnologie. Zo draagt hij bij tot de elektrificatie van het gamma.

Jogger heeft in België een vanafprijs van 24 790€ BTWi en is de meest toegankelijke hybride gezinswagen (5/7 plaatsen) op de markt.
Voor de lancering ervan zal Schistegrijs zijn intrede doen, naast de 6 bestaande kleuren.
Jogger HYBRID 140 zal gezinnen en klanten verleiden die op zoek zijn naar een ruime en veelzijdige wagen, aangepast aan de stad en aan buitenactiviteiten. Jogger biedt hen moderniteit met technologieën die het rijplezier ten goede komen. Ook biedt hij hoogstaand reiscomfort voor een redelijk budget.

Jogger HYBRID 140 mikt bovendien op klanten die op zoek zijn naar de voordelen van elektrisch rijden: stilte, geen trillingen, systematisch zuiver elektrisch vertrekken, onmiddellijk beschikbaar motorkoppel voor pittige acceleraties.

JOGGER: EEN VEELZIJDIGE EN ESSENTIËLE GEZINSWAGEN

Met Jogger maakt Dacia een veelzijdig gezinsmodel tot 7 plaatsen toegankelijk voor iedereen. Hij combineert de lengte van een break met de interieurruimte van een bestelbreak en de eigenschappen van een SUV.

Hij is robuust, ligt goed op de weg en biedt een uitstekend comfortniveau voor alle passagiers, zelfs voor volwassenen op de 3e zetelrij.

Deze nieuwe hybrideversie neemt alle troeven van Jogger over zonder compromissen: geen kleiner laadvolume en geen enkele impact op de interieurruimte. Het bewijs dat Dacia Jogger een veelzijdige wagen is? Hij is van meet af aan uitgedacht om plaats te bieden aan de aandrijfbatterij die eigen is aan de hybridemotor. Deze batterij bevindt zich onder de vloer, op de plaats van het reservewiel, net als de LPG-tank van de ECO-G 100 motor.

Jogger HYBRID 140 is verkrijgbaar met de automatische versnellingsbak met ‘B’-modus (‘Brake’) die het regeneratief remmen versterkt en meer remt op de motor. Deze modus zorgt voor meer energierecuperatie en meer rijcomfort in de stad. Zo hoeft de bestuurder het rempedaal zo weinig mogelijk in te drukken en genieten alle inzittenden van ongezien comfort.

Jogger HYBRID 140 is voorzien van een specifiek digitaal instrumentenpaneel van 7″. Dit omvat naargelang de keuze van de bestuurder verscheidene informatiezones om essentiële informatie weer te geven, zoals het laadniveau van de aandrijfbatterij, het resterende rijbereik, de energiestroom, enz. En voor nog meer comfort is Jogger HYBRID 140 standaard uitgerust met een elektrische handrem en een centrale opbergconsole.

HYBRID 140: KRACHTIGE EN BEPROEFDE TECHNOLOGIE

Jogger introduceert de hybridemotor bij het merk Dacia, met een gecombineerd vermogen van 140 pk en een verbruik en CO2-uitstoot die tot de beste van het Jogger-gamma behoren. Hij is gebaseerd op beproefde en erkende technologieën van Renault Group, bestaande uit een 1,6-liter 4-cilinder benzinemotor van 90 pk, twee elektromotoren (een motor van 50 pk en een startmotor/hoogspanningsgenerator) en een geëlektrificeerde automatische versnellingsbak met vier verhoudingen voor de verbrandingsmotor en 2 andere voor de elektromotor. Deze gecombineerde technologie wordt mogelijk gemaakt door het ontbreken van een koppeling.

De combinatie van het regeneratieve remsysteem, de doorgedreven energierecuperatie van de batterijen (1,2 kWh / 230 V) en het rendement van de automatische versnellingsbak maakt het mogelijk om:

▪ Tot 80% van de rijtijd in de stad volledig elektrisch te rijden.
▪ Tot 40% minder te verbruiken (ten opzichte van een vergelijkbare verbrandingsmotor In de stad, zonder van rijgewoonten te veranderen).

De zuiver elektrische tractie bij het vertrekken en de automaat geven Jogger comfort en gebruiksgemak om het rijplezier en de energieprestaties te optimaliseren.

De batterij wordt tijdens het rijden opgeladen dankzij remmen en vertragen: een hybride zonder beperkingen dus. Het rijbereik van Jogger HYBRID 140 bedraagt meer dan 900 km (over de gehomologeerde WLTP- cyclus).
De batterij van Jogger HYBRID 140 heeft 8 jaar of 160.000 km garantie, naargelang wat het eerst wordt bereikt.

De Dacia Jogger Hybrid 140 is verkrijgbaar in 5 en in 7 zitplaatsen en is verkrijgbaar vanaf 24.790€ in de Expression trim met 5 zitplaatsen of vanaf 25.690€ met 7 zitplaatsen.

Eerste test: Jeep Avenger

Eerste test: Jeep Avenger Nog maar net geïntroduceerd en direct ‘’Auto van het jaar 2023” en “Beste gezins-SUV” , zo maakt de eerste volledige Jeep

Lees verder »

De nieuwe Fiat Topolino

De nieuwe Fiat Topolino FIAT heeft de naam én het eerste beeld onthuld van zijn nieuwe duurzame stedelijke mobiliteitsoplossing: de Topolino. De volledig elektrische Fiat

Lees verder »

BMW 220i Coupé

BMW 220i Coupé De nieuwe BMW 2 coupé kende zijn wereldpremière op het Goodwood Festival of Speed in juli 2021. Een fris, jeugdig design met

Lees verder »

De nieuwe Opel Corsa 

Opel onthult vernieuwde Corsa De nieuwe Opel Corsa komt eraan. Nog gedurfder, nog emotioneler, nog intuïtiever te bedienen en met volledig nieuwe elektrische en hybride

Lees verder »

DS 7 E-Tense 225

DS 7 E-Tense 225 De nieuwe DS 7 een combinatie van elegantie, luxe en performance. De DS 7 debuteerde al van 2017 maar dan onder

Lees verder »