Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Build Your Dream (BYD) ATTO 3

Een nieuwe speler op de Belgische automarkt, Build Your Dream (BYD) die in 2022 zijn intrede deed met zijn revolutionaire blade-batterij. BYD is met drie modellen op de Belgische markt gekomen, een berline HAN, een SUV ATTO 3 en een grotere SUV de TANG die zeven zitplaatsen en vierwiel aangedreven is. Het bedrijf zelf is opgericht in 1995 en is een hoogtechnologische multinational die zich toelegt op technologische innovaties voor een beter leven.

BYD heeft vier bedrijfstakken die zich toeleggen op het verwezenlijken van groene dromen, namelijk het creëren van een emissievrij energie-ecosysteem en één hier van zijn wagens. Dankzij de R&D-werkzaamheden die in eigen huis worden uitgevoerd, is BYD de enige onderneming ter wereld die de kerntechnologieën van new energyvoertuigen beheerst, zoals accu’s, motoren, elektronische controlesystemen en chips.

Ik heb de ATTO 3 mogen testen en dit is een wagen met een sportief en aerodynamisch design dat door de expressieve oplopende taillelijn in combinatie met de stijlvolle dynamische 18” velgen gedefinieerd wordt. Het meest opvallende zijn de doorlopende koplampen en achterlichten, die ook een betere zichtbaarheid geven tijdens de nacht. Ook het interieur is uniek en een onderscheidende stijl.

Je hebt de ergonomisch geïntegreerde sportzetels die gemaakt zijn van duurzaam veganistisch leer. Een centrale armsteun die geïnspireerd is op de loopband of de unieke snaren in het deurpaneel. Door de veelkleurige sfeerverlichting kan je de wagen op jouw stemming aanpassen of automatisch op muziekritmes. De ATTO 3 heeft door het ontwerp van het e-platform 3.0 een volledig vlak vloer achterin, waardoor een aangenaam grote binnenruimte ontstaat.

Een echte eye-catcher is het roterende 15,6” touchscreen in het center van het dashboard waar je toegang hebt tot al je systemen. Het werkt intuïtief, is vlot te bedienen en is mooi opgebouwd. Boven je stuurwiel heb je ook nog een klein scherm waar je alle basisinformatie vindt.

De BYD ATTO 3 is uitgerust met het gloednieuwe en revolutionaire e-platform 3.0 van BYD, exclusief ontworpen voor volledig elektrische voertuigen. Door de voordelen van intelligentie, efficiëntie, veiligheid en esthetiek ten volle te benutten, wil BYD met het e-platform 3.0 de prestaties op het gebied van veiligheid en rijbereik bij lage temperaturen bevorderen, de intelligente elektrische rijervaring verbeteren en efficiëntere en veiligere EV’s bouwen. Deze BYD is uitgerust met een 150kW motor die een spurt van 0 naar 100km/h in 7,3 seconden doet, een maximumsnelheid van 160km/h haalt en met de blade-batterij van 60kWh heb je een bereik van 420km (WLPT).

Over de batterij valt ook veel te vertellen. BYD is al meer dan 27 jaar een pionier in de batterij-industrie. Deze nieuwste, baanbrekende, uiterst veilige blade-batterij heeft een reeks extreme tests doorstaan en is daarmee één van de veiligste batterijen ter wereld. Dat komt door het gebruik van andere grondstoffen, zoals Lithiumijzerfosfaat, die zorgen voor langzame warmteontwikkeling, geringe warmteafgifte en geen vrijkomende zuurstof. De unieke, platte, rechthoekige vorm verbetert ook de koelingsefficiëntie en de voorverwarmingsprestaties. De blade-batterij is de enige batterij voor voertuigen op nieuwe energie die veilig de nagelpenetratietest heeft doorstaan zonder vuur of rook te produceren.   

Deze BYD ATTO 3 is een zeer goed uitgerusten wagen voor zijn segment en is ook uitgeroepen tot VAB-gezinswagen van het jaar 2023. De ATTO 3 is te verkrijgen voor 46.740€, er is ook maar één versie verkrijgbaar in België en je hebt de keuze tussen vier verschillende kleuren. Deze aangename, ruime en comfortabele wagen, die ook wel pittig uit de hoek kan komen, heeft een verbruik van 18,8kWh/100km in gemengd verkeer, wat zeker niet slecht is.

Het interieur is uitgerust met mooie, aangename materialen, keurig afgewerkt en met elektrisch verwarmde en instelbare stoelen.  Het infotainmentsysteem werkt heel vlot en is gemakkelijk te bedienen. Wel enkel minpuntjes bij het starten van de wagen krijg je altijd FM-radio ook al was je het laatst naar DAB radio aan het luisteren. Er is nog geen connectie met Apple CarPlay of Android Auto, maar zou dit jaar via een over-the-air update aangepast worden. De geluidsdemping is bij hogere snelheden ook niet het beste in zijn klasse, je hebt vooral veel windruis ter hoogte van de zijspiegels, maar met een beetje muziek vergeet je dat al snel. Qua laden zou je volgens BYD dit met een laadcapaciteit van 88kW gelijkspanning kunnen, maar uit ondervinding stop dit op 6OkW.

    PLUS

  • Prijs
  • Uitrusting
  • Snelle levertijd (4 weken)

    MIN

  • Apple CarPlay of Android Auto (zou opgelost worden met update)
  • Navigatie 

Speciale serie Fiat Pandina

Speciale serie Fiat Pandina Vandaag heeft FIAT de nieuwe speciale serie Fiat Pandina gepresenteerd. De presentatiedatum van 29 februari is een eerbetoon aan de historische

Lees verder »

RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC

RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC, HET NIEUWE GEZICHT VAN DE ELEKTRISCHE REVOLUTIE Wat is er beter dan een pop-icoon om de elektrische auto in Europa populairder

Lees verder »

Update voor Audi Q2

Update voor Audi Q2 Moderner, groter, digitaler: de Audi Q2-modellen krijgen midden 2024 een aanzienlijke upgrade. Het infotainmentsysteem voor de compacte SUV krijgt een uitgebreide

Lees verder »