Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Alfa Romeo Giulia en Stelvio “ESTREMA”: voor echte autopuristen

  • Alfa Romeo presenteert de Giulia en Stelvio “ESTREMA”, ‘s werelds eerste speciale serie die het allerbeste op het gebied van technische verfijning en rijdynamiek belichaamt.
  • Ontworpen voor sportief rijden, hun afwerking plaatst deze modellen aan de top van hun klasse. De ziel van de Quadrifoglio maakt also deel uit van de kenmerken van deze twee voertuigen geschikt voor dagdagelijkse trajecten.
  • Deze nieuwe wereldwijde speciale serie is ontworpen voor klanten die op zoek zijn naar uitzonderlijke technische oplossingen, waardoor een ware ‘symbiose’ met het voertuig ontstaat.
  • Actieve ophanging en sperdifferentieel zijn standaard, en het overheersende gebruik van carbon zorgt voor meer lichtheid en een sportieve attitude.
  • Deze modellen, die in Hinwil in het hoofdkwartier van het Alfa Romeo F1 Team ORLEN worden gepresenteerd, zijn het bewijs van de voortzetting van de nauwe samenwerking met deze partner om de knowhow van de Formule 1 optimaal te benutten en nieuwe strategische troeven uit te bouwen.
  • De Giulia en Stelvio “ESTREMA” worden tijdens de maand 9 april gelanceerd op de Europese markten.

 

Alfa Romeo presenteerde de Giulia en Stelvio “ESTREMA” speciale series in Hinwil, in het hoofdkwartier van het Alfa Romeo F1 Team. De “ESTREMA”-modellen, de eerste speciale serie op wereldniveau, hebben een afwerking die hen aan de top van het gamma plaatst, omdat zij het beste belichamen op het vlak van technische en dynamische oplossingen, stijl en sportiviteit. De officiële presentatie vond plaats in de fabriek van het Alfa Romeo F1 Team. Buiten de racebaan zetten Alfa Romeo en Sauber een ononderbroken samenwerking verder die gebaseerd is op de uitwisseling van hun respectieve knowhow in een voortdurend streven naar efficiëntie en geavanceerde duurzame technologie: het sleutelgebied voor het nieuwe tijdperk van het merk.

 

Alfa Romeo Giulia en Stelvio « ESTREMA » : de technische mogelijkheden en sportiviteit van Alfa Romeo

De Giulia en Stelvio MY22 “ESTREMA” maken hun debuut en betekenen een nieuwe fase in het sportieve DNA van het merk. Als eerste speciale serie die wereldwijd wordt verkocht en die de prestaties van Alfa Romeo op wereldniveau brengt, staat “ESTREMA” synoniem voor een perfecte combinatie van technische verfijning en rijplezier. De nieuwe strategie van het Alfa Romeo-gamma berust voortaan op een eenvoudig principe: vier uitrustingsniveaus – Super en Ti – met een welomschreven karakterisering om aan de behoeften van de meest veeleisende klanten te voldoen, en – Sprint en Veloce – ontworpen om de sportiviteit van het merk te onderstrepen. De definitie ‘ESTREMA’ staat bovenaan het gamma, knipogend naar de supersportieve Quadrifoglio versie.

Deze modellen zijn gericht op klanten – vaak omschreven als “rijpuristen” – die op zoek zijn naar de emoties die met hun voertuig gepaard gaan. Een kenner-klant, minder gehecht aan de gespierdheid van de esthetiek, maar attent op technische oplossingen die in staat zijn evenwicht en uitzonderlijke rijdynamiek te bieden.

De nieuwe actieve ophangingen zijn standaard: dankzij hun vermogen om zich aan de rijomstandigheden en de rijstijl aan te passen, dragen ze bij tot een uitzonderlijk rijcomfort zonder afbreuk te doen aan het sportieve rijgedrag en het rijplezier. Het “Alfa Active Suspension”-controlesysteem beheert de ophangingen en dempers in constante interactie met de CDC (Chassis Domain Control) en de DNA, die zijn interventie afstemt op de geselecteerde modus.

Op de ESTREMA versies is het mechanisch zelfblokkerend differentieel altijd standaard. Het garandeert stabiliteit en een hoge mate van controle in alle omstandigheden met grip, en verdeelt het koppel en de tractie zelfs bij het uitkomen van bochten, bij hoge snelheden en tijdens het accelereren.

Zowel van buiten als van binnen valt deze serie op door hun sportieve look met het overheersende gebruik van carbon.  Aan de buitenkant vallen de koolstofvezel afwerking van de spiegels en de V-vormige grille op. Donkere tinten kenmerken de specifieke ‘ESTREMA’-badge die in de bumper is geïntegreerd, de lichtmetalen velgen – 19″ voor de Giulia en 21″ voor de Stelvio – en de remklauwen. Dezelfde sportieve look is terug te vinden in het interieur, waar sprake is van koolstofvezel afwerking en Alcantara® zetels – een uniek materiaal dat rekening houdt met zowel esthetiek als functionaliteit. Rode stiksels op het dashboard, de zetels, het stuurwiel en de versnellingspook versterken de exclusiviteit en sportieve uitstraling van het model nog verder.

De Giulia en Stelvio “ESTREMA” zijn uitgerust met een 280 pk sterke 2.0 Turbo benzine- of 210 pk sterke 2.2 Turbo dieselmotor, die beide gecombineerd zijn met een 8-traps automatische transmissie en Q4 vierwielaandrijving. De uitrustingslijst wordt gecompleteerd door een Harman Kardon-audiosysteem met 14 luidsprekers.

 

Alfa Romeo en Formula 1 Sauber : een strategische samenwerking voor de toekomst van het merk

De hernieuwing van het partnerschap tussen Alfa Romeo en Sauber Motorsport in juli 2021 heeft aangetoond dat beide partijen bereid zijn om samen verder te gaan. Deze strategische synergie heeft tot doel een opwindende toekomst te creëren voor het team en het merk door middel van een duidelijk langetermijnplan. De F1 is immers het laboratorium bij uitstek voor experimenten: revolutionair in zijn hybride strategie, in de voorhoede van het beheer van big data en artificiële intelligentie, en in de ontwikkeling van software van de volgende generatie, allemaal sleutelgebieden voor een merk als Alfa Romeo dat van technologische uitmuntendheid een prioriteit maakt. Het hoofdkwartier van het Alfa Romeo F1-team is een broedplaats voor nieuwe technologieën en de nieuwe Giulia en Stelvio “ESTREMA” konden alleen op deze locatie worden gepresenteerd, waar de waarden van technische verfijning van de twee merken en het zoeken naar de best mogelijke match tussen mens en voertuig worden gecombineerd om een gemeenschappelijk doel te bereiken: maximale prestaties.

In de hoofdzetel van Hinwil wordt het heden – moedig uitgedrukt in de houding van de speciale serie “ESTREMA” – gecombineerd met een visie op de toekomst om strategische troeven tot leven te brengen en een voortdurende uitwisseling van technische knowhow tot stand te brengen.

De Fiat Grande Panda

De Fiat Grande Panda FIAT is een van de oudste autofabrikanten ter wereld en kent een rijke geschiedenis met bijzondere prestaties en records. Het merk

Lees verder »

Hongqi EH7

Hongqi EH7 Hongqi, het prestigieuze automerk dat exclusief verkrijgbaar is bij Hedin Automotive, brengt dit najaar de EH7 sedan naar België. De volledig elektrische EH7

Lees verder »