Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Abarth tributo 131 rally

Als we van Abarth een uitnodiging krijgen om een nieuwe versie te testen dan nemen we die met plezier aan. Bij de Abarth tributo 131 rally verheugen we ons dus ook op een uitermate fijne testweek. Ditmaal was de insteek om na 40 jaar een hommage te brengen aan de laatste officiële race met de Abarth 131 Rally. Hiervoor brengen ze bij Abarth in een beperkte oplage van slechts 695 exemplaren de Abarth 695 Tributo 131 Rally uit. Het Abarth recept blijft een formule die aanslaat, en het is misschien zelfs de laatste limited edition nu de Abarth 500e is voorgesteld. Hiermee maken ze het populaire Abarth recept elektrisch.

Deze misschien wel laatste conventionele Abarth versie werd voorzien van leuke Tributo 131 rally striping, logo’s op het alcantara dashboard en Sabelt sportzetels en speciale 17” velgen. Het strak afgestelde onderstel maakt gebruik van Koni FSD-schokdempers om de sportiviteit van de potente 1.4 T-jet motor met 180pk en 250Nm aan de grond te zetten. In 6,7 seconden schiet deze Tributo 131 Rally dan ook naar de 100km/h en topt bij de 225km/h maar dat hebben we niet getest natuurlijk. De Brembo remmen zorgen dan weer voor een flinke portie afremvermogen, kortom een mooie opsomming wat zorgt voor oneindig veel rijplezier, prestaties en stijl. 

De ‘spoiler ad Assetto variable’ of vrij vertaald, de spoiler met het gehalte van een ‘oud koersklakske’ is instelbaar in 12 standen en zorgt voor aanzienlijk wat extra aerodynamische belasting. Maar wat last but not least de grootste meerwaarde toevoegd is de ‘Record Monza Sovrapposto’ uitlaatlijn, een stevige sound die onmiskenbaar is bij Abarth en vooral bij de Abarth-beleving hoort. Benieuwd of ze bij de nieuwe elektrische Abarth 500e versie met de soundgenerator deze beleving kunnen evenaren! Deze Tributo 131 Rally versie is weer een meer dan geslaagde versie waarmee ze de ongedwongen rijdynamiek en prestaties waar Abarth voor staat volledig tot hun recht laten komen. 

De Abarth Tributo 131 Rally is beperkt verkrijgbaar en in de kleuren ‘Blu Rally’ en ‘Grigio Record’ beide nog combineerbaar met een Scorpione Black dak afwerking. De prijzen beginnen vanaf 31.703€ voor een bijna compleet uitgeruste versie. 

     PLUS

  • Fun

  • Rijdynamiek

  • Exclusief 

  • Sound

     MIN

  • Hoge zitpositie zetels

  • Gedateerde dashboard

Jeep Avenger

Jeep Avenger Nog maar net geïntroduceerd en onmiddellijk  ‘’Auto van het jaar 2023” en “Beste gezins-SUV” , zo maakt de eerste volledige Jeep Avenger een

Lees verder »

Toyota BZ4X Style FWD

Toyota BZ4X Style FWD Deze keer testen we de nieuwe Toyota BZ4X Style FWD. Qua looks een beetje een buitenbeentje. Ik zag hem al op

Lees verder »