Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

XEV YOYO debuteert in België

Stedelijke mobiliteit tot een plezier maken voor iedereen: dat is de missie van XEV, een innovatieve fabrikant van volledig elektrische auto’s. De visie van XEV is om nieuwe technologieën – zoals Battery Swapping en 3D-printing – op de automarkt te brengen en deze toegankelijker en beschikbaarder te maken, zodat iedereen ervan kan profiteren. Dit wordt gecombineerd met de focus van XEV op het verminderen van de milieu-impact van de autoproductie, als antwoord op de groeiende zorg voor ons klimaat en de wens om over te stappen op een meer verantwoorde en duurzame vorm van mobiliteit.

Om deze ambities te realiseren, debuteert XEV YOYO, een 100% elektrische stadsauto, na zijn lancering in Italië in mei 2021, nu ook op de Belgische markt. Vanaf November 2022 is de XEV YOYO te ontdekken en online te bestellen bij V.J.B. MOTORS te HASSELT, de eerste officiële XEV- verdeler in België. XEV YOYO is een volledig elektrische vierwieler (L7e) voor stedelijke mobiliteit geproduceerd door XEV. Het is een revolutionair voertuig met een combinatie van innovatie en Italiaanse stijl en geschikt voor de meest uiteenlopende behoeften van wie zich in de stadscontext en daarbuiten moet verplaatsen. In december en Januari zal de XEV YOYO ook te zien zijn in een pop-up store in het trendy en bekende Quartier Bleu, de nieuwste hotspot in Hasselt waar je kan shoppen, eten en wonen aan het water.

DESIGN “MADE IN ITALY”

Het ontwerp van XEV YOYO, bedacht door het internationale team van XEV in Turijn, is gemaakt om erkend te worden. De boeiende kleuren en futuristische lijnen maken het een echt origineel product. De buitenkant oogt innovatief en glamoureus, en wordt geaccentueerd door het “lemmet” dat de deur kruist. De carrosserie-elementen zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk kunnen worden vervangen bij beschadiging. In het interieur vinden we dezelfde karakteristieke kenmerken terug die de buitenkanten onderscheiden: moderne vormen, opvallende kleuren en boeiende lijnen. XEV YOYO is verkrijgbaar in 9 verschillende kleurencombinaties: van het elegante Mochaccino tot het moderne Prototype Grey, met trendy satijnen afwerking en frisse limoengroene details

ONGEËVENAARDE PRESTATIES EN FUNCTIONALITEIT

De XEV YOYO is ontworpen voor stedelijke mobiliteit, 100% elektrisch en verbruikt slechts 7,4 kWh/100km. Hij bereikt een maximumsnelheid van 80 km/u, heeft een bereik tot 150 km en is in minder dan 4 uur opgeladen. Vandaag, in zijn derde generatie, is de XEV YOYO betrouwbaar en sterk presterend. De 4 schijfremmen met ABS en de twee rijmodi – Drive en Sport – zorgen voor een soepele en veilige rit. Daarnaast heeft het voertuig zeer handige functies zoals de ondersteuning voor de telefoon naast het 7″ digitale scherm en 3 USB-aansluitingen. Het is ook mogelijk om de ramen en spiegels elektronisch te verstellen, zelfs het contact en het openen van de kofferbak – met een inhoud van 180 liter – zijn elektrisch. XEV YOYO is ook uitgerust met airconditioning / verwarming en Bluetooth-integratie met smartphones.

ONTWORPEN VOOR DE STAD

XEV YOYO is een voertuig voor iedereen. Het is perfect voor het moderne stadsleven dankzij zijn compacte afmetingen. Met een draaicirkel van slechts 8 m en een lengte van iets meer dan 2,5 m is hij ideaal om in het stadsverkeer te laveren. Met XEV YOYO is het vinden van een parkeerplaats nog nooit zo eenvoudig geweest. Het geeft de klant de totale vrijheid en een eenvoudigere, meer ontspannen manier om te genieten van zijn reis in de stad.

TECHNOLOGIE EN CONNECTIVITEIT

YOYO is een mobiliteitsoplossing die is ontworpen om het leven van zijn chauffeurs gemakkelijker te maken. Om van het gebruik van YOYO een echte geavanceerde gebruikerservaring te maken, zal binnenkort een besturingssysteem via app worden uitgerold. Met een speciale app die aan uw auto is gekoppeld kunnen enkele functies gecontroleerd worden, waaronder: laadstatus van de batterij, klimaatregeling en bediening van de ramen.

BATTERY SWAPPING

XEV YOYO biedt een unieke oplaadoplossing die nu al aanwezig is in het voertuig – Battery Swapping – voor nog meer gemak en flexibiliteit. Battery Swapping is de belangrijke innovatie van XEV die het mogelijk maakt om de oplaadtijden van elektrische auto’s in te korten. De lege batterij kan in slechts enkele minuten worden vervangen door een opgeladen exemplaar. Dankzij de samenwerking met Eni sinds 2021 zal de batterijwisseltechniek worden geïmplementeerd in de geselecteerde Eni-tankstations. Momenteel worden de wisselstations en het wisselsysteem uitgebreid getest in Italië.

In Parijs presenteerde XEV op het “Mondial de l’Auto” de nieuwste versie van zijn batterijwisselstation, die intelligenter en energiezuiniger is. Het nieuwe station integreert een slim batterijbeheersysteem dat de batterijstatus in realtime bewaakt en weergeeft en biedt een eenvoudig beheersysteem om het energieverbruik te analyseren en te optimaliseren. Het verbetert ook de veiligheid en energie-efficiëntie van de batterijwisselaar, zelfs in extreme weersomstandigheden, tot 45 °C. Het nieuwe station is al geïnstalleerd bij sommige Eni- tankstations en wordt gebruikt voor het wisselen van batterijen van de XEV-voertuigen die deel uitmaken van de Enjoy vloot, Eni’s autodeelservice, en zal binnenkort beschikbaar zijn voor privégebruik door klanten. Het batterijwisselnetwerk wordt binnenkort uitgebreid in andere markten waardoor meer klanten ervan zullen kunnen profiteren.

3D-PRINT TECHNOLOGIE

De 3D-print technologie wordt nu reeds toegepast in de productie van diverse koetswerk- en interieuronderdelen van de XEV YOYO. Dankzij deze technologie worden de ontwikkelingstijden en kosten ingeperkt (-90%) en wordt er minder afval geproduceerd tijdens de productie. XEV’s toewijding aan innovatie zal in de nabije toekomst de mogelijkheid bieden om ieders auto te personaliseren dankzij deze 3D- printtechnologie.

AUTONOOM RIJDEN

Bovendien streeft XEV, samen met zijn technische partner Teoresigroup, naar een meer comfortabele en duurzame toekomst met zijn geavanceerd onderzoek naar autonoom rijden. Hoewel de YOYO misschien al aardig in de buurt komt van de perfecte stadsauto, zou het niet goed zijn als je na een lange dag werken of wanneer het verkeer gewoon te druk is, je jezelf gewoon even uitschakelt en de auto het werk laat doen? Bij XEV denken we dat dat geweldig zou zijn. Minder stress, meer vrijheid en geen compromissen. Onze visie voor de ultieme stadsgenoot komt elke dag dichterbij. Doe mee met de stedelijke revolutie en zie hoe onze geavanceerde technologie

uw leven eenvoudiger, schoner en aangenamer kan maken.

XEV NETWERK

Sinds de lancering in 2018 is XEV vandaag al aanwezig in 15 Europese markten en breidt het snel uit naar de rest van Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In België is V.J.B. MOTORS NV in Hasselt de eerste officiële XEV verdeler. Vanaf november 2022 is XEV YOYO te ontdekken en te testen bij V.J.B. MOTORS in Hasselt. In december en januari zal de XEV YOYO ook te zien in een unieke pop- up store in Quartier Bleu aan een van de uitgangen van parking Blauwe Boulevard, tussen Delhaize en Dreamland. XEV YOYO kan tevens online besteld worden.

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »