Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Toyota RAV4 krijgt GR SPORT-versie

Dankzij een constante evolutie en verbetering staat de toonaangevende Toyota RAV4 al bijna 30 jaar aan de top. Trouw aan zijn reputatie om regelmatig nieuwe ideeën te introduceren en aantrekkelijk te blijven voor de klant, heeft Toyota met succes zijn toonaangevende knowhow over elektrificatie toegepast om nóg efficiëntere zelfopladende hybride en plug-in-hybride aandrijflijnen te leveren, die toch net zo praktisch en performant zijn als de authentieke SUV. Nu voegt het een nieuwe, sportievere dimensie toe aan de RAV4-line-up met de nieuwe GR SPORT-versies.

Na de succesvolle introductie van de GR SPORT-versies bij andere modellen, zoals de Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR en Hilux, krijgt de RAV4 een nieuw stylingpakket en sportiever rijgedrag die zullen aanslaan bij klanten die de voorkeur geven aan een auto met een meer uitgesproken imago.

De nieuwe versie is beschikbaar voor zowel de hybride als de plug-in-hybride versies met intelligente vierwielaandrijving (AWD-i) en haalt de inspiratie voor haar styling uit het succes van meervoudig wereldkampioen TOYOTA GAZOO Racing.

Exterieur

De gedurfde stijl van de GR SPORT wordt benadrukt door de wielkastlijsten, sierlijsten op de flanken en afwerking van de achterdeur in pianozwart. Aan de voorkant zijn er meer prominente sierringen rond de mistlichten met hetzelfde zwarte G-mesh-patroon als de grille en nieuwe voorspoilers – afgewerkt in donkerzilver op het hybride model en, met een ander ontwerp passend bij de aandrijflijn, gunmetal-grijs op de plug-in hybride. De discrete GR-emblemen op de grille en de achterdeur wijzen op de sportievere uitvoering.

De nieuwe RAV4 GR SPORT is het eerste model met lichtmetalen velgen die zijn afgewerkt met een nieuwe, uiterst nauwkeurige lijnsnijtechniek. De standaard 19-inch velgen hebben een glanzend zwarte afwerking met fijne, machinaal bewerkte details in de vorm van krijtstreepjes die het sterke design met vijf dubbelspaken accentueren.

Interieur

De sportieve en toch verfijnde uitstraling zet zich door in het interieur, waar de voorste zetels zijn uitgevoerd in een zachte bekleding met suède-effect en kunstlederen zijsteunen – materialen waarin geen dierlijke producten zijn verwerkt. Op de hoofdsteunen staat het GR-logo in een zwart-op-zwart reliëf, terwijl er voor contrast werd gezorgd door de zetels, het stuur en de versnellingspook met zilverkleurig stiksel, en de portieren en het stuurwiel met gunmetal af te werken. Het GR-logo staat ook op de vloermatten en het stuur.

De nieuwe modellen zijn standaard uitgerust met het nieuwe multimediasysteem met een high-definitiondisplay van 10,5 inch en aanpasbare digitale combimeter van 12,3 inch voor de bestuurder, belangrijke elementen in de upgrade van de RAV model 2023. De Toyota T-Mate veiligheids- en rijhulpfuncties beschikken ook over de extra functionaliteit van de nieuwste generatie Toyota Safety Sense. Het pakket omvat het nieuwe Emergency Steering Assist-systeem en het verbeterde Pre-Collision System.

Bovendien zijn alle GR SPORT-modellen standaard voorzien van elektrische verstelling van de zetels vooraan, geheugeninstellingen voor de bestuurderszetel, en standaard een panoramische monitor.

Prestaties

Het sportievere uiterlijk van het GR SPORT-model wordt aangevuld met verdere verbeteringen aan de ophanging. De nieuwe, stuggere veren en schokdemperinstellingen zullen de RAV4 GR SPORT naar verwachting een betere wegligging geven en de rijervaring aantrekkelijker maken.

Toyota BZ4X Style FWD

Toyota BZ4X Style FWD Deze keer testen we de nieuwe Toyota BZ4X Style FWD. Qua looks een beetje een buitenbeentje. Ik zag hem al op

Lees verder »

De nieuwe Volkswagen Tiguan

De nieuwe Volkswagen Tiguan Lancering van nieuwe Tiguan-generatie met vooruitstrevende technologieën en charismatisch design Nieuwe evolutiefase van plug-inhybride aandrijvingen maakt een elektrisch rijbereik van ongeveer

Lees verder »

Abarth 500e

Abarth 500e Met de mooie slogan, “More Abarth than EVer” kregen we op 22 november 2022 de nieuwe elecktrische reïncarnatie van de Abarth voorgeschoteld. De

Lees verder »

Nieuwe Peugeot E-3008

Nieuwe Peugeot E-3008 De Peugeot E-3008 is het eerste model dat gebruik maakt van het gloednieuwe STLA Medium-platform van Stellantis. Dit innovatieve platform is ontworpen

Lees verder »