Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

‘The Road To Neue Klasse’

BMW Belux lanceert een eigen podcast vol Belgische BMW-verhalen. Van de in België geproduceerde BMW via de 25 BMW-overwinningen in Francorchamps naar het Belgische brein achter de BMW-batterijen van de toekomst: ‘The Road To Neue Klasse’ vertelt het verhaal van de transformatie van een automerk in het Nederlands en het Frans, en is beschikbaar via de gekende podcast-kanalen én de MyBMW-app vanaf 26 januari.

BMW Belux lanceert in samenwerking met Mediafin (l’Echo/De Tijd) een unieke podcastreeks die een halve eeuw Belgische BMW-geschiedenis samenvat, en tegelijk een blik op de toekomst en de transformatie van ons merk biedt.

De podcast kwam tot stand naar aanleiding van het 50-jarige bestaan van BMW Belgium, vandaag BMW Group Belux en destijds één van de allereerste buitenlandse BMW-filialen. De reeks is opgevat als een reis, uiteraard per (elektrische) BMW, van de BMW’s die een halve eeuw geleden in Kontich van de band rolden, naar de hoofdzetel in München waar we onze microfoon te luisteren legden achter de schermen en op zoek gingen naar de toekomst van ons merk. Rode draad doorheen het verhaal is de Neue Klasse. Dat was de naam van de auto die BMW vijf decennia geleden op het spoor zette van het succesverhaal dat we vandaag kennen. En het is ook de naam van de toekomstige generatie elektrische BMW’s.

Op onze ‘Road To Neue Klasse’ spraken we onder meer met Baron Dominique Moorkens, wiens familie de Belgische Neue Klasses tot in 1973 in Kontich van de band liet rollen. We trokken naar het mythische circuit van Francorchamps waar we aan het stuur van een razendsnelle BMW M4 de wereldwijde motorsportambities van BMW met het Belgische WRT-team bespraken. En we reden (bijna 800 kilometer en één laadstop) naar München waar we een exclusieve blik op de toekomstige Neue Klasse kregen van niemand minder dan Milan Nedeljkovic, wereldwijd hoofd van de productie bij BMW Group, én van de Belg Kurt Vandeputte die ons een vooruitblik op de batterij van de toekomst gunt.

Fasten seatbelts voor ‘The Road To Neue Klasse’, beschikbaar via de gekende podcast-kanalen en de MyBMW-app vanaf 26 januari!

Spotify: https://open.spotify.com/show/1glpi74ajiuknhi6rYyIa8

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/be/podcast/the-road-to-neue-klasse/id1727547054

Of via de website van De Tijd: https://www.tijd.be/partner/bmw/the-road-to-neue-klasse.html