Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

SEAT LEON BREAK

Wat meteen opvalt aan deze SEAT Leon Break is zijn gestalte.
Je ziet al aan de buitenkant dat dit een grote en ruime wagen is.
Hij meet 4,64m lang en is 1,9m breed (met spiegels) en is daarmee groter dan zijn voorganger.
Wat nog meteen opvalt aan deze Break zijn de full-led koplampen en de in de breedte doorlopende ledverlichting achteraan. Verder zien we buitenspiegels in koetswerkkleur. Donkergetinte ramen achteraan en dak rails.
De koffer heeft een volume van 617L.

De versie waar wij mee reden was de 1.5 eTSI met 150pk en een maximum koppel van 250Nm.Van 0-100 km/h gaat deze Seat in 8,7 seconden.De 1.5 eTSI is een mild hybride waarvan je dat eigenlijk nooit merkt. De batterij ondersteunt de motor enkel met accelereren. Het gemiddeld verbruik ligt rond de 6liter per 100km.

Binnenin valt het vernieuwde interieur meteen op. De sfeerverlichting is naar keuze in te stellen en het multifunctioneel stuur ligt best prettig in de hand.
Het dashboard is ook in te stellen naar je persoonlijke goesting, wat ik persoonlijk wel kan appreciëren. De ene keer vind ik een druk dashboard nodig waarop ik tal van info en verbruik kan terugvinden maar soms mag het voor mij ook zeer sober en simpel zijn.
Afhankelijk van mijn gemoedstoestand kan ik deze naar believen aanpassen. Nice one!
Ook kan je je Smartphone connecteren via de SEAT CONNECT app, dit laat je toe je wagen met de smartphone te ont- of vergrendelen, antidiefstalwaarschuwingen te ontvangen of zelf je wagen terug te vinden wanneer je hem ergens geparkeerd hebt en in alle drukte niet meer weet waar.
Er zijn online infotainment diensten die je helpen het leven simpel en stress-loos te houden. Zo zijn er realtime verkeersupdates en online verkeersinformatie. Je kan op zoek naar parkeerplaatsen en tankstations, er is online route berekening en je kan dit alles met gesproken commando’s aansturen.

Dat infotainment systeem vergt echter wel wat gewenning en is niet het meest simpele dat er momenteel op de markt te verkrijgen is. Het duurde even voor ik ermee weg was en is voor mij ook één van de weinige puntjes waar ik me soms aan ergerde.
Je smartphone kan natuurlijk ook connecteren via Android Auto of Apple CarPlay.
De gebruikte materialen in deze Leon ogen best wel degelijk als je weet dat je deze kan kopen vanaf €22.860.

Deze Leon deelt zijn platform (MQB Evo 2019) met de Audi A3, Cupra Formentor, de Skoda Octavia, VW Caddy en de VW Golf. Dit platform in samenwerking met de 1.5eTSI en de 7 traps DSG-automaat resulteert in een aangename rijervaring. Bij het manoeuvreren merk je echter wel dat deze Leon groot is en een achteruitrij-camera wel overwogen moet worden bij het aankruisen van de optie pakketjes.