Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Jeep Compass 4xe

Wat meteen opvalt aan deze nieuwe Jeep Compass is zijn voorkant met het vernieuwde radiatorrooster. Het 7-delige radiatorrooster is omrand met zwarte details die een zeer moderne en robuuste look hebben. Ook zien we nieuwe koplampen maar gelukkig blijft hij trouw aan zijn onmiskenbare stijl.
Verder is deze Compass voorzien van een automatische achterklep die ervoor zorgt dat je deze kan openen zonder je handen te gebruiken. Dit doe je door je voet onder de achterbumper te bewegen, tenminste als je de keyless sleutel op zak hebt.
Motorisch is er keuze uit 2 turbobenzinemotoren en een diesel.
De 4 cilinder turbobenzinemotor komt in 2 versies nl de 1.3l Turbo T4 benzine 130 pk handgeschakeld en een 150 pk sterke automaat met 270 Nm koppel.
Voor de dieselmotor werd gekozen voor een 1.6 handgeschakelde Multijet II diesel euro 6D-Final-motor welke 130 pk levert met een koppel van 320 Nm.
Als laatste kan je natuurlijk ook nog kiezen voor de Compass 4xe (Plug-in Hybride).
Ook deze PHEV komt in 2 versies.
Je hebt wederom een 1.3-liter turbobenzinemotor maar deze keer met 130 pk of 180 pk welke bijgestaan worden door een elektromotor welke 60 pk levert en een batterij van 11,4 kWh die dan weer goed is voor een rijbereik tot 50km. Bovenstaand gecombineerd vermogen wordt naar de wielen getransfereerd door een 6-traps automaat.
Wij reden met de 1.3 T4 handgeschakelde versie.
Binnenin komen we een volledig nieuw interieur tegen. Wat meteen opvalt is de afwerking en het nieuwe 10,1” Uconnect-infotainment scherm. Ook is er het 10,25” Full HD digitaal instrumentenpaneel “welke je maar liefst 12 verschillende configuraties kan geven” en het nieuwe stuurwiel welke handig te bedienen was tijdens het rijden.
De versie waar wij mee reden was voorzien van een 2-kleurig interieur welke echt wel stijl en klasse uitstraalde.
Dankzij de Uconnect app kan je via Alexa de weer-updates raadplegen of je favoriete muziek afspelen. Ook is het mogelijk om van in je thuiszetel de positie van uw wagen op te vragen.
Dan is er een handige draadloze oplaadpad voor je smartphone.
Verder is deze Compass ook voorzien van ruimere opbergvakken en een ruim interieur.
Ook qua veiligheid kom je met deze Compass niets tekort. Er is de Adaptieve Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist en de naar mijn mening toch iets te ijverige Lane Keep Assist.
Ook word je als bestuurder gecontroleerd door de Driver Drowsy Detection welke je huidige toestand controleert met die van de afgelopen 7 minuten. Wanneer je aandacht vermindert  gaat er een lampje branden op het instrumentenpaneel bijgestaan door een auditief geluid.
Dankzij een reeks rijhulpsystemen wordt er automatisch geremd om aanrijdingen te voorkomen, dit zowel met andere auto’s als voetgangers.

Rijden in deze Jeep Compass gaat als vanzelf. Hij rijdt en stuurt heel comfortabel wat van deze Compass een ideale reisgezel maakt.
Je kan een Jeep Compass kopen vanaf €30.990.
Om de 80ste verjaardag van Jeep te vieren is er ook een Compass 80th Anniversary te verkrijgen. Deze kan je kopen vanaf €37.190 en komt met unieke stijldetails die de persoonlijkheid en elegantie van de Compass versterken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp