Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Renault 5 Prototype

Renault 5 Prototype: de wedergeboorte van een cultwagen, moderner dan ooit

De ziel van een merk ligt in zijn wortels. Zonder in het verleden te vervallen moet het zich er opnieuw mee durven verbinden en er inspiratie uithalen om de geest van de glorieuze tijd te vinden. Dit is de rol van Renault 5 Prototype, om aan te tonen dat Renault de elektrische auto in Europa zal democratiseren met een moderne benadering van de populaire en essentiële auto. Renault 5 Prototype is een schattige, compacte stadsauto die een tijdloze topper van Renault naar de toekomst brengt met een moderne, 100% elektrische twist. Hij behield zijn leuke, opgewekte en gedurfde kant, met pittige, kleurrijke hoogtepunten. Het designteam van Gilles Vidal liet zich inspireren door een wereldberoemd cultmodel uit het verleden van Renault, R5. Renault 5 Prototype neemt heel wat kenmerken van het originele design over. De moderne benadering komt ook tot uiting in de gekozen afwerkingen en materialen, die geïnspireerd zijn op de wereld van elektronica, meubels en sport.

“Het design van Renault 5 Prototype is gebaseerd op R5, het cultmodel van ons erfgoed. Dit prototype belichaamt gewoon de moderniteit, een voertuig dat relevant is voor zijn tijd: stedelijk, elektrisch, aantrekkelijk.”

R5 is onmiddellijk herkenbaar, maar dankzij een moderne behandeling van lijnen en vlak aansluitende oppervlakken met futuristische details (lichten, vooraanzicht …) sluit hij resoluut aan bij de huidige tijd. De stijlelementen van het originele design in een moderne vorm verbergen uiterst moderne functies: de luchtinlaat in de motorkap verbergt de laadklep, de achterlichten omvatten luchtkleppen en de mistlichten in de bumper zijn dagrijlichten. Er is zelfs een knipoog naar de originele ‘5’ op het zijrooster, de velgen en het logo achteraan. De voorkant en het stoffen dak verwijzen naar de meubelwereld en zitten vol ‘Franse charme’, een zweem van tegendraadsheid, een karakter dat aangrijpt. De logo’s voor- en achteraan lichten op en brengen de auto tot leven. De Franse vlag in de buitenspiegels om te benadrukken dat de auto “in Frankrijk uitgevonden” is, de hoofdsteunlichten en de naam op het kleine transparante scherm op het dashboard nodigen u uit om een ritje te maken.