Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

DACIA Bigster Concept

Bigster Concept, die trouw blijft aan de geest van Dacia, is een robuuste en ruime wagen van 4,60 meter. Deze avonturier houdt van open lucht en stoffige wegen en biedt alles wat klanten van een SUV in zijn segment verwachten.

Deze SUV is het recept waarmee Dacia het C-segment toegankelijk wil maken voor de prijs van een wagen uit het lagere segment.

“Dacia Bigster Concept belichaamt de evolutie van het merk. Essentie met een vleugje frisheid en een outdoorstijl. Hij bewijst dat toegankelijkheid en aantrekkelijkheid perfect kunnen samengaan. Daar zijn we bij Dacia van overtuigd, zo bewijst deze wagen."

Bigster Concept heeft in zijn genen de sterke waarden van het merk, die Dacia jaar na jaar in staat hebben gesteld om een nauwe band op te bouwen met zijn gemeenschap van klanten en fans: eenvoud, eerlijkheid en authenticiteit.

De proporties van Dacia Bigster Concept zijn tegelijk eigentijds en tijdloos. Ze roepen meteen robuustheid op. Zijn lijnenspel oogt sober en vertrouwd. Het verhult geen valse voorwendselen.

Zijn buitenvolumes beloven een ruim bemeten interieur, dat zijn gelijke niet kent in dit segment. De Y- vormige lichtsignatuur wordt breder, voor een krachtige en zelfverzekerde SUV-look.

De kleur, donkergroen, sterkt zijn avontuurlijke en gespierde karakter; een geest van vrijheid die reeds een emblematisch heeft verworven in het Dacia-DNA.

Aan kunstgrepen, overbodige elementen, chroom of imitatiealuminium heeft hij geen boodschap. Bigster Concept is de essentie van een authentieke SUV, die resoluut gedurfde keuzes maakt, zoals het systematische gebruik van gerecycleerde ruwe kunststoffen voor de koetswerkbeschermers.

Als toekomstig boegbeeld van het Dacia-gamma kan hij worden uitgerust met alternatieve en hybride motoren dankzij een platform dat het merk in staat stelt om volledig in te spelen op de verwachtingen van onze klanten en de evoluties van de regelgeving.

Met Bigster Concept wordt Dacia een synoniem voor reizen, om klanten unieke, authentieke en eenvoudige ervaringen aan te reiken. Meer dan ooit belichaamt Dacia deze vrijheid van verplaatsing en symboliseert het merk een gefundeerde aankoop, die gericht is op de reële behoeften van de klanten en hun voornaamste verwachtingen. Een doordachte consumptie. Dat maakt Dacia meer dan ooit tot een essentieel en aantrekkelijk merk.