Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Productie Volvo EX90 gestart

We zijn deze week in feeststemming, want in de fabriek bij Charleston, South Carolina (VS), is de productie gestart van ons nieuw elektrisch SUV-topmodel. De eerste leveringen aan klanten zullen zijn voorzien voor de tweede helft van dit jaar.

Met de Volvo EX90 wordt niet alleen onze portfolio van volledig elektrische wagens weer wat groter, het betekent ook een kentering voor ons bedrijf. Het is namelijk de eerste Volvo die wordt aangedreven met ‘core computing’. Met die technologie luiden we een nieuw veiligheidstijdperk in voor Volvo.

De eerste Volvo EX90 die van de band rolde in Charleston was een opvallend model in de kleur Denim Blue en zal later dit jaar aan een klant in de VS worden geleverd.

“De volledig elektrische Volvo EX90 luidt de start van een nieuw tijdperk in voor Volvo Cars op het vlak van veiligheid, duurzaamheid en mensgerichte technologie”, zegt onze CEO Jim Rowan. “We zijn trots dat de Volvo EX90 in de VS wordt gebouwd; het getuigt van onze betrokkenheid op lange termijn bij de mensen in South Carolina en de Amerikaanse markt in het algemeen.” 

Volvo’s relatie met South Carolina

In de zomer van 2018 openden we onze eerste Volvo Cars-productievestiging in de VS net buiten Charleston, een van de oudste en meest luisterrijke steden van het land. De fabriek van Charleston, waar de Volvo EX90 en de Volvo S60 berline worden gemaakt, heeft de capaciteit om tot 150.000 wagens per jaar te produceren.

We hebben onlangs fors geïnvesteerd in de vestiging. Daarbij werden de carrosserieafdeling en de lakspuiterij vernieuwd en enorm uitgebreid en heeft de fabriek nu ook een ultramoderne productielijn voor batterijen.

Dankzij die investeringen is onze productievestiging in de VS helemaal klaar voor het nieuwe, relatief jonge, tijdperk. Ze tonen ook onze duurzame relatie met South Carolina en de VS aan: we zijn al bijna 70 jaar actief op deze markt via een solide netwerk van 281 dealers in 47 staten.

Baanbrekend en zuiver elektrisch

De Volvo EX90 is gebaseerd op onze zuiver elektrische technologiebasis van de volgende generatie en zal een bereik hebben van tot 600 km. De Volvo EX90 is de veiligste Volvo ooit, dankzij passieve en actieve veiligheidstechnologie en op tal van sensoren gebaseerde software van de volgende generatie.

De moderne proporties van de Volvo EX90 zorgen voor optimale veiligheid en efficiëntie en een esthetisch geheel, dat voortkomt uit onze Scandinavische designprincipes. De opstelling met zeven volwaardige zitplaatsen maakt dat het een echte familiewagen is, met veel ruimte, comfort en veelzijdigheid.

De Volvo EX90 is uitgerust met een krachtig coresysteem, is altijd verbonden en wordt via softwareupdates steeds beter. Die updates komen van onze software-ingenieurs, met behulp van AI en gegevensverzameling in real time. De Volvo EX90 weerspiegelt onze algemene capaciteiten op het vlak van engineering en bevestigt onze leiderspositie in de technologieshift die de autosector aan het doormaken is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp