Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Polestar 2 wint Best Car Award 2020

  • Polestar 2, de elektrische performance fastback van Polestar, sleept de Best Car Award 2020 van AutoGids/Le Moniteur Automobile in de wacht in de categorie ‘Electric Large’.
  • Polestar 2 deed het hierbij beter dan de Porsche Taycan, Tesla Model 3 en Tesla Model S.
  • Een mooie bekroning voor het merk dat dit jaar zijn lancering kende in de Belgische markt.

De Polestar 2 ontvangt vandaag de Best Car Award 2020 van het magazine AutoGids/Le Moniteur Automobile. De Zweedse elektrische performance fastback liet hierbij enkele straffe uitdagers, zoals de Porsche Taycan, Tesla Model 3 en Tesla Model S, achter zich.

“Dat we met Polestar 2 als winnaar uit de bus komen, is een teken van erkenning van de Belgische autoliefhebber. De Polestar 2 is een ruime én sportieve wagen die performance, duurzaamheid en design verenigt. Dat complete aanbod weet de Belg duidelijk te overtuigen, ze willen geen compromissen meer sluiten en met de Polestar 2 hoeft dat ook niet,” klinkt het bij Lies Eeckman, Managing Director van Polestar Belgium.

In de zoektocht naar een winnaar selecteerde de redactie van AutoGids en Le Moniteur Automobile in negen categorieën vijf wagens die het afgelopen jaar het verschil hebben gemaakt. De categorieën weerspiegelen de belangrijkste segmenten in de Belgische markt. Vervolgens konden de lezers van AutoGids per categorie stemmen op hun favoriet. Tot slot gaf ook een onafhankelijke vakjury zijn mening.

Binnen de categorie ‘Electric Large’ nam de Polestar 2 het op tegen de Kia E-Niro, Porsche Taycan, Tesla Model 3 en Tesla Model S.

“Dat we kunnen winnen van zo’n straffe medegenomineerden, maakt ons extra trots. Het toont dat de klassieke conventies in onze sector vervagen en bevestigt alleen maar onze relevantie in de Belgische markt. We zijn klaar om de Belgische wegen te veroveren, ” zegt Lies Eeckman, Managing Director van Polestar Belgium.

De andere categorieën van de Best Car Award van AutoGids/Le Moniteur Automobile zijn ‘Electric Small’, ‘City Cars’, ‘Compact medium’, ‘Family cars’, ‘Large Sedans’, ‘Small SUV’s’, ‘Compact SUV’s’ en ‘Family SUV’s’.