Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Pick-Up Award voor Toyota Hilux

De Toyota Hilux is uitgeroepen tot winnaar van de zesde International Pick-up Award voor 2022-2023. De uitreiking van deze prestigieuze prijs voor middelgrote pick-up trucks vond plaats tijdens de vakbeurs Solutrans 2021 in Lyon (Frankrijk). Sinds 2009 wordt de International Pick-up Award (IPUA) om het jaar uitgereikt aan de meest efficiënte 1-tons pick-up truck die nu op de markt is.

Nieuwe erkenning voor meervoudig bekroonde Toyota Hilux

De meervoudig bekroonde Toyota Hilux ontving deze meest recente onderscheiding van een deskundig panel van de International Van of the Year-jury, niet alleen als erkenning voor zijn nieuwe, krachtige en vlotte aandrijflijn, zijn verfijnde weggedrag en natuurlijk zijn legendarische kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, maar ook vanwege zijn steeds grotere aantrekkingskracht in de wereldwijd groeiende markt voor dubbel, vrijetijds- en stadsgebruik.

De Toyota Hilux staat al meer dan vijftig jaar voor uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid en zeer goede prestaties op onverharde wegen. Deze prijs is een erkenning voor alle intrinsieke kwaliteiten van de Toyota Hilux, die nu tot nog meer in staat is.

Een legendarisch model

Op 21 maart 1968 werd de eerste generatie Toyota Hilux in Japan geïntroduceerd en één jaar later werd het model op de Europese markt gebracht. Sindsdien is de pick-up uitgegroeid tot een van de meest succesvolle modellen in het aanbod van Toyota.

De onstuitbare Toyota Hilux, die beroemd is om zijn kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, heeft de Noordpool, IJslandse vulkanen en Antarctica bedwongen en podiumplaatsen in de Dakar Rally behaald en daarmee keer op keer zijn onoverwinnelijkheid bewezen.

De Toyota Hilux wordt tegenwoordig in zes verschillende landen geproduceerd en is te koop in 180 landen en regio’s over de hele wereld. Met een verkoop van meer dan 18 miljoen stuks is het de meest geliefde pick-up ter wereld.

Deze prijs zet niet alleen de Toyota Hilux in het zonnetje, maar onderstreept ook Toyota’s gerichte inspanningen om zijn LCV-prestaties in Europa te ontwikkelen. Toyota streeft naar een LCV-marktaandeel van 5% in 2023.

Benieuwd naar onze bevindingen van de Toyota Hilux? 

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »