Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Opel goes digital

Opel verandert met onmiddellijke ingang het formaat van zijn gebruikershandleidingen van papier naar digitaal. In alle nieuwe auto’s van Opel, zoals de Mokka, Grandland of nieuwe Astra en hun geëlektrificeerde varianten, zit voortaan een beknopt boekje in plaats van een boekwerk van honderden pagina’s – zoals wettelijk verplicht is. De zogenaamde ” Quick Guide ” bevat een QR-code waarmee klanten snel en gemakkelijk toegang krijgen tot de digitale gedetailleerde handleiding voor hun auto.

Voor Opel betekent verantwoordelijkheid niet alleen een volledig elektrisch merk worden tegen 2028. Verantwoordelijkheid betekent ook het behoud van alle bronnen die met de auto te maken hebben, inclusief de gebruikershandleiding die in elke auto zit. Wij noemen dit ‘greenovation’. Het nieuwe digitale formaat en de gedrukte Quick Guide besparen papier en grondstoffen; bovendien is hij gebruiksvriendelijk in de beste zin van het woord. Dit alles maakt onze claim van ‘greenovation’ holistisch.

Quick Guide voor beknopte informatie, via QR-code naar online handleiding

De map met de handleidingen voor elk Opel model en het infotainmentsysteem is tegenwoordig al van milieuvriendelijk materiaal. Vroeger waren dat ongeveer 500 pagina’s per auto. Het totaal bedraagt nu ongeveer 100 pagina’s met Quick Guide en Serviceboekje, een papierbesparing van 80 procent! Geëxtrapoleerd naar de auto en de bijbehorende productie van gebruikershandleidingen, wordt de drukbehoefte bij Opel alleen al met honderden miljoenen pagina’s per jaar verminderd.

Opel komt met het nieuwe formaat niet alleen tegemoet aan de wens van veel klanten voor minder papier in de auto, maar ook de toegankelijkheid en hanteerbaarheid van de gebruikershandleiding wordt praktischer dankzij de Quick Guide en de QR-code. Simpelweg de code scannen en de gedetailleerde informatie is altijd en overal online beschikbaar. Alles werkt via computer, tablet of smartphone. De link naar de handleiding staat binnenkort ook in de “myOpel app”. Daarnaast geven korte instructievideo’s die kunnen worden afgespeeld op het infotainmentscherm in modellen zoals de nieuwe Opel Astra waardevolle tips over de werking van individuele rijhulpsystemen. Op die manier behoort het ophalen van de handleiding en het vervelende bladeren door de pagina’s tot het verleden – en komt er ook ruimte vrij in het handschoenenkastje.

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »