Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

One-off MINI Cooper SE Cabriolet

Zonneschijn, stijgende temperaturen, frisgroen landschap: Precies op tijd voor de zomer presenteert MINI voor het eerst de volledig elektrische MINI Cooper SE als cabriolet. Niet als serieproductieversie, maar als uniek exemplaar dat laat zien hoe de weg naar een volledig elektrisch premiummerk kan worden voortgezet en ook het klassieke sportieve rijden in de open lucht in de toekomst kan elektrificeren. Als open vierzitter is de MINI Cooper SE Cabrio ‘s werelds enige premium cabriolet met een volledig elektrische aandrijflijn in het segment van de kleine auto’s. Met deze koploper combineert het Britse premiummerk voor het eerst klassieke sportiviteit, maximaal open-top rijplezier en lokale emissievrije elektrische mobiliteit.

Het eenmalige model zal voor het eerst aan het publiek worden getoond tijdens het traditionele community event “MINI Takes the States” in de VS. De kronkelwegen tussen Burlington in Vermont en Greenville-Spartanburg in South Carolina zijn perfect om de verzamelde MINI community een eerste indruk te geven van het typische MINI go-kart gevoel in de outfit van een MINI Cooper SE Cabrio.

Het unieke exemplaar is gebaseerd op de carrosserie van de MINI Cooper S Cabrio. Ook de geëlektrificeerde MINI Cabrio deelt de afmetingen van 3.863 mm lengte met een wielbasis van 2.495 mm, een breedte van 1.727 mm en een hoogte van 1.415 mm. Ook het laadvolume in de bagageruimte blijft ongewijzigd op 160 l.

De aandrijftechnologie is afkomstig van de competentiecentra voor elektrische mobiliteit van de BMW Group in Dingolfing en Landshut. De MINI Cooper SE Cabrio maakt gebruik van dezelfde aandrijfcomponenten als de driedeurs MINI Cooper SE. De uitzonderlijk harmonieuze aslastverdeling dankzij de kleine elektrische motor zorgt voor een wendbaar en gemakkelijk te controleren rijgedrag. Ook in de toekomst, met het dak open.

De 135 kW/184 pk sterke elektromotor brengt, net als in de MINI Cooper SE, het wendbare rijgedrag met het kenmerkende kartgevoel over naar de wereld van elektrische mobiliteit en zorgt voor een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 7,7 seconden. Met een actieradius van 230 kilometer, vastgesteld in de WLTP-testcyclus, zijn uitstapjes in de open lucht in stedelijke omgevingen, maar ook buiten de stadsgrenzen, mogelijk. De MINI Cooper SE Cabrio combineert open-top rijplezier met slimme functionaliteit. De volledig elektrische en dus bijzonder stille stoffen softtop kan binnen 18 seconden worden geopend en gesloten. Met een druk op de knop kan de softtop tot een snelheid van 30 km/u worden geactiveerd, waarbij drie standen mogelijk zijn: open, gesloten of als zonnedak.

Met deze one-off doet MINI een beroep op de steeds groter wordende fanclub van het kenmerkende openlucht rijplezier van het merk en tegelijkertijd elektrificeert het de wereldwijde automarkt met een ander segment – duurzaam, transparant en begrijpelijk.  De succesvolle transformatie van het MINI merk naar elektrische mobiliteit wordt vooral indrukwekkend aangetoond door het voorbeeld van het MINI Cooper SE model. Met een groei van plus 132% was het model de impulsgever voor het MINI merk in 2021. In Duitsland, de grootste markt voor de MINI Cooper SE, is bijna elke derde MINI al geëlektrificeerd. Om dit enthousiasme voor geëlektrificeerd rijden duurzaam te maken, maakt MINI elke dag opladen eenvoudig en gemakkelijk.

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »