Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nissan X-Trail Mountain Rescue: de kracht van e-4ORCE in de sneeuw

Nissan presenteert de Nissan X-Trail Mountain Rescue. Hij is perfect thuis op besneeuwde pistes dankzij de slimme e-4ORCE-vierwielaandrijving in combinatie met vier rupsbanden. De unieke Nissan is deze winter te zien in de wintersportplaats Cervinia (Italië) om skiërs aan te moedigen voorzichtig te zijn, op de weg en ook op de pistes.

De Nissan X-Trail Mountain Rescue is helemaal klaar voor reddingswerk in de bergen. Nissan heeft de vier wielen vervangen door evenveel rupsbanden, waarmee de auto maximale grip heeft op welke ondergrond dan ook. Verder heeft de achterbank plaatsgemaakt voor een brancard om gewonde wintersporters te transporteren. Op een speciaal dakrek zijn een brancard en sneeuwscheppen gemonteerd. Eveneens op het dak zitten een sirene, zwaailichten en zoeklampen. Daarnaast monteerde Nissan op de motorkap een extra rij lampen.

Dat is nog niet alles. Nissan heeft de wielkasten verbreed, zodat er plek is voor de speciale rupsbanden. De treeplanken links en rechts zijn er niet alleen voor de vorm, ze maken instappen makkelijk: de bijzondere X-Trail ligt namelijk 23 centimeter hoger dan de gewone uitvoering. Op de voorbumper is een lier gemonteerd. En aan de voor- en achterzijde is een verstevigde trekhaak geplaatst. Zo is deze X-Trail op extreme omstandigheden voorbereid.

Vierwielaandrijving die reageert in 1/10.000ste van een seconde!

De ontwikkeling en bouw van de Nissan X-Trail Mountain Rescue benadrukt de kwaliteiten van de elektrische e-4ORCE-vierwielaandrijving met twee elektromotoren. Door de volledig elektrische aandrijving van de wielen (of rupsbanden), kan het systeem ongekend snel reageren als grip verandert. E-4ORCE reageert zelfs binnen 1/10.000 seconde, wat zo’n duizend keer sneller is dan conventionele vierwielaandrijving. Daarnaast kan het systeem de aandrijfkrachten per wiel regelen. Dat geeft maximaal vertrouwen bij het rijden op gladde of modderige wegen.

De Nissan X-Trail Mountain Rescue is bedoeld om aandacht te vragen voor veilig wintersporten. Daarom komen er ook digitale borden bij vijf Europese wintersportcentra op locaties waar verschillende pistes samenkomen. Skiërs wordt gevraagd om hier even tempo terug te nemen. Want hoe goed een reddingsauto ook is, het is uiteindelijk het beste als hij niet in actie hoeft te komen.

“De ontwikkeling van de X-Trail Mountain Rescue en de campagne eromheen is een gedurfde en innovatieve manier om consumenten de voordelen van Nissans geavanceerde geëlektrificeerde vierwielaandrijvingssysteem e-4ORCE te laten begrijpen. Duizenden wintersporters die langs de vijf skistations komen, zullen de gemoedsrust en kalmte zien en begrijpen die de X-Trail met e-4ORCE op de weg biedt”, zegt Coralie Musy, Vice President Brand & Customer Experience, Nissan AMIEO (Afrika, Midden-Oosten, India, Europa en Oceanië) regio.

Ze voegde eraan toe: “Naast de demonstratie van de geavanceerde Nissan-technologie heeft de campagne ook een breder doel, namelijk het aanmoedigen van verantwoordelijk gedrag onder de gemeenschap van wintersportliefhebbers. Nissan tart het gewone – zowel in het gebruik van technologie, maar ook in de rol die het speelt in de maatschappij.”

Bekijk onderstaande video om getuige te zijn van de extreme controle en handling van de Nissan X-Trail Mountain Rescue aangedreven door e-4ORCE vierwielaandrijvingstechnologie: https://youtu.be/M-kEJcd2hFw?si=qzD_NTO9jRqLYCnL

De X-Trail is een geëlektrificeerde crossover met zeven zitplaatsen voor gezinnen. Hij biedt een moeiteloos EV-rijgevoel dankzij e-POWER-technologie in combinatie met het e-4ORCE vierwielaandrijvingssysteem. Hij is verkrijgbaar als vijf- of zevenzitter (enkel op e-4ORCE) en biedt een handige optie voor dagjes uit met het hele gezin of met vrienden.

De X-Trail is een van de meest succesvolle voertuigen van Nissan wereldwijd, met verkoop in meer dan 100 markten, en maakt al meer dan 20 jaar gezinsavonturen mogelijk. De vierde generatie X-Trail is gebaseerd op het gevestigde DNA van alle drie de vorige generaties X-Trail.