Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nieuwe Renault KANGOO en EXPRESS

Nieuwe Kangoo Van, de innovatieve bestelwagen met een atletische en dynamische stijl, richt zich voornamelijk tot veeleisende wagenparken, zelfstandigen en handelaars, die op zoek zijn naar een voertuig op maat, dat over de recentste technologieën voor professionals beschikt.

Met zijn belangrijke innovaties Easy Side Access en Easy Inside Gallery biedt Nieuwe Kangoo Van een revolutionair nieuwe manier van werken.

– Easy Side Access: deze innovatie, die vooral in het stadscentrum haar nut bewijst, geeft de klant vlot toegang tot de laadruimte, en dat ongeacht de parkeerbeperkingen. Omdat hij geen centrale stijl meer heeft, biedt Nieuwe Kangoo Van de breedste toegang op de markt: 1.416 millimeter, hetzij twee keer zo groot als bij het vorige model.

– Easy Inside Gallery: dit wegklapbare interieurimperiaal, nog een innovatie van Renault, maakt het mogelijk om lange en volumineuze voorwerpen door te schuiven tot boven de passagier om zo ruimte vrij te maken op de grond.

Nieuwe Kangoo Van onderscheidt zich bovendien door een meer gespierd design. De voorkant werd volledig hertekend en verticaler gemaakt, met een chroomlijn tussen het radiatorrooster en de voorbumper. Nieuwe Kangoo Van, die werd getooid met gebeitelde flanken en geprononceerde schouders, kiest resoluut voor een hogere positionering dankzij zijn geslaagde afwerkingen en verchroomde inzetstukken. Zijn gloednieuwe interieur omvat een horizontaal dashboard met tal van opbergvakken. De nieuwe, volledig hertekende zetels tillen het comfort en de duurzaamheid bij intensief gebruik naar een hoger niveau.

Nieuwe Kangoo Van beschikt over het multimediasysteem Renault EASY LINK en nieuwe rijhulpsystemen zoals de digitale Permanent Rear View-binnenspiegel. Dit gehomologeerde nieuwe systeem verzekert een uitstekend zicht achteruit, wat zeker bij een voertuig zonder achterruiten bijzonder praktisch is. Andere nieuwigheden zijn de stabiliteitscontrole voor aanhangwagens (Trailer Swing Assist) en het actieve remhulpsysteem AEBS (Advanced Emergency Braking System).

Nieuwe Kangoo Van biedt een ongeëvenaarde verscheidenheid aan koetswerkversies en motoren: hij wordt leverbaar in twee lengtes, met een handgeschakelde en automatische versnellingsbak, en met diesel-, benzine- en elektromotoren. Zijn nuttige volume gaat van 3,3 tot 3,9 m³ in de standaardversie en van 4,2 tot 4,9 m³ in de lange versie.

Nieuwe Kangoo, de elegante en ruime bestelbreak met vijf volwaardige plaatsen, beantwoordt perfect aan de behoeften van dynamische gezinnen en vriendengroepen, dankzij een hertekend design, extra comfort en uitrusting en nieuwe rijhulpsystemen. Zo behoudt hij alle uitgekiende mogelijkheden in termen van moduleerbaarheid, die ook bij zakelijke Kangoo-klanten (besturen, gemeenschappen, verenigingen) in de smaak vallen.

Nieuwe Kangoo Van en Nieuwe Kangoo zullen van de band rollen in de fabriek van Maubeuge (Frankrijk). Ze worden zowel binnen als buiten Europa (*) gecommercialiseerd.

Nieuwe Express Van, de praktische en efficiënte bestelwagen, richt zich in de eerste plaats tot jonge ondernemers en kleine wagenparken die op zoek zijn naar de beste verhouding prijs/prestaties en voldoet aan hun elementaire behoeften.

Nieuwe Express Van meet zich de typische stijlelementen van het merk Renault aan en toont zich tegelijk modern en robuust. Met zijn versterkte zetels tilt het nieuwe interieur de kwaliteit en het comfort naar een hoger niveau. Er werd ook bijzondere aandacht besteed aan de opbergvakken en de ergonomie. Zo biedt Nieuwe Express Van het grootste opbergvolume in zijn klasse (48 liter), alsook een laadvolume van 3,3 tot 3,7 m³.

Ook beschikt hij over het multimediasysteem Renault EASY LINK en over diverse rijhulpsystemen zoals de achteruitkijkassistent (Rear View Assist), de dodehoekwaarschuwing (Blind Spot Warning), de parkeersensoren voor- en achteraan (Front & Rear Park Assist), en natuurlijk een groothoekspiegel (Wide View Mirror).

Nieuwe Express, de veelzijdige en zuinige bestelbreak, beschikt over vijf volwaardige plaatsen en een groot laadvolume. Hij richt zich tot ondernemers voor een gemengd gebruik (zakelijk en familiaal), maar ook tot zelfstandigen en handelaars.

Nieuwe Express Van en Nieuwe Express worden geproduceerd in de Renault-fabriek van Tanger (Marokko).

Nieuwe Express Van zal zowel binnen als buiten Europa (*) worden gecommercialiseerd.

Nieuwe Express zal enkel buiten Europa (*) worden gecommercialiseerd.

(*) De commercialiseringslanden buiten Europa zullen begin 2021 worden vrijgegeven.