Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Mercedes-AMG GT 63S 4MATIC+ snelste op Nordschleife

Met ingang van modeljaar 2021, en al in productie sinds september 2020, is de Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ nog sneller op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring. Dankzij nieuw afgestelde elastokinematica en andere finetuning-maatregelen heeft AMG-ontwikkelingsingenieur Demian Schaffert een nieuwe recordtijd kunnen neerzetten en de vierdeurs coupé uit Affalterbach op indrukwekkende wijze op de eerste plaats gezet op de officiële lijst van snelste auto’s in de categorie ‘topklasse’.

De voormalige autocoureur verbeterde zijn eigen vorige ronderecord dat hij in het najaar van 2018 realiseerde met 2,3 seconden.

De officieel gemeten en door een notaris gecertificeerde waarden zijn: 7:23.009 minuten voor de 20,6 kilometer lange versie van het circuit (zonder rechte-lijnmeting op circuitdeel T13) en 7:27.800 minuten voor het 20,832 kilometer lange volledige circuit (met rechte-lijnmeting voor circuitdeel T13). Deze variant en rondetijd staat officieel vermeld op de website van Nürburgring GmbH. Zo heeft Mercedes-AMG in deze klasse al na drie maanden op indrukwekkende wijze de kroon op het werk gezet.

De video van de recordronde is hieronder te bekijken.