Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nieuwe PEUGEOT E-5008

PEUGEOT wil een 100% elektrisch merk worden en blijft zijn gamma uitbreiden om aan alle eisen van de klanten te voldoen.  De nieuwe E-5008 is het enige model in zijn segment dat een 100% elektrische mobiliteit voor zeven passagiers biedt, met een uitzonderlijk ruim en gastvrij interieur.

De nieuwe PEUGEOT E-5008 toont de flexibiliteit van het STLA Medium-platform van Stellantis en is het eerste model met een verlengde configuratie. De wielbasis van 2,90 m is bijzonder royaal, waardoor hij zeer ruim is, met een totale lengte van 4,79 m.

Het innovatieve STLA Medium-platform is ontworpen om de beste service in zijn categorie te bieden voor de belangrijkste criteria van klanten: actieradius (tot 660 km), oplaadtijd (20% tot 80% in 30 minuten), rijplezier, prestaties, efficiëntie en connected services (reisplanner, smart charging, vehicle-to-load, “over-the-air” updates).

De nieuwe PEUGEOT E-5008 wordt exclusief gebouwd in de fabriek in Sochaux. Hij is uitgerust met ACC-accu’s die geproduceerd zijn in de gigafabriek in Frankrijk (Douvrin). Hij profiteert van het ALLURE CARE-programma en heeft een dekking tot 8 jaar / 160.000 km, de langste van alle Europese merken.

 De nieuwe PEUGEOT E-5008 komt in de herfst van 2024 op de markt. Het gamma zal bestaan uit twee versies, Allure en GT, met drie optiepakketten voor een gemakkelijke keuze en drie elektromotoren (210 pk, 230 pk long range en 320 pk Dual Motor 4-wheel drive) en twee geëlektrificeerde aandrijflijnen, een 48V hybride (136 pk) en een Plug-In hybride (195 pk).

De “next-level Panoramic i-Cockpit®”.

De PEUGEOT-teams besloten om twee van de drie fundamentele elementen van de i-Cockpit® samen te brengen: het head-up display en het grote centrale touchscreen. Deze zijn nu geïntegreerd in een gebogen panoramisch scherm met één enkel 21” high-definition paneel dat zich uitstrekt van de linkerkant van het dashboard tot de middenconsole.

Dit panoramische scherm zweeft echt boven het dashboard. De LED-verlichting onder het scherm accentueert het “zwevende” effect.

Dit 21” breedbeeldscherm is ergonomisch optimaal geplaatst en is licht gebogen in de richting van de bestuurder, terwijl het perfect toegankelijk blijft voor de passagier. Dit grote digitale paneel van uitzonderlijke kwaliteit combineert twee belangrijke functies van de PEUGEOT i-Cockpit®:

– Aan de linkerkant, boven het compacte stuur, verzamelt het display alle rij-informatie: snelheid, stroommeter, rijhulp, energiestroom, enz.

– Rechts, in het midden van het dashboard, is het touchscreen toegankelijk voor zowel de bestuurder als de passagier. Het bedient de verwarming en airconditioning, navigatie, media- en connectiviteitssystemen, enz.

In de Allure-versie van de E-5008 is de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit® standaard voorzien van twee 10” digitale panelen op één steun met hetzelfde zwevende effect als het 21” paneel.

De E-5008 biedt plaats aan maximaal zeven passagiers. Rij 3 biedt een echte zitbank met twee onafhankelijke rugleuningen en verstelbare hoofdsteunen. Deze stoelen bieden echt comfort: dikke en zachte kussens, hogere rugleuningen en optimale hoofdruimte voor volwassenen.

De nieuwe E-5008 kan zich dus aan alle behoeften aanpassen en biedt van twee tot zeven comfortabele zitplaatsen met een opmerkelijke laadcapaciteit.

Een royale en zeer veelzijdige kofferbak

De nieuwe E-5008 biedt een koffervolume van 748 dm3 in een 5-zits configuratie, 259 dm3 in een 7-zits configuratie en tot 1.815 dm3 in een 2-zits configuratie.

De uitgekiende stoelarchitectuur onderscheidt zich door de uitzonderlijke modulariteit en maakt een breed scala aan configuraties mogelijk tussen rij twee (60/40 zitbank, 40/20/40 rugleuningen) en rij drie (50/50 rugleuningen). De nieuwe E-5008 biedt een enorm, vlak vloeroppervlak met alle achterstoelen neergeklapt en tot 2 meter laadlengte.

De koffer van de E-5008 is tot het uiterste modulair en bijzonder ingenieus.

In de 7-persoonsconfiguratie, met de derde rij uitgevouwen, heeft de nieuwe E-5008 een kofferbaklengte van 42 cm, de enige auto in zijn segment die plaats biedt aan een verscheidenheid aan uitrusting en bagage.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp