Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nieuwe Citroën HOLIDAYS

Citroëns overstap naar de “Van Life” wereld, aangekondigd in de zomer van 2023, krijgt nu vorm met de presentatie van de Citroën Holidays op een van de grootste Europese beurzen voor vrijetijdsbesteding en reizen: de CMT in Stuttgart. Deze moderne, omgebouwde bestelwagen, die vanaf het voorjaar van 2024 te koop is via het Citroën-netwerk, biedt 4 personen de mogelijkheid om in alle vrijheid en comfort te reizen dankzij een ruime, modulaire cabine. Aan boord kunnen ze slapen, maaltijden bereiden, momenten van gezelligheid delen en wakker worden te midden van uitzonderlijke landschappen. Uitgerust met de nieuwste generatie rijhulptechnologieën om het welzijn te bevorderen, compact en wendbaar, is Citroën Holidays een bestelwagen met een krachtige stijl, praktisch voor dagelijks gebruik en met een grote vrijheid om de wereld in alle gemoedsrust te verkennen.

“Home Sweet Home’ op wielen

“Van Life” is uitgegroeid tot een waar maatschappelijk fenomeen, waardoor iedereen reizen op een andere manier kan ervaren. Dankzij dit gemeubileerde voertuig geniet de klant van een grote vrijheid in de vorm van een “mobiel huis”, waardoor hij een aangename nacht kan doorbrengen en kan ontwaken in het hart van de natuur. Het bevordert ook een focus op meer verantwoord toerisme, gericht op regio’s, en budgetbeheersing.

Om aan deze verwachtingen van de markt te voldoen, heeft Citroën, dat over een grote knowhow beschikt op het gebied van ruime en functionele modellen die gericht zijn op gezelligheid en welzijn, een partnerschap gesloten met een toonaangevend bedrijf op de ombouwmarkt, Bravia Mobil, om Citroën Holidays op de markt te brengen. Deze gemeubileerde bestelwagen is afgeleid van de SpaceTourer en blijft trouw aan de filosofie van Citroën om bewegingsvrijheid, samen delen en welzijn aan boord te bevorderen. Voor nog meer gebruiksgemak kan Citroën Holidays rechtstreeks besteld worden bij het Citroën-netwerk, dat alle procedures beheert tot aan de levering aan de klant.

Hij is slim ontworpen tot in de kleinste details en biedt een grote autonomie bij het reizen. Citroën Holidays is een echt knus nest dat de klant begeleidt naargelang zijn wensen en hem unieke momenten laat beleven op onverwachte plaatsen, terwijl hij een grote modulariteit biedt. Het maakt kamperen in buitengewone landschappen mogelijk met weinig beperkingen en veel comfort.

  • Het standaard inschuifbare dak in carrosseriekleur biedt veel hoofdruimte. Je kunt er in staan en er zijn 4 slaapplaatsen. De bank op de tweede rij, die plaats biedt aan 2 personen, is verschuifbaar en kan worden omgebouwd tot een slaapruimte van 1,15 m breed en 1,90 m lang. Deze bank is afneembaar als de klant meer ruimte aan boord verkiest. Bovenin is er een bed van 1,20m breed en 1,95m lang om dicht bij de sterren te slapen. Het bekervormige matrasontwerp vermindert de ingenomen ruimte en zorgt voor een geweldig slaapcomfort. Degenen die in het onderste gedeelte slapen, kunnen genieten van het achterraam dat open kan om dicht bij de natuur te slapen, samen met de zuignapjaloezieën op de voorruit en de zijramen. Degenen die in het bovenste gedeelte slapen, profiteren van ingebouwde jaloezieën en een raam in de uitklapbare sectie om de ventilatie en helderheid te regelen.
  • De keuken, met een gootsteen en 2 gaspitten, een koelkast van 16 liter en een uitschuifbare tafel, maakt het mogelijk om gezellig binnen te eten voor 4 personen dankzij de naar de leefruimte draaiende voorstoelen. De twee zijschuifdeuren (optioneel elektrisch) maken het ook mogelijk om op zonnige dagen buiten te koken en te dineren, met de uitschuifbare tafel die achter de keuken kan worden geplaatst. En als de zon te fel wordt, is de Citroën Holidays uitgerust met een zijrail aan elke kant, zodat er een rolluifel kan worden geïntegreerd (als accessoire). Merk op dat het keukenblok afneembaar is om midden in de natuur te kunnen koken.
  • Het interieur is functioneel en praktisch. De tafel kan worden gebruikt om aan te dineren, te werken, te kaarten en kan worden opgeborgen om meer ruimte aan boord te hebben wanneer dat nodig is. Citroën Holidays beschikt ook over talloze opbergruimtes om de orde in de cabine te bewaren. Er is een tank van 10 liter voor schoon water en 10 liter voor afvalwater. Citroën Holidays kan ook een douche achterin het voertuig aanbieden, gekoppeld aan een tank van 25 liter. Er kunnen ook afneembare toiletten in het voertuig worden geïnstalleerd.
  • Als een echte cocon biedt Citroën Holidays een programmeerbaar Webasto-verwarmingssysteem voor een optimale temperatuur aan boord. Een bedieningspaneel beheert de sfeer van de binnenverlichting. Zo kan men gemakkelijk de ventilatie en de helderheid van het voertuig regelen.
  • Citroën Holidays beschikt over een 230V oplaadpunt buiten en een intern 230V stopcontact, 2 USB-A en USB-C poorten. Het heeft ook een draadloze smartphone-oplader, bijzonder handig, op de middenconsole binnen handbereik van de twee voorste passagiers. Het is ook mogelijk om een zonnepaneel op het dak van het voertuig te plaatsen.

Voor het dagelijks leven en grote verkenningen

 Een andere troef van Citroën Holidays is zijn grote veelzijdigheid. Hij is gemaakt voor avontuur, maar is ook heel praktisch in het dagelijks gebruik. Je kunt er dagelijkse missies mee uitvoeren en op het juiste moment in een avonturier veranderen.

Zijn compacte lengte van 4,98 meter biedt een grote wendbaarheid en gebruiksgemak. Deze kwaliteit wordt nog eens versterkt door de nieuwe elektrische stuurbekrachtiging van de vernieuwde SpaceTourer, die het elektrohydraulische systeem vervangt, de inspanningen vermindert en de manoeuvreerbaarheid verbetert. Dankzij de bescheiden afmetingen kan de SpaceTourer gemakkelijker worden geparkeerd, terwijl de hoogte van 1,99 meter toegang biedt tot de meeste parkeerterreinen en lokale regelgeving omzeilt. De achteruitrijcamera Top Rear Vision en de elektrische parkeerrem zijn er ook om het leven van de klant bij het parkeren te vergemakkelijken. Merk op dat deze beperkte hoogte ook voordelig is voor tolheffingen in veel landen.

Het keukenblok en de toiletten zijn afneembaar, waardoor het een bewoonbaar voertuig is voor dagelijks gebruik, dat 4 personen en veel spullen kan vervoeren. De twee schuifdeuren aan de zijkant kunnen elektrisch worden bediend, wat de toegang aan boord vergemakkelijkt.

Er zijn twee dieselmotoren beschikbaar voor Citroën Holidays: de BlueHDi 145 in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen en de BlueHDi 180 in combinatie met een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen. Met deze twee krachtige en efficiënte motoren kan het voertuig lange afstanden afleggen en nieuwe gebieden verkennen zonder beperkingen.

Een reiservaring met stijl en sereniteit

Citroën Holidays profiteert van alle kenmerken van de onlangs onthulde SpaceTourer, die vol karakter is.

Hij heeft een modern design dat de nieuwe merkidentiteit van Citroën benadrukt. Hij valt op aan de voorkant door de toepassing van het nieuwe logo en de nieuwe lichtsignatuur. Citroën Holidays is een statige bestelwagen die zowel kracht als vloeiendheid suggereert. Het is een waardig vervoersmiddel in de stad en om op ontdekkingstocht te gaan. Hij zal verkrijgbaar zijn in de 5 SpaceTourer-kleuren: White Kaolin, Black Perla Nera en Grey Acier, aangevuld met de nieuwe Grey Titane en Green Kapari.

Binnenin valt het nieuwe dashboard op met een uniek design dat elegantie combineert met nog meer functionaliteit. Het legt de nadruk op technologie, vooral met een nieuw centraal 10-inch HD touchscreen display op het bovenste gedeelte, en verbetert de functionaliteit met uitgebreide en slimmere opbergoplossingen. Het stuurwiel is ook nieuw, met verschillende geïntegreerde bedieningselementen (telefoon, audiosysteem, rijhulp, enz.) en kan worden verwarmd.

Omdat klanten van deze campers dezelfde verwachtingen hebben als van elk ander voertuig in een ultraverbonden wereld, biedt Citroën Holidays het beste om een leven aan boord te bieden dat met zijn tijd meegaat:

  • Een 100% digitaal 10-inch instrumentenpaneel is nu standaard. Met dit kleurenscherm kan de bestuurder de weergave van belangrijke informatie aanpassen en genieten van esthetische grafische kwaliteit in high definition.
  • Een groot centraal 10-inch HD-touchscreen en een infotainmentsysteem van de volgende generatie, dat in de topversie 3D connected navigatie kan hosten. Dit aanraakscherm is geïnspireerd op de ergonomie van een smartphone en zorgt voor een groot gebruiksgemak en een soepele bediening, en maakt het mogelijk om de multimedia-omgeving, zoals muziek of telefoon, te bedienen en functies voor de voertuigconfiguratie te gebruiken. Het maakt draadloze spiegeling van smartphones mogelijk via de Wifi-spiegelfunctie, compatibel met Android Auto en Apple CarPlay. Het biedt natuurlijke, ultravloeiende spraakherkenning, waardoor dit mediasysteem een echte persoonlijke assistent wordt.

Als technologisch model met een sterk karakter, gespierde lijnen en een opmerkelijk dynamisch weggedrag, biedt Citroën Holidays een moderne versie van reizen. Het biedt een hoog niveau van comfort, ten dienste van het welzijn van lichaam en geest, met een gastvrij interieur, een verhoogde bestuurderspositie, hoogwaardige akoestiek, gecombineerd met optimaal rijcomfort.

De SpaceTourer biedt gebruikers 17 handige rijhulpsystemen, die zorgen voor veilig en sereen rijden. Technologieën die het leven gemakkelijker maken, zoals handsfree toegang en starten, Hill Start Assist, achteruitrijcamera met Top Rear Vision, adaptieve cruisecontrol met Stop & Go-functie, maar ook veiligheidsgerichte technologieën zoals automatisch remmen in noodsituaties met voetgangers- en fietsersdetectie, vermoeidheidswaarschuwing voor de bestuurder, lane-keeping assist, botsingswaarschuwing, automatisch schakelende koplampen, verkeersbordherkenning, enz.

Gedetailleerde informatie over het Holidays-aanbod zal worden meegedeeld bij de opening van de bestellingen in het voorjaar van 2024.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp