Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Nieuw verkooprecord in België voor Volvo Cars in 2023

In 2023 schreef Volvo Car Belgium 21.329 voertuigen in, een record voor de premium autofabrikant en een stijging met 63,24% ten opzichte van 2022, goed voor een marktaandeel van 4,47% en de 8e plaats in het Belgische inschrijvingsklassement.

 “Deze vooruitgang is nog versneld sinds het begin van het laatste kwartaal, en Volvo stond op de 5e plaats in het inschrijvingsklassement voor november en december 2023”, aldus Hamza Chaaban, commercieel directeur bij Volvo Car Belux.

 Dit jaar kende ons elektrisch gamma een fenomenaal succes. We sloten het jaar af met 46% van de verkoop in puur elektrische modellen en 32% in plug-inhybrides. Als we het laatste kwartaal alleen bekijken, zien we dat het aandeel puur elektrische auto’s gestegen is tot 71% en dat van plug-inhybrides tot meer dan 10%. Dat bevestigt onze ambities om tegen 2030 een exclusief elektrisch merk te zijn.

 De XC40, die in Gent wordt geproduceerd, is ook nog steeds een grote favoriet van de Belgen en was onze bestseller in 2023, op de voet gevolgd door de XC60, die een referentie blijft in zijn segment.

De nieuwe Volvo EX30, een toekomstige bestseller!

In 2024 zullen we kunnen zien hoe het potentieel van de EX30 zich zal ontwikkelen. Dat model zal de aantrekkingskracht van onze nieuwe wind op het vlak van design en engineering benadrukken en onze kernwaarden inzake veiligheid en zorg voor het milieu verder versterken.

 Volvo Car Belux registreerde al 3.000 bestellingen voor de EX30, een van de drie nieuwe volledig elektrische modellen die het merk de voorbije 12 maanden heeft gelanceerd. Deze auto maakt ook kans op de prestigieuze prijs ‘Europese auto van het jaar 2024’. De volledig elektrische EX30 van Volvo werd met zorg geselecteerd door een invloedrijke jury bestaande uit 59 toonaangevende autojournalisten uit 22 landen. Eind februari 2024 zal de Volvo EX30 het in een laatste stemronde opnemen tegen zes andere concurrenten. De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 februari 2024. Deze auto is ook genomineerd voor WCOTY (Woman Car of the Year).

 “Ik heb de EX30 de voorbije dagen kunnen testen en ik ben echt onder de indruk van de kwaliteiten van ons model met de kleinste ecologische voetafdruk”, aldus Elfi Janssens, Managing Director van Volvo Car Belux. “Zowel de internationale pers als de consumenten zijn enthousiast over ons nieuwe model, dat al een aantal nationale en internationale prijzen in de wacht heeft gesleept.”