Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Mercedes - Benz V300d

De Mercedes V300d die wij mochten testen van Mercedes-Benz Vans Belgium wist vanaf het eerste moment te imponeren. De laatste update van de V-klasse is er eentje om u tegen te zeggen, hij is volledig uitgerust met de nieuwste technologieën en je treedt binnen in een wereld van luxe. Het interieur is modern en dankzij de hoogwaardige materialen en de minutieuze afwerking ziet het er net zo goed uit als het aanvoelt.

Wij konden rijden met de 300d combi Avantgarde uitvoering in de L2 lengte, de middelste uitvoering die 5.14m meet. De laadruimte die je hierdoor krijgt is van 1030l tot een impressionante 4630l en een maximale laadlengte van 2,33 meter.

De V300d maakt gebruik van Mercedes zijn 2.0l diesel die in deze versie een aandrijflijn levert met een vermogen van 237pk gekopppeld aan 9-traps automatische versnellingsbak op de achterwielen. Het verbruik van deze V-klasse is al even indrukwekkend als de power die de aandrijflijn levert, we kwamen in onze testweek aan een verbruik rond de 8 liter/100km.

Rijden met de V300d is heel comfortabel en luxueus. Als bestuurder heb je een heel uitgebreid aantal assistentiemogelijkheden zoals  ATTENTION ASSIST, wegrijassistent en TEMPOMAT om er maar enkele op te sommen. De TEMPOMAT werkt zeer accuraat en eenvoudig, hierdoor kan je volop van langere of korte ritten genieten. Het MBUX systeem ontbreekt ook niet in de V-Klasse en is voorzien van Apple carplay of android auto wat je uitgebreide connectie mogelijkheden geeft. Het systeem is handig te bedienen en voor maar liefst acht personen individualiseerbaar en uitbreidbaar met het Burmester® surround sound system dat zeker naar onze mening een meerwaarde is. Het MBUX systeem wordt bediend via een 17,8 cm (7 inch) touchscreen, het touchpad of de toetsen op het stuurwiel. Wel spijtig dat er geen volledige schermweergave gebruikt wordt tijdens het gebruik van Apple carplay.

Onze geteste versie was voorzien van 7 zitplaatsen in zwart “Lugano” leder die uiterst comfortabel en volledig instelbaar zijn. Ook op de 2e en 3e rij is het aangenaam vertoeven met veel ruimte,  deze 2 rijen kunnen dan ook nog eens verplaatst worden naar eigen wens wat van deze V-klasse een ideale gezinswagen maakt. De automatische schuifdeuren en kofferklep zijn ook een heel handig features die hem zeer toegankelijk maken.

De Mercedes V300d AVANTGARDE L2 is verkrijgbaar vanaf 51.985€

Verdict

Deze Mercedes V300d is een zeer leuke allrounder inzake comfort, ruimte en rijplezier, je rijdt als het ware altijd in eerste klasse. De potente aandrijflijn en het lage verbruik maken het geheel compleet. Voor iedereen die nog steeds denkt dat een V-klasse een camionette is, kan ik bevestigen dat vanaf de eerste kilometers in de V300d het woord camionette verdwijnt als sneeuw voor de zon! De V-klasse zich toont als een ware gezinswagen.