Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Mercedes-Benz AMG GT

Nu de nieuwe Mercedes-AMG SL is voorgesteld, wouden wij toch nog even het “uitgaande” model aan de tand voelen. Wij kregen van Mercedes België voor onze test de Night Edition voorgeschoteld.

Hij krijgt in zijn laatste uitvoering de nieuwe 4.0l V8 (M178) motor die goed is voor 530pk met een koppel van 670 Nm, dankzij dit vermogen knalt hij naar de 100 km/h in een luttele 3,8 seconden!! Duw je het pedaal nog wat dieper in dan gaat hij zonder enige moeite door naar een topsnelheid van 312km/h. Vanwege zijn frontmiddenmotor en de trans-axle-constructie van de AMG SPEEDSHIFT DCT zeventraps automaat beschikt de Mercedes AMG GT over een ideale gewichtsverdeling van 47 en 53% over de voor- en achteras. Dat in combinatie met zijn lage zwaartepunt laat hem aan de grond plakken en laat hem het betere bochtenwerk zonder verpinken aanpakken. Voeg daarbij het sublieme geluid van de V8-motor en de prachtige uitlaatlijn die voor een soundtrack zorgen dat de beleving in deze performance wagen nog meer kracht bijzet. De V8-biturbomotor is dan ook met zijn twee binnenliggende turbo’s helemaal op topprestaties afgesteld en dat merk je heel duidelijk in de verfijning die deze aandrijflijn heeft. Het schakellen gaat heel soepel, snel en precies, de ingenieurs van Affalterbach die  hebben hier een knap staaltje techniek ontwikkeld.

De Mercedes AMG GT night edition is naar onze mening de meest geslaagde uitvoering van de “standaard” GT tot nu toe. De hele wagen is in zwart afgewerkt met exposed carbon accenten  bijvoorbeeld op het dak. Zwarte wielen van 19” en 20” met AMG logo maken het geheel compleet. Binnenin gaat dit verder met de mooie zwarte sportzetels, carbon inleg, een alcantara sportstuur enzovoorts… jawel, we hebben het nog steeds over de instapversie AMG GT. De middentunnel die zoals je kan verwachten afgewerkt is carbon heeft 8 touchscreen knoppen die naargelang de instelling zich aanpassen. Op het stuur vind je ook een draaiknop met bijpassend schermpje dat de actuele rijmodus aangeeft en verder ook nog de 2 kleine touchpads die zorgen voor de bediening van de beide hd schermen.

De Mercedes AMG GT is spijtig genoeg niet meer nieuw leverbaar maar we willen nog even meegeven dat onze testwagen die mooi uitgerust is op een prijs van 159.550€ komt.

 

Ook al is dit de instapversie van de AMG GT , het is een zeer verfijnde supercar die perfect als daily driver gebruikt kan worden op de comfort stand maar waar ook snoeihard kan mee doorgegaan worden op de Sport+ stand. Een wagen die op sommige vlakken wat gedateerd begint te worden maar qua sound en vooral performance niet teleurstelt.