Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Lancia Ypsilon

  • Vandaag, op de 117e verjaardag van Lancia, begint de renaissance van het merk Lancia met de eerste teaserafbeelding van de Lancia Ypsilon.
  • De Lancia Ypsilon wordt volgend jaar februari in Milaan onthuld met de LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA, verkrijgbaar in slechts 1906 (genummerde en gecertificeerde) exemplaren in een 100% elektrische versie.
  • Lancia en Cassina, twee uitingen van ‘Made in Italy’, intensiveren vandaag hun samenwerking, na de introductie van het Lancia Pu+Ra HPE concept.
  • De eerste afbeelding van de Lancia Ypsilon die vandaag werd onthuld, toont de ”tavolino” (tafel), een symbool van het thuisgevoel aan boord van een Lancia met de handtekening van Cassina.

“De dag waar we allemaal op hebben gewacht is eindelijk aangebroken. Vandaag markeert de renaissance van het merk Lancia met de eerste afbeelding van Lancia Ypsilon, de eerste van drie auto’s binnen ons strategisch plan. We vieren het 117-jarig bestaan ​​van het merk en doen dit samen met Cassina, een merknaam die uitdrukking geeft aan de uitmuntendheid in Italiaans design, door de presentatie van LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA, een 100% elektrische auto die gelimiteerd is tot genummerde en gecertificeerde 1906 exemplaren. Dankzij de samenwerking met Cassina wordt deze auto de ultieme uitdrukking van het thuisgevoel aan boord van een Lancia. Hierbij wordt aandacht voor detail, materialen, kleuren en ruimtes benadrukt, met de allereerste “tavolino” (tafel) in een auto zodat u zich thuis zult voelen waar u ook bent”, aldus Luca Napolitano, CEO van Lancia Brand.

Luca Fuso, CEO van het merk Cassina licht toe: “We hebben een brede visie op wat design betekent, en we geloven dat het belangrijk is om nieuwe manieren en talen te verkennen, om de levensstijl van vandaag optimaal tot uitdrukking te brengen. De samenwerking met Lancia, een bedrijf dat waarden als innovatie en respect voor Italiaans vakmanschap net als ons hoog in het vaandel draagt, heeft ons in staat gesteld onze expertise uit te breiden naar de autosector met de LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA”.

Vandaag, ter gelegenheid van het 117-jarig jubileum van Lancia, is de eerste afbeelding van de Lancia Ypsilon openbaar gemaakt.

De LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA, die is uitgerust met een elektromotor voor 100% elektrisch rijden en gelimiteerd is tot 1906 gecertificeerde en genummerde eenheden, vertegenwoordigt de eerste forse stap in de renaissance die het merk doormaakt. Er wordt een duidelijke en ambitieuze elektrificatiestrategie gevolgd die snel vordert en in lijn is met Stellantis’ strategische plan ‘Dare Forward’ en ondersteund door Free2move Charge in een volledig geïntegreerd 360° oplaadecosysteem.

De vandaag gepresenteerde afbeelding van de “tavollino” belichaamt een uniek detail en designelement. Het brengt het ‘thuisgevoel’ sterk in herinnering, dat altijd centraal heeft gestaan ​​bij Lancia, en nu nog relevanter is geworden dankzij de samenwerking met Cassina.

De onthulling van het model staat gepland voor februari 2024, waarbij de ontdekkingsreis van de komende weken een reeks verdere details van Lancia Ypsilon zal onthullen in de aanloop naar het hoofdevenement.

Wordt vervolgd!