Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Jeep Wrangler 4xe

  • De nieuwe Jeep® Wrangler 4xe combineert het beste op het gebied van 4×4 technologie en het beste op het vlak van elektrische aandrijving om zijn iconische status binnen de Stellantis merkenportfolio nog te versterken.
  • Krachtiger, efficiënter, milieuvriendelijker en technologisch geavanceerder dan ooit, is de nieuwe Wrangler 4xe het ideale voertuig voor dagelijks gebruik in de stad en op onverharde wegen.
  • De nieuwe Wrangler 4xe beschikt over een plug-in hybride aandrijflijn, die een emissievrije, volledig elektrische rijoptie biedt met een actieradius tot 50 kilometer in de stad.
  • Met 4xe-technologie kan hij volledig elektrisch worden aangedreven in vierwielaandrijving, met 380 pk aan maximaal gecombineerd vermogen en 637 Nm aan maximaal koppel, en biedt hij ongekende offroad-prestaties in alle veiligheid, met behoud van zijn Trail Rated-capaciteiten.
  • Een aanzienlijke verbetering van de prestaties op de weg met een acceleratie van 0 tot 100km/u in 6,4 seconden.
  • Het opladen van de nieuwe Wrangler 4xe is eenvoudig en gebruiksvriendelijk met een volledige lading in minder dan 3 uur.
  • De geavanceerde technologie omvat het Uconnect™ NAV-systeem met 8,4″ touchscreen en de nieuwste generatie ADAS-functies.

Geen bergtop is te hoog om te beklimmen en geen grens is te moeilijk om te verleggen. Dit principe heeft altijd de Jeep® Wrangler bepaald, een model dat letterlijk elk obstakel kan overwinnen, dankzij de technologische hoogstandjes. En dat is de ware kracht van een merk met 80 jaar ervaring, ideeën en innovaties, die allemaal hebben bijgedragen tot de creatie van het meest bekroonde SUV-gamma aller tijden. Vandaag gaat de technische evolutie van het merk Jeep verder met de 4xe-modellen: de vorig jaar geïntroduceerde Renegade en Compass krijgen nu gezelschap van de Wrangler. Zij zijn allen van essentieel belang voor de verkenning van de nieuwe “territoria” van de mobiliteit van morgen.

De held van dit nieuwe avontuur is de nieuwe Wrangler 4xe Plug-in Hybrid (PHEV), de krachtigste, efficiëntste, milieuvriendelijkste en technisch meest geavanceerde Wrangler die ooit in Europa is geïntroduceerd.

In 1941 liet de legendarische Willys MA/MB, het eerste Jeep-voertuig, de wereld kennismaken met het concept van de 4×4 en het idee dat elk terrein kon worden bereden met een voertuig dat daarop berekend was. De Wrangler heeft die erfenis voortgezet en heeft, sinds zijn geboorte, de geschiedenis van het merk begeleid, door zijn waarden te belichamen en te ontwikkelen, te beginnen met vrijheid.

In 2021 zal de nieuwe Wrangler 4xe het concept van vrijheid verder versterken, zodat klanten werkelijk overal naartoe kunnen, zelfs in de binnenstad. Als natuurlijke erfgenaam van het eerste Jeep-voertuig combineert de Wrangler 4xe het beste van 4×4 en de beste elektrische know-how om zijn iconische status binnen de modelportfolio van het merk te versterken, en tegelijk een nieuwe stap te zetten naar een bewuste en duurzame toekomst. Terwijl hij bewijst dat terreinrijden ecologisch kan zijn, emotie efficiënt kan zijn en elektrisch rijden leuk kan zijn.

Vandaag onthulden Antonella Bruno, Head of the Jeep Brand Europe, Maria Grazia Lisbona, Head of Global Propulsion Chief Engineer, en Fabio Carli, Jeep Wrangler Senior Brand Manager, de geheimen van de nieuwe Jeep Wrangler 4xe, die een belangrijke mijlpaal betekent in de geschiedenis van het bedrijf en een stap voorwaarts in de elektrificatie van zijn volledig gamma.

Dankzij de 4xe-technologie kunnen klanten tijdens hun dagelijkse woon-werkverkeer in de stad volledig elektrisch rijden en genieten van een leuke en efficiënte rijervaring op de weg, terwijl ze in stilte genieten van geoptimaliseerde off-roadprestaties.

Gekenmerkt door exclusieve “Electric Blue” exterieurdesignelementen, combineert de nieuwe Wrangler plug-in hybride op slimme wijze de meest geavanceerde technologie met de meest vrije en authentieke Jeep-spirit. Inderdaad, hij spreekt liefhebbers van terreinrijden aan, dankzij de elektrificatie die zijn legendarische capaciteiten nog vergroot. Tegelijkertijd is het de ideale oplossing voor klanten die een SUV willen die elke dag kan worden gebruikt en die geen compromissen willen sluiten tussen vrijheid, plezier en respect voor het milieu.

Het model in het kort

Deze nieuwe hybride technologie heeft geresulteerd in een 100% onstuitbare Wrangler volgens de Jeep-traditie, met ongekende eigenschappen: het is de meest milieuvriendelijke en best presterende Wrangler op het terrein, met behoud van de vrijheid van de open-air rijervaring die altijd al het kenmerk van de Wrangler is geweest. Ook de prestaties zijn verbeterd: de Wrangler 4xe accelereert van 0 naar 100 km/u in 6,4 seconden en levert een maximaal gecombineerd vermogen van 380 pk en een koppel van 637 Nm. Bovendien kan hij werken in de ‘puur elektrische’ 4WD-modus, met nooit eerder geziene korte overbrengingsverhoudingen, en kan hij meer dan 50 km ‘puur elektrische’ actieradius zonder uitstoot leveren (in de WLTP-cyclus voor de stad), perfect voor alledaagse verplaatsingen in de stad. De batterij kan volledig worden opgeladen in minder dan 3 uur met programmeerbare opties en – dankzij de Max Regen-functie – om de lading van de batterij te verhogen tijdens het vrijlopen.

De Wrangler 4xe Plug-In Hybrid is uitgerust met twee elektromotoren en een hoogspanningsbatterij, een hightech 2,0-liter turbobenzinemotor en de efficiënte TorqueFlite achttraps automatische transmissie. De onmiddellijke beschikbaarheid van koppel en de verbeterde prestaties die worden gegarandeerd door de combinatie van de turbobenzinemotor en de elektrische aandrijflijn maken de onbetwiste offroadkampioen nog competitiever en onstopbaarder op het parcours. Op het terrein tilt de 4xe-technologie de nieuwe Wrangler Plug-In Hybrid naar een nog hoger niveau, met vierwielaandrijving in volledig elektrische modus voor veilige off-roadprestaties met de beste prestaties, terwijl u geniet van de geluiden van de natuur.

Dit alles is mogelijk met behoud van Wrangler’s ongeëvenaarde technische inhoud. Afhankelijk van de versie biedt hij twee geavanceerde systemen voor vierwielaandrijving (Selec-Trac of Rock-Trac), Dana-assen van de nieuwste generatie, elektrische vergrendelingssystemen Tru-Lok voor de voor- en achteras, een Trac-Lok sperdifferentieel en elektronische ontkoppeling van de voorste sway bar. Het is niet alleen een duurzaam en efficiënt 4×4-voertuig (met een brandstofverbruik van ongeveer 3,5 liter/100 km in hybride modus en een CO²-uitstoot die volgens de WLTP-cyclus bijna 70% lager ligt dan bij de benzineversie), maar de 4xe-technologie zorgt ook voor een uiterst leuke rijervaring.

Het opladen van de nieuwe Jeep Wrangler 4xe is ook gemakkelijk en intuïtief, dankzij specifieke oplaadoplossingen voor het publiek, met de easyWallbox, die thuis kan worden geïnstalleerd – en zorgt voor een volledige lading in minder dan 3 uur bij 7,4 kWh – aangeboden door Free2Move eSolutions (een joint venture tussen Stellantis – via haar dochteronderneming FCA Italy SpA – en Engie EPS) en Mopar®.

Een Wrangler 4xe besturen is even eenvoudig als een versie te kiezen die het best bij u past

De nieuwe Wrangler 4xe plug-in hybride is verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus – Sahara 4xe, Rubicon 4xe en de exclusieve 4xe “80th Anniversary” speciale editie, met twee 4×4-systemen en specifieke 17- en 18-inch lichtmetalen velgen. In overeenstemming met Wranglers natuurlijke aanleg voor personalisering zijn er tien lakkleuren voor het exterieur beschikbaar: Black, Bright White, Firecracker Red, Granite Crystal Metallic, Billet Silver Metallic, Sting-Gray en, voor het eerst, de nieuwe kleuren Hydro Blue, Snazzberry en Sarge Green. Alle kleuropties kunnen worden gecombineerd met de verschillende dakconfiguraties die voor dit voertuig beschikbaar zijn – soft top, hard top, power top en ‘dual top’ (een combinatie van soft en hard top) – voor een ongeëvenaarde rijervaring in de open lucht in de onmiskenbare Wrangler-stijl.

De standaarduitrusting omvat het 8,4″ Uconnect™ NAV-systeem met touchscreen, volledige connectiviteit in het voertuig met Apple CarPlay- en Android Auto-smartphone-integratie en Uconnect Services (voor het monitoren van voertuigparameters via de My Uconnect-app), een 4xe-specifiek 7″ TFT-display met informatie over het oplaadniveau van de batterij en de actieradius (in elektrische en hybride modus) of een Alpine-audiosysteem met 9 luidsprekers en 552W-subwoofer. Op het gebied van veiligheid biedt de nieuwe Wrangler 4xe de meest geavanceerde ADAS-systemen, waaronder Blind Spot Monitoring met Rear Cross-Path Detection, achteruitkijkcamera, Electronic Stability Control (ESC) met Electronic Roll Mitigation (ERM), park assist voor en achter en Keyless Enter’n’Go™. Optionele veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning Plus en de nieuwe frontcamera (standaard op Rubicon).

De Wrangler 4xe is reeds verkrijgbaar bij Jeep-dealers in heel Europa, de komst van de Wrangler 4xe op de markt werd voorafgegaan door het exclusieve “First Edition” lanceringsmodel, waarbij bijna tweeduizend Europese klanten hun interesse in het nieuwe 4xe-model hebben laten blijken via een speciaal initiatief van pré-reservatie.