Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Frontera de nieuwe elektrische Opel SUV

Opel heeft aangekondigd dat de ‘Frontera’ in 2024 terugkeert. De naam maakt zijn comeback op een geheel nieuw SUV-model. De nieuwe Frontera, die later dit jaar wordt gepresenteerd, wordt een leuke auto met slimme functionele kenmerken. Hij zal ook een nieuwe, stoere interpretatie van Opels gedurfde en pure designfilosofie tonen en de eerste productieauto van het Duitse merk zijn met het nieuwe Opel ‘Blitz’-embleem. De nieuwe Frontera zal vanaf het begin verkrijgbaar zijn als batterij-elektrische auto.

Opel CEO Florian Huettl: “De naam ‘Frontera’ is ideaal voor ons nieuwe opwindende SUV model. Hij zal een zelfverzekerd karakter hebben en in het hart van de markt gepositioneerd worden.”

De nieuwe Opel Frontera zal veel ruimte en veelzijdigheid bieden en dus zowel klanten met een actieve levensstijl als gezinnen aanspreken. De nieuwkomer zet ook Opels jarenlange traditie voort om een brede groep klanten betaalbare mobiliteit te bieden tegen een aantrekkelijke prijs.

De komst van de batterij-elektrische variant van de nieuwe Frontera, samen met de lancering van de volledig elektrische versie van de volgende generatie Grandland die ook voor dit jaar gepland staat, zal een belangrijke mijlpaal zijn in de overgang van het merk uit Rüsselsheim naar een volledig elektrisch merk. Opel zal dan minstens één batterij-elektrische variant in elke carline aanbieden.

Het brede gamma batterij-elektrische Opel modellen reikt vandaag al van de Corsa Electric, de Mokka Electric, de Astra Electric en Astra Sports Tourer Electric tot de nieuwe Combo Electric en Zafira Electric. Daarnaast zijn er nu al batterij-elektrische versies van het hele bedrijfswagengamma beschikbaar, waaronder de nieuwe Combo Electric, de nieuwe Vivaro Electric en de nieuwe Movano Electric.

Opel onthult de eerste beelden van de nieuwe Frontera samen met meer gedetailleerde informatie over de nieuwkomer in de komende weken.