Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Exclusieve test: Citroën AMI buggy

Stel u voor we laten de mensen bij Citroën los op een reguliere Citroën Ami, de Ami die al meermaals bewezen heeft dat hij in de smaak valt bij bijna iedereen kreeg nu een complete make over. Denk zijn blauwe kleur weg vervang deze door een stoere kaki kleur met gouden velgen en wat fluogele details en je krijgt deze Citroën Ami buggy. De stoere versie die in een ultra gelimiteerde oplage van 50 stuks op de markt gebracht wordt, wel alleen op de Franse markt.

De deuren werden Mehari-gewijs verwijderd en het dak werd gedeeltelijk vervangen door een soort van stoffen cabriodak, de elektromotor van 8pk en batterij van 5,5 kWh bleven ongewijzigd. In slechts 3 uur laad je deze patser op aan een huis-,tuin en keukenstopcontact en kan je terug 75km op pad gaan.

Wij gingen op pad met deze kleine charmeur, zorg dat je de tijd neemt vooral omdat de topsnelheid gelimiteerd is op 45km/h maar vooral omdat je ongetwijfeld aangesproken wordt door nieuwsgierige mensen. “Wat is dit eigenlijk?” “Is dat een auto?” of “Moet je daar een rijbewijs voor hebben?” zijn een paar vragen die we kregen.

Rijd je de stad in, wat zijn normale habitat is, verwacht je dan maar aan geïntereseerde blikken maar eens buiten de stad en op gewestwegen kunnen die snel veranderen naar kwade blikken! Maar we hadden veel fun met deze 1 van de 50 limited edition Ami buggy, we snappen meteen waarom de 50 stuks in slecht 18 minuten volledig uitverkocht waren.

Nog een goeie tip als je zelf op pad gaat met een Ami buggy bij 3 graden, voorzie wat warms of test hem bij voorkeur in de zomer.

Wil je je nog een Citroën Ami buggy aanschaffen dan zal je de 2e handsmarkt moeten raadplegen en vooral rekening houden met prijzen tot maar liefst 25000€ voor dit hebbeding!