Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Derde E-Hybrid-variant voor Porsche Cayenne

Porsche breidt zijn hybride gamma voor de nieuwe Cayenne verder uit. De nieuwe Cayenne S E-Hybrid is het derde plug-inmodel van de luxueuze SUV-reeks die onlangs grondig werd herzien. Deze nieuwkomer maakt indruk met zijn comfort, efficiëntie en een fijn uitgebalanceerde rijdynamiek.

Stuttgart. De nieuwe Cayenne S E-Hybrid is de derde variant met een elektromotor binnen de modelreeks. Hij positioneert zich tussen de Cayenne E-Hybrid en de Cayenne Turbo E-Hybrid. De S E-Hybrid is verkrijgbaar in de koetswerkvarianten SUV en SUV Coupé. Hij vindt de juiste balans tussen alledaagse bruikbaarheid en prestaties en is een uitstekende aanvulling op de reeks aandrijflijnen. De hybridetechnologie van de nieuwe Cayenne, die eerder dit jaar grondig onder de loep werd genomen, geeft deze modelvariant een nog groter elektrisch rijbereik. Het slimme energiebeheer weet de oplaadtijden bovendien kort te houden.

In de Cayenne S E-Hybrid wordt een herziene drie liter V6-turbomotor met 260 kW/353 pk gecombineerd met een 130 kW (176 pk) elektromotor. Samen leveren ze een systeemvermogen van 382 kW (519 pk) en een maximaal systeemkoppel van 750 Nm. Het hoge vermogenspotentieel wordt weerspiegeld in de rijprestaties. De Cayenne S E-Hybrid sprint in 4,7 seconden van 0 naar 100 en haalt een topsnelheid van 263 km/u.

Luchtvering met tweekamer-tweekleppentechnologie voor een maximaal rijbereik

In de Cayenne S E-Hybrid draagt de standaard adaptieve luchtvering bij tot een combinatie van straffere prestaties en meer rijcomfort. De innovatieve tweekamer-tweekleppentechnologie zorgt voor een uitzonderlijk breed spectrum veerafstellingen, van bijzonder comfortabel tot krachtig en dynamisch. Tegelijk profiteren de nieuwe S E-Hybrid-modellen van het geoptimaliseerde hybridesysteem van de huidige Cayenne-generatie. Met een zuiver elektrisch rijbereik (EAER City) tot 90 kilometer wordt het grootste deel van de dagelijkse, lokale trajecten emissievrij afgelegd. Porsche maakt dit rijbereik mogelijk met een batterijcapaciteit van 25,9 kWh. De nieuwe ingebouwde wisselstroomlader laadt de Cayenne S E-Hybrid volledig op in minder dan tweeënhalf uur aan een geschikte stroombron met een laadvermogen tot 11 kW.

Ook visueel past de Cayenne S E-Hybrid naadloos in de bestaande modellenreeks. Hij is standaard voorzien van de 20-duims Cayenne S-wielen en kreeg een uitlaatsysteem met twee uitlaatpijpen in geborsteld roestvrij staal. Als SUV heeft de Cayenne S E-Hybrid het Silver-koetswerkpakket, en als Coupé het Black-koetswerkpakket. In het donker staan de standaard ledmatrixkoplampen garant voor veiligheid en comfort. De nieuwe, innovatieve HD-ledmatrixkoplampen zijn verkrijgbaar als optioneel extraatje.

De standaard interieurfuncties waar de bestuurder zich op mag verheugen? Dat zijn onder meer de achtvoudig verstelbare stoelen, het Sport Chrono pack met een modusschakelaar om het rijprogramma te kiezen, pedaalcovers in roestvrij staal en het in Silvershade gelakte Diamar-interieurpakket. De bestuurder geniet ook van extra functies in de My Porsche-app, waaronder nieuwe functies in Apple CarPlay®. Porsche is de eerste autofabrikant die de toegang tot autofuncties in CarPlay® vereenvoudigt. De nieuwe Cayenne S E-Hybrid belooft extra comfort met zijn nieuwe, optionele passagiersscherm met videofuncties, maar ook met het nieuwe luchtkwaliteitssysteem dat partikels en schadelijke stoffen tegenhoudt. De nieuwe Cayenne S E-Hybrid-modellen kunnen meteen besteld worden. In België, biedt Porsche het model aan voor prijzen vanafDe standaard interieurfuncties waar de bestuurder zich op mag verheugen? Dat zijn onder meer de achtvoudig verstelbare stoelen, het Sport Chrono pack met een modusschakelaar om het rijprogramma te kiezen, pedaalcovers in roestvrij staal en het in Silvershade gelakte Diamar-interieurpakket. De bestuurder geniet ook van extra functies in de My Porsche-app, waaronder nieuwe functies in Apple CarPlay®. Porsche is de eerste autofabrikant die de toegang tot autofuncties in CarPlay® vereenvoudigt. De nieuwe Cayenne S E-Hybrid belooft extra comfort met zijn nieuwe, optionele passagiersscherm met videofuncties, maar ook met het nieuwe luchtkwaliteitssysteem dat partikels en schadelijke stoffen tegenhoudt. De nieuwe Cayenne S E-Hybrid-modellen kunnen meteen besteld worden. In België, biedt Porsche het model aan voor prijzen vanaf €125.025,32 (Coupé vanaf € 129.664,47), inclusief btw en landspecifieke uitrusting., inclusief btw en landspecifieke uitrusting.

De eerste leveringen starten in november 2023.

Eerste tests 911 Hybrid

Eerste tests 911 Hybrid Ontwikkeling van de eerste 911 met hybride aandrijving succesvol afgerond. Uitgebreide tests in het stadsverkeer, op landwegen en op het circuit

Lees verder »

De nieuwe Volkswagen California

De nieuwe Volkswagen California De California is dé iconische camper. Na meer dan 280.000 exemplaren van deze bestseller te hebben gebouwd presenteert Volkswagen Commercial Vehicles

Lees verder »

De nieuwe Lancia Ypsilon

De nieuwe Lancia Ypsilon Na de officiële presentatie van de NIEUWE LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA in februari, is dit opnieuw een belangrijke dag in

Lees verder »