Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

DE SERES 5, EEN SPORTIEVE EN LUXE ELEKTRISCHE SUV

SERES, een dochteronderneming van de gelijknamige Chinese groep, positioneert zich al 36 jaar als premium smart e-vehicle merk. Na vijf jaar ontwikkelen en testen lanceert het bedrijf nu officieel de geavanceerde, high-performance, high-tech SERES 5 in Europa. De SERES 5 is verkrijgbaar in drie versies (Standard 2WD, Premium 4WD, Flagship 4WD) en is een sportieve, luxe elektrische SUV die een nieuwe weg inslaat door het beste van alles te combineren: design, slim rijden, vermogen, actieradius en comfort.

Natural Aesthetics of Life

De SERES 5 maakte meteen een sterke indruk toen hij in conceptvorm gepresenteerd werd in Silicon Valley. Hij liet niemand onberoerd met zijn ontwerp, waarvoor de designers inspiratie vonden in de natuur. Kernbegrippen zijn flexibiliteit, zuiverheid en vitaliteit.

Tot de markantste features behoren de sigma-vormige voorkant, de op een wilgenblad geïnspireerde glaspartij en de gordellijn die aan opspringende dolfijnen doet denken. De daklijn loopt in één gladde, ononderbroken beweging af naar de koffer, waardoor het voertuig een ultralage windweerstand heeft en dynamischer en energiezuiniger is.

De SERES 5 is verkrijgbaar in 8 exterieurkleuren en 5 interieurkleuren die naar wens kunnen worden gecombineerd.

Nul tot 100 km/u in 3,7 seconden en een actieradius tot 530 km

Achter zijn premium design gaat een verbazingwekkende rijervaring schuil, versterkt door prestaties die de topmodellen van de markt waardig zijn. De SERES 5 accelereert van 0 tot 100 km/u in 3,7 seconden dankzij zijn twee motoren, die samen 430 kW en 960 Nm kunnen leveren.

Om de acceleratie onder controle te houden en het voertuig te stabiliseren, is het chassis hoofdzakelijk gemaakt van een sterke lichtgewicht aluminiumlegering. De rijervaring haalt een uitzonderlijk niveau dankzij de voorophanging met dubbele wishbones en kogelgewrichten, die de rolneiging sterk reduceren, terwijl de meerarmige trapezoïde achteras de stabiliteit verhoogt.

De SERES 5 biedt ook een uitstekend rijbereik. Zijn moderne lithium-ijzerfosfaat (LFP) accu van 80 kWh en Semi Solid State high performance accu van 90 kWh koppelen een grote energieafgifte aan een hoge energie-efficiëntie. Zo kan de 2WD-versie 500 km afleggen en de 4WD zelfs 530 km (beide onder WLTP-condities). Ze zijn compatibel met 95% van de in Europa beschikbare laadsystemen.

Bovendien omvat SERES 5 een slim snellaadsysteem dat de wachttijd onderweg verkort. Daarenboven kan hij met zijn V2L-functie stroom leveren aan elektrische apparaten, zoals inductiekookplaten en koffiezetapparaten tijdens het kamperen. Met de V2V-functie kan de SERES 5 zelfs andere EV’s opladen, mocht dat nodig zijn.

De aandrijving wordt verzekerd door een bijzonder geavanceerde elektromotor met permanente magneet.

Een veilige, ongeëvenaarde rijervaring

De SERES 5 onderscheidt zich ook door zijn 18 geavanceerde rijhulpsystemen, ruim 300 intelligente stembedieningen (8 actieve onderhoudsherinneringen, 14 telefoonfuncties, 17 navigatiefuncties, 35 multimediabedieningen, …), 3 slimme scenario’s (ruststand, tijdelijke stopstand, kampeermodus) en meer dan 20 “Smart Car Ecology”-apparaten (onlinekaart, onlinemuziek, autogame, digitale DAB-radio).

Met het oog op de veiligheid kan de bestuurder zo goed als alle voertuigfuncties bedienen met gesproken commando’s, van airconditioning tot muziek, terwijl hij beide handen aan het stuur en de ogen op de weg houdt. De SERES 5 heeft ook LFP-batterijen en, voor het eerst, een semi-solid state batterij die ongeveer 100 tests heeft ondergaan, met een lange levensduur (100.000 km zonder degradatie) en een hoog piekvermogen (430 KW). Bovendien beschikt de SERES 5 over een veiligheidsmanagementsysteem met vijf niveaus en heeft hij het equivalent van 5 miljoen km afgelegd in extreme omstandigheden (koude, hitte, grote hoogtes, enz.) om een optimaal gebruik te garanderen. Om absolute toptechnologie te bieden heeft SERES ook een wereldwijde toeleveringsketen van de beste suppliers (Astemo, Longhorn, Bosch, Valeo, Pirelli, BASF, …) rond de SERES 5 opgezet.

Om zijn klanten zorgeloos te laten reizen biedt SERES 8 jaar (of 160.000 km) garantie op de batterij, de elektrische motor en het elektrische besturingssysteem en 4 jaar (of 100.000 km) garantie op het voertuig. Bovendien kunnen SERES 5-rijders profiteren van een mobiliteitsdienst de klok rond voor noodgevallen en van online en offline klantenservices.

Comfort op maat voor stressvrij rijden

SERES hecht veel belang aan het welzijn van bestuurders en passagiers en heeft een intelligent interieur ontwikkeld dat is afgestemd op hun behoeften. In plaats van alle functies op één centraal scherm weer te geven, zijn er bijvoorbeeld drie schermen rond de bestuurder geplaatst om de belangrijke boodschappen zichtbaar te maken en ervoor te zorgen dat het zicht vanuit elke hoek optimaal is (HUD, 15,6″ groot centraal bedieningsscherm, 12,3″ LCD- instrumentenpaneel).

Voor een comfortabele rit kan de voorstoel op 12 verschillende manieren worden versteld en is hij uitgerust met diverse functies zoals ventilatie, verwarming, geheugen, massage … De SERES 5 heeft ook twee draadloze snelladers van 40 W (voor en achter) om aan de meest uiteenlopende behoeften te voldoen. Het optionele panoramadak (veldverhouding 97,7%) is liefst 85 duim (216 centimeter) groot en vergroot de indruk van ruimte. Ten slotte houden nieuwe geluids- en warmte-isolerende materialen onaangename geluiden buiten, ongeacht de snelheid.

Prijs

Standaarduitvoering 2WD: vanaf € 63.900   Premium versie 4WD: vanaf € 67.900   Top versie 4WD: vanaf € 74.900

De Fiat Grande Panda

De Fiat Grande Panda FIAT is een van de oudste autofabrikanten ter wereld en kent een rijke geschiedenis met bijzondere prestaties en records. Het merk

Lees verder »

Hongqi EH7

Hongqi EH7 Hongqi, het prestigieuze automerk dat exclusief verkrijgbaar is bij Hedin Automotive, brengt dit najaar de EH7 sedan naar België. De volledig elektrische EH7

Lees verder »