Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De elektrische performance SUV Polestar 3

Polestar, het Zweedse elektrische performance automerk, heeft aangekondigd dat zijn volgende model, de elektrische performance SUV Polestar 3, in wereldpremière gaat in oktober 2022. De Polestar 3 is de eerste SUV van het bedrijf.  

Met de lancering van deze wagen betreedt Polestar een van de segmenten van de auto-industrie met de hoogste winstmarge en groei, vooral in de Verenigde Staten.  

De Polestar 3 zal op termijn autonoom kunnen rijden op de snelweg, aangestuurd door de best-in-class LiDAR-sensor van Luminar en de gecentraliseerde NVIDIA-rekenkracht. Bij de lancering krijgt de Polestar 3 een Dual motor-aandrijflijn en een sterke batterij, met een rijbereik van meer dan 600 km (WLTP).     

Samen met de bevestiging van de wereldpremière onthult Polestar een nieuwe video en een eerste foto van de wagen zonder camouflage. In de landen waar de Polestar 3 eerst op de markt komt, kunnen klanten hem vanaf de dag van de première in oktober bestellen. De Polestar 3 zal in de Verenigde Staten en China gebouwd worden en de productiestart is begin 2023 gepland.   

“De Polestar 3 is de SUV voor het elektrische tijdperk. Onze designidentiteit evolueert met deze grote en luxueuze premium-EV, die een sterk individueel merkkarakter heeft”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Met deze wagen brengen we de ‘sport’ terug bij de SUV en blijven we trouw aan onze performance roots.”

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf, die een boost geeft aan ons groeitraject en ons naar een volgende fase leidt”, voegt Thomas Ingenlath eraan toe.

Polestar is van plan om de volgende drie jaar elk jaar een nieuwe wagen te lanceren, te beginnen met de Polestar 3. Tegen eind 2023 wil Polestar zijn aanwezigheid uitbreiden naar minstens dertig landen wereldwijd. Dit ondersteunt het plan van Polestar om zijn wereldwijde verkoop te vertienvoudigen, van ongeveer 29.000 wagens in 2021 naar ongeveer 290.000 tegen eind 2025.

Polestar heeft de intentie op de Nasdaq te noteren in een voorgestelde bedrijfscombinatie met Gores Guggenheim, Inc. (Nasdaq: GGPI, GGPIW, en GGPIU), die naar verwachting wordt afgerond in de eerste helft van 2022.

Toyota BZ4X Style FWD

Toyota BZ4X Style FWD Deze keer testen we de nieuwe Toyota BZ4X Style FWD. Qua looks een beetje een buitenbeentje. Ik zag hem al op

Lees verder »

De nieuwe Volkswagen Tiguan

De nieuwe Volkswagen Tiguan Lancering van nieuwe Tiguan-generatie met vooruitstrevende technologieën en charismatisch design Nieuwe evolutiefase van plug-inhybride aandrijvingen maakt een elektrisch rijbereik van ongeveer

Lees verder »

Abarth 500e

Abarth 500e Met de mooie slogan, “More Abarth than EVer” kregen we op 22 november 2022 de nieuwe elecktrische reïncarnatie van de Abarth voorgeschoteld. De

Lees verder »

Nieuwe Peugeot E-3008

Nieuwe Peugeot E-3008 De Peugeot E-3008 is het eerste model dat gebruik maakt van het gloednieuwe STLA Medium-platform van Stellantis. Dit innovatieve platform is ontworpen

Lees verder »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp