Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De elektrische performance SUV Polestar 3

Polestar, het Zweedse elektrische performance automerk, heeft aangekondigd dat zijn volgende model, de elektrische performance SUV Polestar 3, in wereldpremière gaat in oktober 2022. De Polestar 3 is de eerste SUV van het bedrijf.  

Met de lancering van deze wagen betreedt Polestar een van de segmenten van de auto-industrie met de hoogste winstmarge en groei, vooral in de Verenigde Staten.  

De Polestar 3 zal op termijn autonoom kunnen rijden op de snelweg, aangestuurd door de best-in-class LiDAR-sensor van Luminar en de gecentraliseerde NVIDIA-rekenkracht. Bij de lancering krijgt de Polestar 3 een Dual motor-aandrijflijn en een sterke batterij, met een rijbereik van meer dan 600 km (WLTP).     

Samen met de bevestiging van de wereldpremière onthult Polestar een nieuwe video en een eerste foto van de wagen zonder camouflage. In de landen waar de Polestar 3 eerst op de markt komt, kunnen klanten hem vanaf de dag van de première in oktober bestellen. De Polestar 3 zal in de Verenigde Staten en China gebouwd worden en de productiestart is begin 2023 gepland.   

“De Polestar 3 is de SUV voor het elektrische tijdperk. Onze designidentiteit evolueert met deze grote en luxueuze premium-EV, die een sterk individueel merkkarakter heeft”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Met deze wagen brengen we de ‘sport’ terug bij de SUV en blijven we trouw aan onze performance roots.”

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf, die een boost geeft aan ons groeitraject en ons naar een volgende fase leidt”, voegt Thomas Ingenlath eraan toe.

Polestar is van plan om de volgende drie jaar elk jaar een nieuwe wagen te lanceren, te beginnen met de Polestar 3. Tegen eind 2023 wil Polestar zijn aanwezigheid uitbreiden naar minstens dertig landen wereldwijd. Dit ondersteunt het plan van Polestar om zijn wereldwijde verkoop te vertienvoudigen, van ongeveer 29.000 wagens in 2021 naar ongeveer 290.000 tegen eind 2025.

Polestar heeft de intentie op de Nasdaq te noteren in een voorgestelde bedrijfscombinatie met Gores Guggenheim, Inc. (Nasdaq: GGPI, GGPIW, en GGPIU), die naar verwachting wordt afgerond in de eerste helft van 2022.

Eerste tests 911 Hybrid

Eerste tests 911 Hybrid Ontwikkeling van de eerste 911 met hybride aandrijving succesvol afgerond. Uitgebreide tests in het stadsverkeer, op landwegen en op het circuit

Lees verder »

De nieuwe Volkswagen California

De nieuwe Volkswagen California De California is dé iconische camper. Na meer dan 280.000 exemplaren van deze bestseller te hebben gebouwd presenteert Volkswagen Commercial Vehicles

Lees verder »

De nieuwe Lancia Ypsilon

De nieuwe Lancia Ypsilon Na de officiële presentatie van de NIEUWE LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA in februari, is dit opnieuw een belangrijke dag in

Lees verder »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp