Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De eerste volledig elektrische MINI Cooper SE Cabrio

Na de positieve feedback op het unieke exemplaar dat in de zomer van 2022 werd gepresenteerd, gaat MINI nu verder met een kleine serie van de volledig elektrische MINI Cooper SE Cabrio (gecombineerd verbruik: 17,2 kWh/100 km volgens WLTP; gecombineerde CO2-uitstoot: 0 g/km) die een nieuwe grote stap in de richting van elektrische mobiliteit betekent. De eerste lokale emissievrije premium cabriolet ter wereld in het kleine autosegment verkort de overgangsperiode naar de introductie van de volledig elektrische modellenfamilie van de volgende generatie. Vanaf april 2023 zal de MINI Cooper SE Cabrio in Europa beschikbaar zijn in een beperkt aantal van 999 voertuigen.

“Drie jaar geleden lanceerden we de volledig elektrische MINI Cooper SE, en vandaag is één op de vijf verkochte MINI’s in Europa een volledig elektrische MINI. Dit succes heeft ons ertoe aangezet om de kleine serie van de MINI Cooper SE Cabrio in slechts enkele maanden tijd in te voeren. Ik ben verheugd dat we 999 MINI klanten een buitengewoon en exclusief openluchtkartgevoel kunnen bieden,” zegt Stefanie Wurst, Head of the MINI Brand.

De MINI Cooper SE Cabrio is verkrijgbaar in Enigmatic Black en White Silver. De deurgrepen, sidescuttles en de randen van de voor- en achterlichten zijn uitgevoerd in Resolute Bronze. De MINI logo’s en het opschrift van het model zijn in elegant Piano Black uitgevoerd. Het E logo, bekend van de MINI Cooper SE, is te vinden op de vooren achterzijde en onderstreept zo optisch het lokaal emissievrije rijplezier.

Andere editie-specifieke uitrustingsdetails sieren ook de dorpelbekleding en de sidescuttles, waarbij het opschrift 1/999 het exclusieve karakter van de gelimiteerde openlucht MINI benadrukt.

 MINI vervult een pioniersrol met de editiespecifieke lichtmetalen velgen. De 17″ gegoten lichtmetalen velgen in Electric Power Spoke 2-tone design zijn gemaakt van 100 procent secundair aluminium. Door de combinatie van groene stroom tijdens de productie en het gebruik van de secundaire grondstof kan de CO2-uitstoot aanzienlijk worden verminderd in vergelijking met conventionele productieprocessen.

Uitgebreide interieuruitrusting met MINI Electric Design kenmerken.

De sportstoelen zijn uitgevoerd in MINI Yours Leather Lounge design en voorzien van stoelverwarming en verstelbare dijbeensteun. Het multifunctionele lederen sportstuur in nappaledessin draagt bij aan de fun-to-drive sfeer en het stijlvolle rijcomfort en kan ook worden verwarmd. In de onderste spaak van het stuurwiel benadrukt de MINI Electric Badge het beperkte karakter van de volledig elektrische cabriolet. Ook de exclusieve Piano Black-oppervlakken, die door de sfeerverlichting stijlvol kunnen worden afgezet, dragen bij aan de exclusieve status van de auto. Het design van het interieur benadrukt het volledig elektrische karakter van de open vierzitter met gele kleuraccenten, zoals de gele start-stopschakelaar.

Naast talrijke andere functies wordt de hoogwaardige uitrusting in de cockpit aangevuld met de eDrive services die bekend zijn van de MINI Cooper SE. Deze voorzien de bestuurder van informatie over het actuele energieverbruik, de actieradius en tips voor een zuinige rijstijl. Alle essentiële informatie wordt tijdens het rijden samengevat op het MINI Head-Up Display. Op langere ritten verhogen onder meer de Active Cruise Control met Stop & Go functie en de MINI Driving Assistant het comfort van de gelimiteerde MINI Cabrio met standaard volledig elektrische aandrijving.

Puur geëlektrificeerd kartgevoel.                             

Met een lengte van 3.863 mm, een wielbasis van 2.495 mm en een breedte van 1.727 mm blijven de afmetingen, inclusief de bagageruimte met 160 l laadvolume, ongewijzigd ten opzichte van de conventioneel aangedreven MINI Cabrio. De 135 kW/184 pk sterke elektromotor is afkomstig van de competentiecentra voor elektrische mobiliteit van BMW Group in Dingolfing en Landshut. Zijn geringe omvang maakt een bijzonder harmonieuze aslastverdeling mogelijk en bevordert een wendbaar en gemakkelijk controleerbaar rijgedrag. De elektrische aandrijving accelereert de MINI Cooper SE Cabrio soepel vanuit stilstand naar 100 km/u in 8,2 seconden.

Met een in de WLTP-testcyclus bepaalde actieradius van 201 kilometer zijn uitstapjes in de open lucht tot ver buiten de stadsgrenzen mogelijk. Tot 30 km/u kan de volledig elektrisch aangedreven en dus bijzonder stille stoffen softtop in MINI Yours stijl met typisch Union Jack patroon worden geopend, gesloten of als schuifdak worden ingesteld.

Nieuwe Opel Frontera

Nieuwe Opel Frontera Opel luidt het begin in van een nieuw hoofdstuk in de lange en succesvolle geschiedenis van het bedrijf: vandaag onthulde de autofabrikant

Lees verder »

Mercedes-Benz GLB220d 4matic

Mercedes-Benz GLB220d 4matic De vernieuwde voorbumper wijst op zijn offroad-genen, de SUV-grille met geïntegreerde ster benadrukt dit. De atletische schouderpartij met perfect gemodelleerde flanken zorgt

Lees verder »

De Nieuwe Renault Captur

De Nieuwe Renault Captur De lijn van Nieuwe Captur wordt nog gesublimeerd door de nieuwe kleur Gris Rafale en de Esprit Alpine-uitvoering en oogt atletischer

Lees verder »