Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

De gloednieuwe Citroën ë-C3

Citroën daagt de regels voor in Europa ontworpen en gebouwde auto’s uit het B-segment uit met de onthulling van de karaktervolle C3 van de vierde generatie. De volledig elektrische ë-C3 biedt het beste comfort in zijn klasse, een moeiteloze elektrische ervaring, een uitmuntend uitrustingsniveau en een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding terwijl hij gemaakt wordt in Europa.

De volledig elektrische ë-C3 vormt het trotse hoofd van de vierde generatie van Citroëns populairste auto, waarvan sinds de lancering van de eerste generatie in 2002 al meer dan 5,6 miljoen exemplaren zijn verkocht. De C3 is het populairste model van het merk en vertegenwoordigt 29 procent van het Europese verkoopvolume van Citroën. In 2022 veroverde de C3 11 procent van de Europese markt van het B-segment.

De gloednieuwe ë-C3 luidt een nieuw hoofdstuk in voor Citroën. Het populaire en gedurfde merk vindt zichzelf opnieuw uit om op een krachtige manier de uitdaging aan te gaan om volledig elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken, met de eerste volledig elektrische B-hatchback, ontworpen en geproduceerd in Europa, voor klanten die de voordelen van emissievrije mobiliteit willen tegen een netto, eerlijke en betaalbare prijs.

Citroën CEO Thierry Koskas legt uit: “Het aanbieden van betaalbare voertuigen is altijd een belangrijk onderdeel geweest van het DNA van Citroën. Maar de verwachtingen van klanten voor voertuigen in het B-segment zijn veranderd, met name door de stijgende populariteit van SUV’s en de toenemende wens om elektrisch te rijden in en rond onze steden. Het is een grotere uitdaging geworden voor Europese autofabrikanten om aan die verwachtingen te voldoen. Citroën waagt zich daar op unieke wijze aan met de gloednieuwe, volledig elektrische ë-C3 voor Europese kopers: een frisse, scherpe en comfortabele B-hatch die van alle gemakken is voorzien, specifiek is ontworpen voor en gemaakt in Europa, en uiterst betaalbaar is met wegrijprijzen vanaf 23 300 euro*.

HET BESTE COMFORT IN ZIJN KLASSE

 • Citroën ë-C3 biedt het gevoel van een ‘vliegend tapijt’ door voor het eerst de befaamde Citroën Advanced Comfort®-vering te combineren met de nieuwe Citroën Advanced Comfort®-stoelen.
 • De gloednieuwe ë-C3 biedt een hogere rijpositie (+100 mm ten opzichte van de gemiddelde stadsauto in dit segment) om het in- en uitstappen te vergemakkelijken, meer ruimte aan boord, maar met een vergelijkbare voetafdruk voor meer wendbaarheid, een grotere bodemvrijheid evenals beschermende elementen aan de buitenkant voor een groter gevoel van comfort en veiligheid.

ELEKTRISCH GEMAKKELIJK GEMAAKT

 • De 83 kW/113 pk sterke elektromotor levert het vermogen en koppel dat nodig is voor het dagelijkse woon-werkverkeer en lange ritten, terwijl de 44 kWh LFP batterij een actieradius van ongeveer 320 km biedt (WLTP-cyclus).
 • 100kW DC snelladen van 20 tot 80 procent capaciteit in slechts 26 minuten. Eenvoudige toegang tot meer dan 540.000 laadstations in heel Europa.
 • Verbonden navigatie met de nieuwe ë-ROUTES App zorgt voor kortere reistijden en een betrouwbaarder ‘live’ oplaadnetwerk dat altijd toegankelijk is.

VOLLEDIG UITGERUST

 • De gloednieuwe, volledig elektrische Citroën ë-C3 verrast en bekoort met een uitgebreid uitrustingsgamma en slimme oplossingen die aansluiten bij de compromisloze focus op comfort.
 • C-Zen Lounge, met Citroën Head-Up Display en compact stuurwiel, is een slimme benadering om het dashboard opnieuw uit te vinden en het traditionele instrumentenpaneel te vervangen, zodat de bestuurder gemakkelijk toegang heeft tot alle essentiële informatie zonder zijn ogen van de weg te halen.
 • Ingebouwde smartphonehouder waarmee bestuurders automatisch een nieuwe app kunnen starten met behulp van de draadloze NFC-technologie (Near Field Communication) voor infotainment.
 • Alle versies zijn nu uitgerust met een breed scala Citroën-rijhulpsystemen die comfort, zekerheid en ondersteuning bieden.

BESTE PRIJS-KWALITEITVERHOUDING

 • De ë-C3, met een actieradius van ongeveer 320 km, zal worden aangeboden tegen een nettoprijs vanaf
  23 300 euro*. Citroën zet hiermee zijn missie voort om elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken.
 • Het aankoopproces is vereenvoudigd en duidelijker gemaakt dankzij een gamma dat is teruggebracht tot twee zeer goed uitgeruste versies – “You” en “Max”.
 • De Citroën ë-C3, met een actieradius van 200 km, komt in 2025 op de markt voor een prijs vanaf 19.990 euro.

GEDURFD DESIGN MET NIEUWE MERKIDENTITEIT

 • Citroën debuteert voor het eerst op een productieauto met een nieuwe, meer opvallende merkidentiteit, met een groot, nieuw ovaal logo en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’.
 • De Citroën ë-C3 is groter en gedurfder en introduceert met trots de nieuwe Citroën-designtaal, die voor het eerst werd getoond in het Citroën ‘Oli’ concept uit 2022, waarbij verticaliteit contrasteert met horizontale, technisch vormgegeven oppervlakken.