Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Build Your Dream (BYD) Tang

Als je zegt, ik ben hier met de Tang. Mensen gaan wat raar opkijken in het begin, maar dit zal in de toekomst wel veranderen. Deze ruim uitgeruste SUV heeft zijn naam te danken aan de tangdynastie die in China regeerde en is de tweede wagen met een verwijzing naar de dynastie-reeks van het merk. Het andere model is de Han een luxe sedan en dan heb je ook nog de kleinere SUV, de ATTO 3.

De BYD Tang één van de weinigen in zijn soort op de EV-markt. Deze zeer ruime SUV is 4,87 meter lang, 1,95 meter breed en 1,72 meter hoog en heeft zeven zitplaatsen. Aan laadruimte ook geen gebrek met een koffer inhoud van 940 liter. Als alle 7 zitplaatsen gebruikt worden heb je nog een kofferinhoud over van 235 liter en als alle zetels neergeklapt zijn, heb je achter de voorzetels maar liefst 1655 liter laadruimte.

Dit alles is gebouwd op een chassis dat samen met behulp van Duitse expertise is ontwikkeld en heeft een onafhankelijke voor- en achterwielophanging van aluminium. Op dit chassis is ook de typische Blade-batterij gebruikt. Het is een batterij die uit platte, rechthoekige batterijelementen bestaat en is de enige batterij voor voertuigen die de nagelpenetratietest doorstaan.

Deze Tang is uitgerust met een batterij van 86,4kWh en heeft een rijbereik van 400km WLTP-gecombineerde actieradius en 528km WLTP-actieradius in stadsverkeer. Maar uit ondervinding ligt dit voor gecombineerd rond de 300km en voor stadsverkeer 400km radius. Dit komt omdat deze vierwiel aangedreven BYD met 517 pk toch 2500kg weegt.

Laat het gewicht u niet misleiden, want deze SUV maakt een sprint van 0 naar 100km/u in 4,6 seconden en heeft een topsnelheid van 180km/u. Dit alles moet natuurlijk ook tot stilstand raken en hier hebben ze bij de Tang voor hoogwaardig materiaal gezorgd, Brembo remklauwen en geperforeerde remschijven, zo kom je snel en soepel tot stilstand.

Het exterieur van de TANG valt op door zijn grote gril, 22 inch zwarte velgen en zijn doorlopende led-achterlichten. Je kan deze BYD verkrijgen in 5 kleuren: rood, zwart, grijs, wit en blauw. Het interieur is met oog voor detail afgewerkt. Er is met verschillende materialen en kleuren gewerkt zoals de bruin/zwart lederen zetels met orange stiksel, op het dashboard grijs alcantara, geborsteld aluminium en zwart blinkende delen waar er sfeerverlichting is in verwerkt.

De eyecatcher van het dasboard is het 12,8 inch grote scherm dat je zowel horizontaal als verticaal kan zetten. Het is een intuïtief scherm dat vlot bedienbaar is. Het infotainment is nog wel niet gekoppeld met Apple carplay of Android Auto, maar dit zou in 2023 opgelost worden. Een storend element in het interieur komt naar boven wanneer men trager dan 30km/u rijdt.

De auto maakt een zoemend geluid voor de voetgangers en/of fietsers en dit is ook zeer duidelijk hoorbaar in de wagen, wat vrij irritant is als je in een file staat. Dan maar het geluid van de radio wat harder zetten. Deze TANG is uitgerust met het high-end geluidssysteem met DIRAC Live technologie en heeft maar liefst 12 luidsprekers.

Conclusie

Deze BYD TANG is uniek en heeft op dit moment geen concurrentie. Waar vind je een SUV, 4WD, zeven zitplaatsen en hoge afwerkingsgraad voor maar 72.140€? Deze SUV koppelt prestaties aan een hoog comfortniveau en is nog eens mooi afgewerkt. Het hoge verbruik is wel een minpunt bij deze wagen, maar het is dan ook wel een grote SUV met veel plaats en vermogen. Deze zeer uitgeruste wagen geeft je wel minder stress want het enige wat je kan kiezen is de kleur van de wagen. Hierdoor is de wagen dan weer snel leverbaar en is de wachttijd maar slechts 4 weken, wat vandaag de dag heel snel is.  

    PLUS

  • afwerking

  • 7 zitplaatsen

  • prijs

    MIN

  • Verbruik

  • Apple CarPlay of Android Auto (zou opgelost worden met update) 

Eerste tests 911 Hybrid

Eerste tests 911 Hybrid Ontwikkeling van de eerste 911 met hybride aandrijving succesvol afgerond. Uitgebreide tests in het stadsverkeer, op landwegen en op het circuit

Lees verder »

De nieuwe Volkswagen California

De nieuwe Volkswagen California De California is dé iconische camper. Na meer dan 280.000 exemplaren van deze bestseller te hebben gebouwd presenteert Volkswagen Commercial Vehicles

Lees verder »

De nieuwe Lancia Ypsilon

De nieuwe Lancia Ypsilon Na de officiële presentatie van de NIEUWE LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA in februari, is dit opnieuw een belangrijke dag in

Lees verder »