Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Bugatti W16 Mistral ontmoet de wind die hem zijn naam gaf

Twee natuurkrachten komen samen wanneer Bugatti’s ultieme roadster de mistral ontmoet, een unieke en krachtige wind die door Zuid-Frankrijk waait.

De W16 Mistral glijdt over prachtige kronkelende wegen in de uitlopers boven de Côte d’Azur, terwijl de suggestieve soundtrack van zijn W16-aandrijflijn weergalmt in het landschap. Van alle kanten – van onder en van boven, van voren en van opzij – komt een unieke luchtstroom uit Zuid-Frankrijk, die perfect past bij de kenmerken van de W16 Mistral.

Dit is waar de W16 Mistral de volle kracht van de natuur kanaliseert. Dit is het moment waarop de hypersportwagen één wordt met de elementen en de wind ontmoet die deze auto zijn naam gaf: de mistral.

Een van de acht dominante winden die de Middellandse Zee omhullen, de mistral, net als deze Bugatti roadster, staat bekend om zijn niet aflatende kracht. De wind waait vanuit de vallei van de Rhône door de chique steden van de Côte d’Azur en in de Golf van Lion in het noordelijke Middellandse Zeegebied. Voor degenen die in Zuid-Frankrijk wonen, is de mistral het hele jaar door aanwezig, maar naarmate hij tegen het einde van de winter sterker wordt, kondigt hij de komst van de lente aan.

Pure kracht en de intense beweging van lucht zijn de twee bepalende kenmerken van de mistral; ze vormen ook de kern van de Bugatti W16 Mistral.

De kracht van de roadster is afkomstig van Bugatti’s legendarische W16-aandrijflijn, die in deze uitvoering 1.600 pk produceert en zijn passagiers naar onvergelijkbare snelheden brengt, net zoals de mistral moeiteloos door de uitlopers en de Middellandse Zee accelereert. De W16 Mistral levert prestaties zoals geen enkele roadster ooit eerder heeft gedaan, in staat om 420 km/u te halen en tegelijkertijd de bestuurder de vrijheid van de natuur en de volledige intensiteit van de W16-motor te laten ervaren.

Om echt zij aan zij te staan met de machtige Zuid-Franse wind, moet de W16 Mistral niet alleen een enorme kracht benutten, maar ook door de lucht glijden, intelligent gebruik makend van innovatieve ontwerpen om een optimale flow te garanderen met de aerodynamische complexiteit van een roadster. Het wordt gevormd door de wind en balanceert krachtige krachten om stabiliteit, prestaties en schoonheid te creëren.

Twee luchtinlaten achter de bestuurder en passagier voeren elke seconde een luchtstroom in de machtige W16-motor, terwijl een nieuwe, bredere, diepere en driedimensionale versie van de beroemde Bugatti-hoefijzergrille ervoor zorgt dat de hogetemperatuurradiator volledig wordt gevoed vanuit één inname. De luchtstroom rond de voorste hoeken wordt beheerd door twee luchtinlaten; één bij het stuur en één naadloos geïntegreerd in een nieuw driedimensionaal koplampontwerp. Alle lucht die via de zijkanten wordt aangezogen, wordt via de twee radiatoren – één aan elke kant – over de achterwielen geleid en vervolgens naar buiten via de ‘X’-vormige achterlichten van de W16 Mistral.

Alle 99 exemplaren van W16 Mistral waren direct verkocht. De leveringen beginnen dit jaar.

Nieuwe Opel Frontera

Nieuwe Opel Frontera Opel luidt het begin in van een nieuw hoofdstuk in de lange en succesvolle geschiedenis van het bedrijf: vandaag onthulde de autofabrikant

Lees verder »

Mercedes-Benz GLB220d 4matic

Mercedes-Benz GLB220d 4matic De vernieuwde voorbumper wijst op zijn offroad-genen, de SUV-grille met geïntegreerde ster benadrukt dit. De atletische schouderpartij met perfect gemodelleerde flanken zorgt

Lees verder »

De Nieuwe Renault Captur

De Nieuwe Renault Captur De lijn van Nieuwe Captur wordt nog gesublimeerd door de nieuwe kleur Gris Rafale en de Esprit Alpine-uitvoering en oogt atletischer

Lees verder »