Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

BMW M5 CS

Krachtigste motor in het BMW M gamma en doorgedreven engagement voor een lichtgewicht design.


De 4.4 V8-motor met 467 kW/635 pk – een stijging van 7 kW/10 pk ten opzichte van het vermogen van de BMW M5 Competition (gecombineerd brandstofverbruik: 11,3 – 11,1 l/100 km volgens NEDC; 11,3 – 10,9 l/100 km volgens WLTP, gecombineerde CO2-emissie: 259 – 254 g/km volgens NEDC; 259 – 249 g/km volgens WLTP) – maakt de BMW M5 CS tot de krachtigste wagen in de geschiedenis van BMW M. De M5 CS slaagt als geen ander in de indrukwekkende evenwichtsoefening van volledige dagelijkse bruikbaarheid enerzijds en rijplezier en uitzonderlijke circuitprestaties anderzijds.

Dat is toe te schrijven aan het rigoureuze engagement voor een lichtgewicht design (ongeveer 70 kilogram lichter dan de BMW M5 Competition), de specifieke chassisafstelling en het M xDrive-systeem met intelligente centrale sturing voor het actieve M differentieel.

Vier individuele zetels en exclusieve interpretaties van BMW iconen.

Vier personen kunnen genieten van de superieure rijervaring in de BMW M5 CS: twee in de veelvuldig verstelbare en gewichtsbesparende M Carbon zetels vooraan en twee in de individuele zetels achteraan. Het leder Merino Feinnarbe van de voorzetels en het leder Merino van de exclusieve individuele achterzetels zijn uitgevoerd in Schwarz en worden gecombineerd met opvallende contrasterende zijstukken en stiksels in Mugello Rot. De hoofdsteunen zijn getooid met het silhouet van het legendarische Nürburgring-circuit. Ook bevatten de voorzetels verlichte M5 logo’s.

De BMW M5 CS is onmiddellijk herkenbaar aan zijn exclusieve interpretaties van BMW iconen. Voorbeelden daarvan zijn de omlijsting van de BMW nieren in Goldbronze en de L-vormige lichtbuizen van de BMW Laserlights. Die laatste kleuren geel in plaats van wit wanneer de dimlichten, grootlichten of welkomstverlichting actief zijn en verwijzen zo naar de succesvolle GT-racewagens van het merk.

Standaard M Carbon keramische remmen.

De M Carbon keramische remmen geven de BMW M5 CS een superieure remkracht. De vaste remzadels met zes zuigers vooraan en zwevende remzadels met enkele zuiger achteraan zijn getooid met het M logo en zijn standaard in het rood gelakt. Als optie zijn ze ook te bestellen met een goudkleurige afwerking. De M Carbon keramische remmen zijn 23 kilogram lichter dan de M Compound-remmen op de BMW M5 Competition en onderscheiden zich door een nog lager onafgeveerd en roterend gewicht, met een verbeterde rijdynamiek en verhoogd ophangingscomfort als voornaamste voordelen. Bovendien bieden deze remmen nog straffere prestaties, een verder verbeterde weerstand tegen fading en een nog hogere thermische stabiliteit. Tot slot zijn ze beter bestand tegen slijtage.

Uitzonderlijke prestaties.

De achtcilindermotor heeft een hoogtoerig karakter, afgeleid van de autosport, en levert een imposante spierkracht, een superieure vermogensontplooiing en uitmuntende prestaties. Met de achttraps M versnellingsbak Steptronic met Drivelogic sprint de BMW M5 CS in 3,0 seconden van 0 naar 100 km/u, wat hem 0,3 seconden sneller maakt dan de BMW M5 Competition en hem een plaats geeft bij de supersportwagens. De speciale reeks heeft slechts 10,4 seconden nodig om vanuit stilstand 200 km/u te bereiken en ook dat is 0,4 seconden minder dan de BMW M5 Competition. De topsnelheid is elektronisch begrensd tot 305 km/u.

BMW M GmbH breidt zijn gamma ultrasportieve CS-modellen uit met de introductie van de BMW M5 CS (gecombineerd brandstofverbruik: 11,3 – 11,1 l/100 km volgens NEDC; 11,3 – 10,9 l/100 km volgens WLTP, gecombineerde CO2-emissie: 258 – 253 g/km volgens NEDC, 257 – 248 g/km volgens WLTP). Dit is de eerste exclusieve speciale reeks met beperkte oplage van de legendarische BMW M5 (gecombineerd brandstofverbruik: 11,3 – 11,1 l/100 km volgens NEDC; 11,3 – 10,9 l/100 km volgens WLTP, gecombineerde CO2-emissie: 259 – 254 g/km volgens NEDC; 259 – 249 g/km volgens WLTP) die vier inzittenden op een buitengewone rijervaring trakteert. Het nieuwe, uiterst performante vlaggenschip van BMW M vestigt nieuwe normen met zijn unieke rijeigenschappen en zijn exclusieve, luxueuze uitstraling. De nieuwe BMW M5 CS komt in de lente van 2021 op de markt en zal in België en Luxemburg beschikbaar zijn vanaf € 183.650 en € 177.600 respectievelijk.