Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Alfa Romeo Tonale: La Metamorfosi

Na de introductie van de Tonale Concept car op het Salon van Geneve in 2019 komt Alfa Romeo nu met de productieversie van de Tonale. Net zoals de Stelvio is deze Tonale vernoemt naar een bergpas in Italië. De Alfa Romeo Tonale wordt gebouwd in de gerenoveerde Stellantis “Giambattista Vico” fabriek in Napels.

De vernieuwde Alfa Romeo designtaal die een subtiele toets meekreeg in zijn vormen van de 8C Competitione en in de 3+3 full-LED adaptieve matrix koplampen van de SZ Zagato zet zonder twijfel de herkenbare dynamisch en moderne look van Alfa Romeo neer. Een blik naar het front bevestigd meteen het Alfa Romeo DNA , de grote driehoekige grille, het uitgesproken design van de koplampen en de mooie verfijnde lijnen van de Tonale.

Ook bij Alfa Romeo kunnen ze niet onder de elektrificatie uit, hij komt in de volgende aandrijflijnen:

Hybrid:

  • 130 pk 1.5 benzinemotor met 7traps automaat met dubbele koppeling
  • 160 pk 1.5 benzinemotor met 7traps automaat met dubbele koppeling

Beide gecombineerd met een 48 Volt, 15kW, 55Nm sterke “P2”-elektromotor.

Plug-in Hybrid:

  • 275 pk 1.3 benzinemotor en op de achteras een elektromotor die zorgt voor het Q4 gegeven. 0-100km/h tijd van 6,2 sec en een gecombineerd elektrisch rijbereik van +60km.

Diesel:

  • 130 pk 1.6 dieselmotor met 320NM en een 6traps automaat met dubbele koppeling

De Alfa Romeo Tonale introduceert een nieuwe gamma-strategie, die het voor de klant nog gemakkelijker maakt om te configureren. Er zijn vier uitrustingsniveaus beschikbaar, alle met duidelijk omschreven specificaties die voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende klanten. De Super trim, die toegang geeft tot de unieke Alfa Romeo ervaring. Sprint, met tal van opties met een sterke sportieve connotatie. De Ti-afwerking, die de kwaliteiten van de Tonale op het gebied van elegantie en temperament nog benadrukt. En Veloce, om de top te bereiken in termen van prestaties en sportiviteit. 

Als wereldprimeur presenteert de Tonale de technologie van de niet-fungibele token (NFT), het zeg maar digitale onderhoudsboekje. Alfa Romeo is de eerste autofabrikant die een auto koppelt aan een digitaal certificaat van NFT. Met toestemming van de klant registreert de NFT de gegevens van het voertuig en stelt een certificaat op dat kan worden gebruikt als garantie dat de auto goed is onderhouden, met een positief effect op de restwaarde. Op de markt voor tweedehandsauto’s vormt de NFT-certificering een extra bron van geloofwaardigheid waarop eigenaars of dealers kunnen vertrouwen.

Standaard is de Tonale uitgerust met een volledig nieuw, geïntegreerd infotainmentsysteem. Met een aanpasbaar Android-besturingssysteem en 4G-connectiviteit met Over-the-Air (OTA) updates, biedt het ook altijd up-to-date content, functies en diensten. 

Het systeem heeft een 12,3″ volledig digitaal bestuurdersdisplay, de 10,25″ touchscreen head-unit en een soepele en geavanceerde multitasking interface, zodat u alles binnen handbereik hebt zonder uw aandacht van de weg te halen.

Prijzen Voor de nieuwe Alfa Romeo Tonale zijn momenteel nog niet bekend.

TEST
Glenn Peeters

Jeep Avenger

Jeep Avenger Nog maar net geïntroduceerd en onmiddellijk  ‘’Auto van het jaar 2023” en “Beste gezins-SUV” , zo maakt de eerste volledige Jeep Avenger een

Lees verder »
TEST
Pieter Cools

Toyota BZ4X Style FWD

Toyota BZ4X Style FWD Deze keer testen we de nieuwe Toyota BZ4X Style FWD. Qua looks een beetje een buitenbeentje. Ik zag hem al op

Lees verder »