Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Alfa Romeo Junior VELOCE krijgt 280pk

Het technische ontwikkelingsteam van Alfa Romeo is klaar met de dynamische ontwikkeling van het project “Alfa Romeo Junior VELOCE”. Tests hebben uitgewezen dat het vermogen van de elektromotor 280 Pk bedraagt, in lijn met de Giulia-, Stelvio- en Tonale VELOCE-modellen.

Voorafgaand aan de typegoedkeuringsfase zal de Alfa Romeo Junior in zijn 100% elektrische 280 Pk / 207 kW versie op de testbank draaien en op dezelfde circuits rijden waar het Italiaanse team van Alfa Romeo-ingenieurs de dynamische ontwerpdoelen hebben gevalideerd.

De nieuwe elektromotor maakt zijn debuut in de nieuwe compacte sportwagen, de sportiefste versie in deze configuratie.

Een unieke compacte auto met een pure, herkenbare Alfa Romeo sportiviteit

Niet alleen de nieuwe motor is een specifiek kenmerk, elke ontwikkeling in het ontwerp is ook gericht op het maximaliseren van prestaties, wegligging en puur rijplezier:

De stuurinrichting is ad hoc gekalibreerd tot de meest directe in het segment (14,6) en uiterst precies om de uitzonderlijke wegligging te verbeteren; de sportophanging is 25 mm verlaagd; de stabilisatorstangen voor en achter zijn extra sportief om snel bochtenwerk met veel grip te garanderen; het remsysteem heeft remschijven van meer dan 380 mm voor met monobloc remklauwen met vier zuigers; het Torsen-differentieel biedt de best mogelijke tractie in alle omstandigheden. De krachtige 20″-banden zijn ook specifiek voor elektrische voertuigen en bieden veel grip.

Bovendien zijn de doelen en doelstellingen zoals ze altijd zijn voor elke Alfa Romeo: de beste rijeigenschappen en rijdynamiek in zijn klasse. Daarom is voor dit project een beroep gedaan op hetzelfde team van ingenieurs dat unieke projecten heeft gecreëerd, zoals de 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA en de huidige ontwikkeling van de 33 Stradale.

Het 20 km lange “Langhe”-circuit, voor het eerst beschikbaar

Een testevenement zal plaats vinden op de Balocco Proving Ground, waar rijexperts de meest geavanceerde versie van de Junior line-up zullen testen als onderdeel van de fase voorafgaand aan de typegoedkeuring.

Voor het eerst krijgen zijn toegang tot de volledige configuratie van het circuit “Langhe”. Een echte exclusiviteit: het volledige parcours van meer dan 20 km is nog nooit toegankelijk gemaakt voor externe coureurs die geen lid zijn van het ontwikkelingsteam van Alfa Romeo. Alle Alfa Romeo straatauto’s van de afgelopen decennia zijn onderworpen aan ontwikkelingstests op hetzelfde circuit, op precies dezelfde plaats waar de Alfa Romeo Junior op de testbanken zal staan. Ook het historische en onvergetelijke “Alfa Corse”-team heeft hier de raceauto’s getest en afgesteld die deelnamen aan de internationale autosport (F1 – DTM – Super Turismo).