Voor al jouw informatie over de automotive wereld
Infomotive.be
Voor al jouw informatie over de automotive wereld

Abarth 695 Esseesse

Als Abarth het nummer 695 van stal haalt dan weten we ongetwijfeld dat het voor iets speciaal is. Voor deze 695 Esseesse versie haalden ze bij Abarth hun inspiratie in de “swinging sixties”. Het model uit 1964, de “Cinquino”, getransformeerd tot de 695 Esseesse, met een cilinderinhoud die verhoogd werd tot 690 cc en 38 pk om 140 km/u te halen. Hij is ontworpen voor dagelijks gebruik en als sportieve stadsauto, bedoeld voor wie de beste prestaties zoekt op alledaagse wegen, en waarvan slechts 1000 exemplaren ooit gebouwd.

Dus om alle auto puristen proberen te bekoren moesten ze bij deze Abarth scherp uit de hoek komen. En dat deden ze zonder moeite met de Abarth ‘Collectors’Edition’, de 695 Esseesse. In zeer beperkte oplage beschikbaar, 1390 om precies te zijn, 695 stuks in het zwart “Nero Scorpione” en 695 in het grijs “Grigio Campovolo”.

Wij testen de zwarte Abarth Esseesse versie, die uiterlijk meteen zijn kenmerken prijsgeeft door de witte inzetstukken in de bumpers, witte spiegelkappen en de Abarth striping op de zijkant van de wagen. De grote instelbare achterspoiler ziet er niet alleen leuk uit maar geeft bij volle helling van 60° aan een snelheid van 200 km/h maximaal 42kg neerwaarste druk! De iets minder in het oog springende maar daarom niet minder belangrijke details zijn de aluminium motorkap, rode brembo remklauwen en de Koni FSD-schokdempers. Deze zetten mee de toon voor het puur en onversneden rijplezier dat deze Abarth 695 Esseesse biedt

De 695 Esseesse is uitgerust met een 180pk sterke 1.4 T-jet motor die vanaf 3000 tr/min een koppel van 250Nm levert. Met een topsnelheid van 225 km/h, jawel u leest het goed, en een 0-100 tijd van amper 6,7 seconden is deze Abarth een echte pretraket. De soundtrack die geleverd wordt door de titanium Akrapovic uitlaatlijn zet deze sportieve beleving alleen maar extra kracht bij. De aandrijflijn wordt handmatig geschakeld door de vlotte standaard 5 versnellingsbak, een sequentiële gerobotiseerde transmissie is in optie verkrijgbaar maar die laten we graag links liggen.   

Binnenin vinden we de sportieve Sabelt sportstoelen, achterkant volledig wit en met stiksels in de carrosseriekleur. Ze ondersteunen perfect tijdens het betere bochtenwerk maar zijn spijtig genoeg beperkt verstelbaar in de hoogte bijvoorbeeld. Het met Alcantara beklede dashboard en stuur met 695 opdruk worden vergezeld van verschillende carbon inzetstukken en tonen eens te meer met wat een speciale Abarth je onderweg bent.

De Abarth 695 Esseesse komt natuurlijk wel met een prijskaartje, namelijk 34.490€, hiervoor haal je een “collectors edition” in huis met heel wat potentieel.  Ben je dus op zoek naar een wagen met onverstoord en puur rijplezier dan is de Abarth 695 Esseesse je op het lijf geschreven. Krachtige aandrijflijn met een soundtrack om U tegen te zeggen, gehuld in een uniek jasje. Good Job Abarth!!

De nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe Audi A5-modellen Met de nieuwe A5-familie begint Audi aan het volgende hoofdstuk van zijn succesvolle geschiedenis in het middenklassesegment. De nieuwe Audi A5-familie

Lees verder »

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX

ID.Buzz Lange wielbasis & GTX Het ID.Buzz is een wereldwijd uniek elektrisch voertuig – een designicoon en een allround talent tegelijk. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen breidt en

Lees verder »